Turleder Pia Mayoh

Pia Mayoh

Pia Mayoh har af interesse og i kraft af sin uddannelse som geolog, rejst i det meste af verden i øst (Kamsaka og Berring øen), i vest (Syd Amerika), i nord (Kirkenæs, Grønland og Fæøerne) og syd (Syd Afrika og mellemøsten). Med sin uddannelse som geolog, sin store interesse for livet, naturen og orientering vil hun føre jer sikkert gennem kortere og længere vandreturer.

"Jeg drages af Vulkaner og bjergtoppe". 

Jeg er født i 1960 men kom først til Danmark som 5 årig.  Min Far er Englænder, min mor dansk og mine første leveår tilbragte vi i Michigan i USA, og derefter boede vi 2 år i Norge. Min interesse for andre lande startede meget tidligt da vi gennem hele min barndom rejste meget rundt, og hvert 7 år tog min far et sabatår så det blev til England, Israel og Brasilien for længere perioder.  Efter gymnasiet forsatte jeg med at rejse selv, og fandt at denne interesse kunne styrkes gennem min uddannelse som Geolog.

Som teenager dyrkede jeg min interesse for naturen og det primitive liv, som spejder og under private dannelsesrejser….store dele af året sov jeg ude under to dyner og et gulvtæppe, men det var fascinerende at vågne op til skumringen og 10-20 cm sne henover sig…

Gennem min uddannelse til Geolog fik jeg udforsket bjergarter i mange af Europas, bjergkæder og vulkaner (de canadiske øer). Jeg skrev speciale om tungsand i aflejringer på Nord Varanger i Norge, hvor jeg lavede feltarbejde for Norges geologiske undersøgelse gennem to sæsoner.

i 1995 fik jeg min søn og blev kort derefter alenemor. Det stoppede desværre brat for mine rejser, der nu blev begrænset til en skitur i ny og næ. Samtidig havde jeg svært ved at finde arbejde som rigtig geolog…ja min drøm var jo at blive ridende geolog i norden, og så tage til Danmark i vinteren og skrive/forske…, men som hardrock geolog var der ikke mange job at finde, især da oliekrisen have sat ind.
I stedet fik jeg arbejde som miljørådgiver…, og 'det lugtede da lidt af natur'.

I min fritid har jeg som spejderleder og orienteringsløber vedligeholt min interesse for udelivet, og nu da min søn er stor og selvstændig kan naturrejserne igen få sin plads, og inden jeg går bort skal jeg stå på toppen af en buldrende vulkan i udbrud … om det så bliver det sidste jeg gør J

Større rejser:

2013: Abrisko, Sverige
2011: Cuba
2007: Letland,
2006: Sydafrika
1996: Tunesien
1990: kamkatcha, Berringøen, og Fæøerne
1989: Grønland
1988: Sydamerika
1980: Israel