Playliste til friluftsliv og vandreture

Lytter du til musik på vandretur? Har du sange, der minder dig om gode vandreture, eller som måske får dig til at glæde dig til den næste? Vi har på Outsite indsamlet en række favoritnumre fra vores frivillige; det er numre, som enten er gode at vandre til, eller som bringer minder frem. playliste og musik til vandring og friluftsliv

Playliste til vandring

For første gang nogensinde måtte vi hive en telefon frem og afspille et musiknummer på en vandretur. Det var mest af alt min skyld, for jeg kom til at nævne sangen, og alle fik den så på hovedet. Inspireret af dette kom jeg til at tænke på en playliste til friluftsliv. Om du nyder musikken i naturen, på vej til eller fra job eller derhjemme, mens du længtes efter næste tur, er her listen med sange, som alle her på Outsite lytter til før, under og efter ture.

1 - R.E.M: Walk Unafraid - Album: UP

“Walk unafraid, I’ll be clumsy instead” er en genial frase, der minder mig om det fantastiske ved det barnlige sind: Selvom barnet falder, så rejser et barn sig op og prøver igen. Det kunne vi voksne nok lære noget af: Prøv, og hvis du fejler, så prøv igen. Skide være med, at du måske ser lidt fjollet ud, mens du prøver.

Sangen er i øvrigt med i den fantastiske film: Wild.

2 - Dave Matthews Band - Ants Marching - Album: Under the table and dreaming

Sangen, der handler om det spor, vi alle følger: Det samme spor. Op om morgenen, en bid hurtig mad, ud af døren, på arbejde. Her kunne sangen måske klandre os alle sammen, men håber egentligt bare på, at man vil tage en chance og gemme den til en regnvejrsdag. “Take these chances, place them in a box until a quieter time, lights down, you up and die”.

3 - Nephew - Gå med dig - Album: Hjertestarter

“Jeg vil ik’ gå med dig, jeg vil gå i stå” er en, af de lidt deprimerende, men geniale sprogperler i sangen. “Selvom du er den som jeg vil gå med, tænker jeg hele tiden: gå med dig” er en lige så genial perle og sådan fortsætter sangen faktisk hele vejen igennem, indtil: “Jeg vil gerne gå med dig, vi skal gå til Rom. Af alle veje”. En fed skildring af kærlighedens mange sider og sangen, der brød stilheden i skoven på vores tur…

4 - Kashmir - Miss You - Album: The Good Life

“I miss you all the time, though you sit next to me”. Vi har (forhåbentlig) alle prøvet følelsen af at elske en så meget, at man savner hende/ham, selvom hun/han sidder lige ved siden af en. Det er (måske) en tur ned ad memory lane, til sommer-kæresten, barndomskæresten eller den helt nye forelskelse. “I hope you feel just fine, wherever you may be, whatever's in your way” er et smuk og uselvisk håb.

5 - Volbeat ft. Johan Olsen - For evigt - Album: Seal the deal & let’s Boogie

Det er så lige til, at det gør helt ondt, men nøj det er en fed sang. “Og når i morgen får øjne, og natten hviler sig, skal vi for evigt måske samme vej” er poesi på højde med Hr. Larsens “Stemmerne får tusmørkelyd”, og vi skal, når alt kommer til alt, allesammen den samme vej…

Før der går Thomas Treo i den, kommer herunder resten af listen. Hvis du selv har sange, der minder dig om friluftsliv eller vandring, så skriv dem gerne som kommentar, og tilføj evt. et par ord om netop dét nummer - så tilføjer vi dem til playlisten:

6. Lou Reed - Walk on the wild side
7. Awolnation - Sail
8. Simon & Garfunkel - The sound of silence
9. Bob Dylan - Love sick
10. Grethe Mogensen m.fl. - Vi har lejrbål her
11. Trond Granlund - De nære ting
12. B.J. Thomas - Raindrops keep falling’ on my head
13. The minds of 99 - Det er knead som er død
14. Balstyrko - Roennebaer
15. Creedence Clearwater Revival - Have you ever seen the rain
16. Magtens Korridorer - Kom og mærk
17. Nancy Sinatra - These boots are made for walkin’
18. Canned Heat - On the road again
19. Earth, Wind & Fire - September
20. AC/DC Thunderstruck
21. D-A-D - Counting the cattle
22. Isreal Kamakawiwo’ole - Over the rainbow
23. The asteroids galaxy tour - Sunshine Coolin’
24. Desmond Bale - I would walk 500 miles
25. Birocratic - Shakedown
26. Jazz Pigalle - Petit Fleur
27. Ulf Lundell - Öppna landskap
28. Annie Lennox - Into the west
29. Matt Powell - The hammock song
30. Hot Chocolate - You sexy thing
31. Tøsedrengene - Ud under åben himmel
32. Humleridderne - Lejrbålet
33. Søs Fenger - Holder øje med dig
34. Lumsk - Dunker
35. Mark Knopfler - Irish boy
36. Runrig - Maymorning

Rigtig god lytning og tur.

Chefredaktør
Jeg er passioneret vandrer og grejnørd. Jeg skriver om vandring og friluftsliv, med mine egne ord og egne øjne. Jeg er til nordisk friluftsliv og elsker at vandre i Danmark, på Skåneleden og i fjeldene i Lapland.