VSSL Outdoor Utility Tool

Indrøm det! Du længdes efter Rambo-kniven som du aldrig fik og som indeholdte alt hvad der skulle til at overleve i naturen. VSSL er en nytænkning af netop dette koncept, men foruden at indeholde fiskekrog, mini førstehjælpstaske og LED lygte er der også en VSSL med shelter og lommelærke.

vssl shelter survival kit

Indrøm det! Du længdes efter Rambo-kniven som du aldrig fik og som indeholdte alt hvad der skulle til at overleve i naturen. VSSL er en nytænkning af netop dette koncept, men foruden at indeholde fiskekrog, mini førstehjælpstaske og LED lygte er der også en VSSL med shelter og lommelærke.

vssl shelter survival kit

 Survival, overlevelse og emergancy

Var du som mig også barn i 80'erne, så kan du sikkert både huske Rambo-filmene og Rambo-kniven. Din irriterende fjende nr. 1 i klassen havde selvfølgelig fået den i fødselsdagsgave og din egen røde mor ville ikke se våben inden for husets fire vægge.
Man vidste bare at man ville ende i en situation hvor kniven kunne bruges og man vidste også at man aldrig ville kede sig mere, hvis bare man fik overlevelseskniven.

Læser du denne artikel, fik du nok ikke brug for Rambo-kniven og chancen for at du enden med at åbne en VSSL (for andet end at kigge) er nok også meget lille (eller også blev du rent faktisk reddet???).
Men er der noget i VSSL konceptet og hvad er det der er så dragende ved survival-serier og overlevelsesudstyr?

vssl survival kit indhold

VSSL konceptet

Konceptet bag en VSSl er simpel. Alle VSSL's er 22,86 cm.høje og 5,08 cm. bred og du kan foruden bare at købe en af VSSL rørene også lave dit eget. Du kan også genfylde hvis du skulle få brug for enkelte gadgets.

I al sin enkelthed er det et vandtæt rør i aluminium, der indeholder forskelligt alt efter dine behov (hvis du har nogle?). 

VSSL Supplies

VSSL Supplies er den nye Rambo-kniv som du ikke vil indrømme at du vil eje. Med indhold som ikke engang Bear Grylls havde tænkt på er dette survival-røret du med garanti får props hos gutterne for at hive op på jeres årlige overlevelsestur. Væk fra bleer, sur kone og samlebåndsarbejdet.

vssl overlevelsesgrej til vandreture

Når du står der og har mistet din rygsæk, sovepose, telt og mad men på mystisk vis har reddet din VSSL, så har du muligheden for både at blive reddet og have det godt indtil da,

Indhold:

- Kompas
- Fyrfadslys (af Canadisk bivoks)
- 6 vandrensningstabletter
- Savklinge
- Nødfløjte
- Vandtætte tændstikker
- Ildstarter
- Fiskeudstyr
- Signalerings-spejl
- Reb (brudstyrke på 114 kg.)
- Reflekterende spray 
- Dåseåbner
- Mini førstehjælpstaske
- LED lommelygte
- Instruktioner og brugsvejledning

Du kan altså finde verdenshjørnerne og få 4 timers lys ud af stearinlyset. LED lommelygten vil sikkert få dig igennem nat to. Meget af overlevelsesgrejet siger sig selv, men hvad fanden sker der for dåseåbneren? De kunne da lige så godt have lagt et menukort til Burger King i røret, bare lige for at minde dig om hvad du går glip af, mens du sidder og sutter på regnormen der i følge Bjørn Griller (Bear Grylls) har mere protein end alm. kød. Regner de med at du støder på en gammel kasse dåsemad fra 2. verdenskrig?

Spøj til side, så er det jo altid dåseåbneren eller proptrækkeren man glemmer (hey! hvor er proptrækkeren? Nå ja, vin kan man jo åbne med en vandrestøvle). Der er i øvrigt nogle smarte drenge der viser hvordan du åbner en dåse uden dåseåbner her...

Ellers er indholdet jo sådan set meget godt, hvis man skulle glemme lidt grej eller ende i en lorte situation. VSSL Supplies vejer 510 gram og man kan i princippet sige at den er Ultra Light, da den jo erstatter meget grej i rygsækken og kan bruges til mere end tre ting. 

VSSL Shelter

Se denne VSSL kan man jo ikke rigtig komme udenom. Undertegnede har jo nogle gange kommet af sted uden stænger og pløkker til teltet, så en VSSL Shelter ville i min rygsæk give lidt mening (statistisk set).

