Tentsile Flite Tree Tent

Nyhed 2016 - Tentsile Flite til vandreture

Endelig skete det! En Tentsile til vandring. Tentsile Flite er navnet på det nye letvægts og kompakte træ telt, der ellers kun har været til kanoture og camps. Flite er for 2 personer og nu kan Tentsile næsten konkurrerer med hængekøjer.

tentsile flite tree tent

Kan den bruges til vandring

Efter jeg fik Tentsile Stingray og Connec, har jeg mange gange fået spørgsmålet: "Men er det til vandring?" og mit svar har været: "Nej, men Connect kan man få ned på 5 kg. ved at droppe to af skrallerne". 5 kg... Det er ret meget i rygsækken og med en volume der minder om en lille TNF Duffelbag, så har Tentsile aldrig været særlig interessant til vandring. Men det er de så måske nu?

Flite specifikationer

Flite har stadig 1 kg. mere på bagen end hvad man kunne ønske, men vi er nu dernede hvor man klart kan overveje at tage en Tentsile med på vandretur.

Tentsile Flite
Vægt 3300 gram (med skralle)
Antal personer 2
Størrelse 250 x 300 x 80 cm.
Pakstørrelse 40 x 10 cm.
Kvardrat meter 3,75 meter
Oversejl 70D PU Coated Polyester
Bund 40D Polyester-Nylon
Vandsøjletryk 3000 mm.
Pris  2999,-

Flite er altså nede på 3,3 kg. og klart den lettest Tentsile på marked (Stingray vejer 9 kg. og Connect 7 kg.). 

Vi har allerede testet Tentsile Stingray

Se hele testen af Tentsile Stingray her: https://www.outsite.org/test-af-outdoor-udstyr/test-af-haengekoje/234-tentsile-stingray

Tanker om Tentsile

Tentsile konceptet er selvfølgelig sjovt. Man kan drømme om den sjove familiekanotur, hvor man hiver et så anderledes telt op ad kanoen og finder det perfekte spot med udsigt over søen (dette i 3-personers versionen "Stingray", der er stor nok til 2 voksne og 2 børn). Børnene ville elske at skulle klatre i stige for at komme i seng og så sover man faktisk godt i den. Fordelen er også at man kan slå den op i siddehøjde, så det er let at komme ind og ud af Tentsilen.

flite trae telt

Men prisen er for høj for en enkelt sjov kanotur om sommeren. Så kan man selvfølgelig bruge den på nogle weekendture og måske overtale vennerne til at komme med ud, men lad os indse at du nok får mere brug for et alm. telt?

Så er der "Connect" udgaven. Konceptet bag er at du kan bruge den til 2 personer, men du kan også udvide til 6 personer, hvor man slår dem sammen. Denne version er noget mere "realistisk" da den både er mindre, billigere og kan udvides til flere personer. 

Tanker om Flite

Når vi kommer til Flite, så er vi nok ovre i "koncept-vandreture". Skal man på ovenstående kanoture, så er Connect at anbefale. Med koncept-vandreture menes at du f.eks. kan tage en kærestetur eller far/mor-søn/datter tur samt hvis du skal af sted med en god ven og i stedet for at tage det traditionelle telt med, så handler konceptet om Tentsile.

Som med hængekøjer, kan man lave meget anderledes ture med Tentsile end med telt. Fordelen ved et træ telt er at du kan vælge lejrenpladsen og ikke skal tænke på om jorden nu er flad nok til et alm. telt. Med de 3 kg. fordelt på to, får man på en weekendtur ca. 1,5 kg. hver (en tager Flite, en tager stænger og skraller) og det er en ok vægt. Du kan uden tvivl få det lettere med et 2-personers telt, men så får du heller ikke den flotte udsigt og den anderledes oplevelse.

telt til traerne tentsile flite

Er man to af sted på weekendtur og kan deles om fællesudstyr, vil mit gæt være at man sagtens kan komme på tur med 18 kg. eller mindre tilsammen.

På turen kan I måske nok spare vægt (og måske også penge) i forhold til at slæbe to hængekøjer med. Med en ca. pris på 2500 er mit gæt at Flite er modellen at satse på hvis man er til vandring. Modsat hængekøjer skal du højest sandsnligt ikke ud at købe mere udstyr, da du kan bruge dit liggeunderlag og ikke skal tilkøbe under quilt. 2500 kr. får man hurtigt brugt på bare 1 hængekøje med alt tilbehør (hvis man ser bort fra DD Hammocks, men her er vægten også 2,6 kg. for et sæt).

Flite vandretur

Ja ja, 3 kg. er da meget at slæbe med, sammenlignet med et telt. Telte er stadig den letteste løsning af hængekøjer/træ telte/telte. Pointen er her: Prøv noget nyt, skab en sjov og anderledes lejrplads, få en fantastisk udsigt og søvn og krydr det hele med de selvantelige gode oplevelser på en vandretur.

Læs også: Test af Tentsile Connect: https://www.outsite.org/test-af-outdoor-udstyr/test-af-haengekoje/474-tentsile-connect

Chefredaktør
Jeg er passioneret vandrer og grejnørd. Jeg skriver om vandring og friluftsliv, med mine egne ord og egne øjne. Jeg er til nordisk friluftsliv og elsker at vandre i Danmark, på Skåneleden og i fjeldene i Lapland.