Gradueringsprincipper for Outsites ture (Sværhedsgrader)

Sværhedsgrader på ture

Turene gradueres efter nedenstående retningslinjer og i turene markeres dette i ”bjælken” med støvlerne som ses herunder.

Vandreerfaring (Fra 1 til 5):    Stoevle 3 Sværhed: 3. med en pil op. Etaperne er ret korte, men da vi forventes at komme en del off-piste, kan terrænet kræve lidt. Det er stadig den kolde årstid. Ingen forudsætninger kræves ang. kort og kompas! Det lærer vi.

Forklaring til bjælken: Teksten til venstre er fast. Støvlerne i midten sætter redaktionen ind efter turlederens anvisning i forhold til den tekst der skal stå i rammen til højre. Teksten skal afspejle retningslinjerne for gradueringen som beskrevet herunder.

 

1. Kort dagstur i let terræn.

2. Længere dagstur eller en tur med en fast standlejr som man vender tilbage til 2, evt. flere nætter i træk, så der kun bæres dagstursoppakning. Kan også bruges for en tur fra hytte til hytte med lette dagsetaper.

3. Vandretur mellem flere skiftende lejrpladser, hvor der bæres teltoppakning (evt. tarp eller hængekøje) fra sted til sted med korte eller mellemlange dagsetaper – op til max. 15 km. 3 sæsoners vandring. Kan også bruges for en tur fra hytte til hytte i sværere terræn eller længere etaper.

4. Vandretur mellem flere skiftende lejrpladser med længere eller sværere dagsetaper – fra 15 km og op, afhængigt af terrænets sværhed og årstid/kulde/føre m.m.

5. Sværere teknisk vandring med bjergpas eller overnatning i temperaturer der er udenfor hvad der er danske forhold i 4 sæsoner – eller ekstremt lange distancer.