3 nye gasbrændere fra Primus, Jetboil og MSR

Vi har fået fingrene i tre nyheder fra gasbrænderverdenen. Jetboil MiniMo, Primus Eta Lite+ og MSR Windboiler er alle enkeltmandsbrændere men meget forskellige. Vi tester og anmelder dem alle. I denne artikel kan du se forskellene på brænderne og måske allerede danne dig et indtryk af dem, og hvilket behov de dækker. Vi kan dog allerede nu afsløre, at de alle er rigtig gode at koge vand med.

msr windboiler test gasbraender

Aldrig har vi haft så mange nyheder og meget grej til test og anmeldelse. De seneste 14 dage har posten næsten været her hver dag med nye pakker. Outsite har fået 3 nye leverandører som samarbejdspartnere, så vi nu er oppe på 5 af de største herhjemme. Sammen tæller de stort set alle de outdoor-mærker, vi kender og ikke kender. Jeg vil ikke engang gå i gang med at skrive, hvilke producenter der er tale om, for der er simpelthen for mange (helt seriøst). Det er ingen hemmelighed, at vi mildest talt er begejstrede, for vi kan vise dig endnu mere grej end før. Vi lægger ud med de 3 brændere.

jetboil-minimo-gas-braender.jpg

Jetboil MiniMo

Jetboil har med MiniMo skabt en brænder, hvor du ud over at kunne koge vand hurtigt også kan lave mad. Potten er krympet i højden, men er blevet bredere, så det er lettere at røre rundt helt nede i bunden af potten. Simrefunktionen skulle også være helt fantastisk, men det ved vi mere om, når vi for alvor har testet MiniMo-en.

Primus ETA Lite+ 

Lille, let og kompakt brænder til dig, der skal på dagstur eller solotur. Effektiv, så du skal ikke slæbe så mange gasdåser med ud, og så har den medfølgende "skruer", så du også kan sætte en alm. gryde på gasbrænderen og derved lave rigtig mad. Eta lite+ er en opgradering af den gamle ETA lite udgave.

primus-eta-lite-og-primus-eta-lite-plus.jpg

MSR Windboiler

Pålidelig brænder, der fortsætter trods vind og vejr (se videoen nederst i artiklen). Gennemtænkt med fede features, så selvom det er "klassens tunge dreng", er der indhold i grammene. 

msr windboiler test

Sammenligning af Windboiler, ETA Lite+ og MiniMo

Gasbrænder MSR Windboiler Primus ETA Lite+ Jetboil MiniMo
Vægt  432 gram  390 gram  414 gram
Potstørelse  1 liter  0,5 liter  1 liter
Kogetid 0,5 liter  2,45 minutter (testet og bekræftet)  2,45 (Ikke testet endnu)  2,15 minutter (Ikke testet endnu)
Effekt  (Ingen info)  1500 Watt  (Ingen info)
Forbrug

(Ingen info)

 59 minutter på 100 gram gas  Koger 12 liter på 100 gram gas
Piezo  Nej  Ja  Ja
Air Combustion  Primær  Sekondær  Sekondær

Test af MSR Windboiler

Chefredaktør
Jeg er passioneret vandrer og grejnørd. Jeg skriver om vandring og friluftsliv, med mine egne ord og egne øjne. Jeg er til nordisk friluftsliv og elsker at vandre i Danmark, på Skåneleden og i fjeldene i Lapland.