Indhold:

- Emergancy shelter til 2 personer
- 50,8 cm. reb
- 2 stks. skruer
- Kompas

Shelteret er lavet af det samme som emergancy blankets så det reflektere kropsvarmen tilbage med op til 95%. Vær opmærksom på at hvis du bruger shelteret som sovepose eller andet, så kommer der utroligt meget kondens.

vssl emergancy shelter til 2 personer

Shleteret skal hænges op mellem to træer eller andet der kan holde "teltet" oppe.

VSSL Flask

Ikke overraskende giver denne VSSLvirkelig mening. En overlevelses lommelærke! Hvad skulle man dog hadde her?
Med plads til 300 ml. af din favorit drik og 2 foldbare shotglas og endda en øloplukker, så er dette overraskelsen til din kammerat og dig på dag 5 af overlevelsesturen og da det er en VSSLså er den helt legitim at hive frem.

vssl flask

Indhold:

- Beholder (300 ml.)
- 2 foldbare shotglas
- Kompas (man kan jo blive desorienteret af alkohol)
- LED lygte med SOS (hvis man drikker for meget)

Den er da meget sjov og godt tænkt.

VSSL Zombie

Becaurse you can't negotiate with the undead.

Her knækker filmen men det indrømmer VSSL også selv. Amerikanerne har en eller anden fetish med zombier, der foruden at være populære i serier også bliver taget seriøs af militæret (der har afholdt kæmpeøvelse i kamp mod zombier).

vssl zombie

Zombier er dog ikke dem fra filmen "Army of darkness 2,5" men mennesker der er forgiftet (så at sige). Skulle det ske at dit nabolag bliver infeceret af en zombi-virus, så kan du forsvare din familie og dig selv.

Indhold:

- Kranie-penetrerene syl
- Maske
- Kompas
- LED lygte med SOS

Man ved jo aldrig...

Det facinerende ved overlevelsesture og survival

Vi får i Outsites forum hver forår spørgsmålet: Min kammerat og jeg skal på overlevelsestur, hvad skal vi have med? Vi plejer som regel at svare: ingenting - ellers er det jo ikke en overlevelsestur? 

Det viser sig, når man spørger ind til det, at der er tale om en alm. vandretur med fiskeri eller forsøg på at lave fælder og fange aftensmaden. Det sidste er vidst noget rod med regler på området, men fiskeri er jo ikke umuligt.

Bekymrede forældre og kærester står hjemme og vinker til de to kammerater der endelig er af sted på deres livs tur hvor de kan bevise at de er rigtige mænd. Og er det så en dårlig ting? Nej!

Det er jo fascinerende! Overlevelse i naturen, overnatte derude, prøve kræfter med elementerne, lave et bål. For de fleste på Outsite virker en fredelig vandretur dog ikke som overlevelse, men for andre kan det virke overvældende at forlade de sikre rammer og drage ud i den natur som man nærmest skal have piller mod at kunne bevæge sig i.

overlevelses kit med lommelaerke

Det er en drengedrøm - intet mindre. Tage ud i vildmarken med en ven og overleve i en base camp med fiskeri og så finde spiselige planter og bær i skovbunden. Desværre finder man hurtigt ud af at naturen slet ikke er det vilde spisekammer som man regner med. Det meste er omdannet til et velplejet og friseret landskab hvor hvert et græsstrå er planlagt af kommunen. Man skal desuden studerer længe for at vide hvad man kan spise og man der er giftigt. Mange har forsøgt og mange har fejlet, søg selv på Youtube...

Er der så virkelig ikke mulighed for en rigtig overlevelsestur? Jo! Men man skal virkelig kende området og sæsonerne. Skriv gerne til mig, så strikker jeg en overlevelsestur sammen til jer, pris 25000,- pr. person (helt seriøst og inkl. helikopter tur).

Mere om VSSL

Vil du vide mere om VSSL og se alle overlevelsesrør samt ekstraudstyr, så besøg deres hjemmeside: http://www.vsslgear.com/

Chefredaktør
Jeg er passioneret vandrer og grejnørd. Jeg skriver om vandring og friluftsliv, med mine egne ord og egne øjne. Jeg er til nordisk friluftsliv og elsker at vandre i Danmark, på Skåneleden og i fjeldene i Lapland.