Scandinavian Outdoor Awards 2023

Se vinderne af Scandinavian Outdoor Awards 2023, der er priser der gives, til fremtidens grej. Outsite var med da vinderne blev trukket, og spår her hvilket grej, du skal holde øje med næste år.

Scandinavian Outdoor awards 2023 vindere

Skandinaviens bedste grej 2023

Hvilket grej er fremtidens grej og hvilke nye teknologier er der kommet? Det er altid spændende til Scandinavian Outdoor Awards, hvor vinderne udtrækkes til ISPO Outdoor messen. Outsite stod klar, da vinderne blev udråbt, og lad os bare springe ud i det:

skandinaviens bedste outdoorgrej

1. pladsen i Scandinavian Outdoor Awards

vinderne af scandinavian outdoor awards

Norrøne Senja Econyl 7L Pack blev årets "Overall Winner" og løb altså med 1. pladsen. Senja Econyl 7L Pack er hovedsageligt til Trailrunning, men kan også bruges til dagsvandreture. Lommerne er vandtætte og du har masser af plads, til vand (2 drikkedunke medfølger). Tasken er lavet af 100% genbrugsmaterialer.

Primus SIP Power Gas løb med præmien "Sustainability Winner", og det er velfortjent. Gas-markedet står gebende stille hos alle andre producenter end Primus, der for nogle år siden, overraskende med 3 forskellige gastyper: Sommer, 3-sæsoners og vintergas. Nu er de igen klar til at vise, at det er Primus der styrer markedet. SIP Power Gas er måske lidt svær at forstå, men vi skal prøve at forklare: Gassen i gasdåsen er ikke biogas, men Primus køber samme mængde biogas, som de sælger. Det svarer nogenlunde til at købe CO2-kvoter, men dette hjælper med, at udbrede produktionen af Biogas. Derudover er gasser og gasdåsen produceret i Europa (ikke fra russiske gasfelter), hvilket minimerer transport.

scandinavian outdoor awards

De nominerede hænger overalt i Scandinavian Outdoor Groups bar, på ISPO messen i München.

 Vindere på beklædning og teknologi

soa vindere beklaedning aclima

Aclima WoolNet Light vandt i kategorien beklædning, hvor Aclima stædigt holder fast, i deres "gennemhullet" princip. Det gør de fordi det virker! Prøver du først WoolNet, så vi du ikke kigge dig tilbage. Det er meget varmt når det er koldt, og meget åndbart når det er varmt.

Cake O Emision Mekka blev det bedste knallert på havnen i år. Faktisk den mest bæredygtige knallert på havnen... Mekka er nemlig batteridrevet og snart bliver dele udskiftet, med bæredygtige komponenter (plastik udskiftes til andet materiale). Cakepacking? Det nye Bikepacking? Den er sjov ligegyldigt hvad.

1. pladsen hardware, footwear og Kids

soa vindere hardware grej

Helsport Adventure SL3 er et letvægtstelt, men nytænkning. Adventure SL3 vejer 2,35 kg. for et 2 til 3-personers telt, hvilket i sig selv, er fint. Men læg så 3 udgange og et mega godt vu fra inderteltet til - og! Teltet er 4-sæsoners. Ret godt gået. 

Viking Anaconda Trail BOA GTX og Isbjörn Of Sweden Dolphine Sun Jumpsuit, er basalt bare nogle sko, og en svømmedragt til børn - blot med genbrugsmaterialer (ikke 100% dog). Med de skal da nævnes som vindere.

helsport adventure 3sl

Alt i alt et fint awardsow, med gode vindere. Helsport Adventure SL3 er nok det mest spændende, hvis man er grejnørd, så du skal ikke snydes, for et større billede af det her. 

Se og læs om alle vinderne her: https://scandinavianoutdooraward.com/

Chefredaktør
Jeg er passioneret vandrer og grejnørd. Jeg skriver om vandring og friluftsliv, med mine egne ord og egne øjne. Jeg er til nordisk friluftsliv og elsker at vandre i Danmark, på Skåneleden og i fjeldene i Lapland.