Ny drikkedunk fra Nalgene - 50% genbrugsplast

Nalgene har lavet en ny drikkedunk, hvor 50% er genbrugsplast. Mon den er lige så god og bliver lige så ikonisk som den gamle?

ny bæredygtig nalgene drikkedunk

Nalgene af genbrugsplast

Det var måske på tide, at Nalgene fulgte med tiden og producere med genbrugsmaterialer. På den anden side er det måske svært at finde de rette materialer, i samme høje standard, og uden skadelige stoffer? Måske genbrugsmaterialer ikke har samme holdbarhed som det gamle plast, og måske det heller ikke kan tåle samme tæv?

Er plastisk overhovedet bæredygtigt? Svaret er sjovt nok ja. Engangsservice af plast er ikke. Men tænk på nogle af de plastprodukter, du har i køkkenet, eller din gamle Nalgene drikkedunk. Der er en god sandsynlighed for, at den stadig fungerer fint. Min første fungerer stadig fint, holder tæt og viser ingen tegn på træthed. Jeg kan slet ikke huske, hvornår jeg købte den. For 6-7 år siden måske.

ny nalgene drikkedunk

Test af Nalgenes nye drikkedunk

Jeg har haft to nye drikkedunke med på en 3 ugers fjeldtur og må sige, at de virker rigtig fint. Jeg kan ikke mærke eller se forskel, og det er en rigtig Nalgene drikkedunk.

Jeg har tabt den ene på sten, der skete ikke noget, og ingen af dem lækker. Jeg havde dog en mere med sodavand, og denne lækkede lidt, efter jeg tabte den på asfalt. Den stoppede dog igen, da kulsyren var aftaget, nogle dage senere. Dette har jeg dog oplevet før med de gamle.

Så umiddelbart må konklusionen være, at det stadig er en Nalgene drikkedunk, den er stadig robust og tæt, og så kommer de nye i nogle spændende farver.

Chefredaktør
Jeg er passioneret vandrer og grejnørd. Jeg skriver om vandring og friluftsliv, med mine egne ord og egne øjne. Jeg er til nordisk friluftsliv og elsker at vandre i Danmark, på Skåneleden og i fjeldene i Lapland.