Flying Tent - Seven Seconds To The Stars

Flyvende telt eller hængekøje - Flying Tent

Endnu et bud på den perfekte hængekøje. Flying Tent er en hængekøje-telt-bivy-poncho der derfor kan bruges til stort set alle udendørs aktiviteter (Men kan den sejle?). Konceptet Flying Tent er udviklet over 2 år og er interessant på mange måder. Grej med flere funktioner er populært og måske er dette det helt nye...

Nyhed der udkommer juni 2016.

flying tent

Flyvende telt eller hængekøje - Flying Tent

Endnu et bud på den perfekte hængekøje. Flying Tent er en hængekøje-telt-bivy-poncho der derfor kan bruges til stort set alle udendørs aktiviteter (Men kan den sejle?). Konceptet Flying Tent er udviklet over 2 år og er interessant på mange måder. Grej med flere funktioner er populært og måske er dette det helt nye...

Nyhed der udkommer juni 2016.

flying tent

Hvad er Flying Tent

Vi har kun set toppen af isbjerget hvad hængekøjer angår. Vi har skrevet det før: det at de store producenter endnu ikke har meldt sig ind i kampen om hængekøjer, gør at marked er åben som en hovedbanegård. Det kommer der interessante modeller ud af og et af dem er Flying Tent. 

Hængekøje Flying Tent
Vægt 1200 g.
Mål 240 x 80 x 40 cm.
Pakmål 40 x 4 cm.
Funktioner Hængekøje, Bivy, Telt, Poncho, sidepude
Vandsøjletryk 5000 mm.
Pris Lige nu 1108,- ved præmiere 2075,-

At kunne nøjes med en vægt på 1200 g. for hængekøje, tarp, telt, bivy, poncho og siddepude må siges at være let sluppet. Der er desværre ingen informationer om det er samlet vægt med pløkker, stænger og opsætning.
Materialerne er også en hemmelighed indtil videre. Flying Tent skriver dog at de samarbejder med en ledende textil manufaktur og så er alt vel godt?

haengekoeje flying tent

Verdens første?

Flying tent påstår at være verdens første "All-in-one" løsning. Det ødelægger lidt nyheden, da den eneste måde den adskiller sig fra Nordic Tent Hammock er at den også er en poncho. Nordic Tent Hammock blev i øvrigt opfundet for 40+ år siden og er dansk.

Man skal altid passe på med disse påstande, for selvom dette selvfølgelig er sandt, så er der ikke langt til den "originale". Det vil sige at Flying Tent i princippet har brugt 2 år på at opfinde en poncho. Undertegnede roder sig også ud i dette, men man lærer selvfølgelig hele tiden...

Men er Flying Tent interessant?

For mig at se, så er Flying Tent interessant. Der er nogle spørgsmål der rammer en når man ser den og holder den hvad den lover, så klart ja.
Nogle af spørgsmålene er f.eks. om de 240 cm. i længden er nok? Vi har før set "børnekøjer" der ikke har den rette højde til os nordiske kæmper. Til sammenligning er en DD Hammock Frontline 270 cm. lang og kun lige nok til en på 188-190 cm. 

Spørgsmålet melder sig når man ser billederne af Flying Tent. Er det en bridge hammock eller en hybrid eller... Hvis det er en bridge hammock kunne 240 cm. være ok, men er den ikke, så er 240 cm. nok meget i underkanten. Hvis dette er tilfældet, så er køjen måske til folk på 155-160 cm. Jeg har skrevet og spurgt Flying tent om personlængden den kan klare og de mener at det er 200 cm. Det er en gathered end køje forsikre Bettina i vores korrespondance. 

En anden måde den er interessant på, er de mange muligheder for anvendelse. Vi kender f.eks. DD hammock Travel, der også kan bruges som bivy. Men som bekendt så er Travel en konden-fælde uden lige og rådet herfra er at man ikke vælger den, men en frontline i stedet (med mindre man virkelig vil ned på jorden at ligge).

telt og bivy bag samt hanegekoeje i en

Hvis Flying Tent er mere åndbar, så er den anvendelig til pionerture eller ture hvor man ved at en af overnatningerne, bliver på en plads uden træer. Man kan selvfølgelig også bare spille det sikre kort og tage det gode gamle telt eller tarp med - det holder sgu altid.

Alt-i-én Kickstarter hurra

Telt, sovepose og liggeunderlag i én. Sovepose, jakke, bukser, skjorte-med-slips i én, alt det der alt-i-én snak - men holder det?
Alt-i-én konceptet er jo på mange måder smart, men der er steder hvor det ikke er. Der findes et telt med indbygget sovepose og liggeunderlag og da det kom frem gik mange amok over hvor smart det var. Man skal dog huske lige at stikke en finger i jorden og kredse lidt om de nye og smarte produkter. Hvad hvis man ødelægger soveposen? Liggeunderlaget kan punktere? Teltet kan revne eller stængerne knække og hvad så? Står man så der med et meget dyrt, ikke så smart produkt man ikke kan bruge til noget?

mulighederne med flying tent

Flying Tent er dog smartere end det, men det er stadig lidt lala med funktionerne. Enhver hængekøje kan jo lægges på jorden og så kan man banke en tarp op over, men her kommer vægten igen til Flying Tents fordel. For de 1200 gram kan de færreste køjer slå inkl. tarp. Pakkemål er sådan set også ok, sammenlignet med andre køjer. Man skal bare huske at man alligevel skal have et liggeunderlag/under quilt og en sovepose, der skal oveni vægten.

Forudsigelsen er derfor svær. Lad os få en til test eller lad os høre fra andre uafhængige testere og se hvordan det går med projektet - spændende er det da. 

bridge hammock

Hvor kan man købe den?

Indtil videre kan du støtte projektet på Kickstarter:

https://www.kickstarter.com/projects/255929858/flying-tent-7-seconds-to-the-stars

Du kan se mere på Flying Tents hjemmeside:

http://www.flyingtent.com/

Chefredaktør
Jeg er passioneret vandrer og grejnørd. Jeg skriver om vandring og friluftsliv, med mine egne ord og egne øjne. Jeg er til nordisk friluftsliv og elsker at vandre i Danmark, på Skåneleden og i fjeldene i Lapland.