Jetboil MightyMo og HalfGen

Nyheder 2017 - Jetboil MightyMo og HalfGen

Helt nye gasbrændere fra Jetboil. MightyMo gør Mo-familien større og mere alsidig og HalfGen supplerer Genesis men er samtidig helt sin egen. Vi havde spået at Jetboil måske ikke ville udkomme med de store nyheder, men hele to nyheder og endda nogle ret gode, gør at vi må lægge os fladt ned og endnu engang hylde Jetboil.

jetboil mightymo og jetboil halfgen

Jetboil MightyMo

Er der nogle nyheder fra Jetboil næste år? MightyMo står på Jetboils stand på årets OutDoor messe i Tyskland. Der er meget fokus på den, men den ser ikke ud af meget. Og en on-top gasbrænder fra Jetboil? Er der ikke nok på marked?

On-top gasbrænder Jetboil MightyMo
Vægt 95 gram
Effekt 10000 BTU (ca. 3000 Watt)
Kogetid (1 liter) 3 minutter
Størrelse 16,5 x 10,4 cm.
Piezo  Ja 
Regulator ned til  Ca. -7 C. 
Pris  Ukendt 

Mig bekendt findes on-top gasbrændere ned til ca. 35 gram, så en vægt på 95 gram for MightyMo er egenligt ikke imponerende. Størrelsen er heller ikke en nyhed og så er den, når man ser den i virkeligheden, ikke særligt køn. Den falder ind under amerikanernes halv-firkantet-og-klodset design, med piezo tænderen stikkende ud og de skarpe kanter. En Skandinav ville aldrig opfinde MightyMo, for vi ville ikke tillade så mange funktioner, på så lidt plads - det er simpelthen for grimt, men gudske tak og lov for at amerikanerne gjorde!

jetboil mightymo

For hvem fanden tænker på design og grim brænder, når du hiver din on-top gasbrænder op med Mo-familiens fede gasregulator og Jetboils piezo der rent faktisk virker?

Det første jeg tænkte på, da jeg så Jetboil MightyMo var, at produktet måske bare var for at blande sig på topmonterede gasbrænder markedet. Måske bare for at have en og bevise at man kan, men MightyMo er så meget mere end det. For efter lidt tid, tænker man over hvor eksplosive de fleste andre on-top gasbrændere faktisk er.

FireMarple er et godt eksempel, med deres svejseflame-brændere og det gælder stort set også alle andre producenter på markedet. Jetboil rammer med MightyMo en fuldstændig overset detalje - stille og rolig hyggemadlavning, nu også på din topmonteret gasbrænder.

mightymo fra jetboil

For MightyMo er det rigtige navn til den grimme baby (ja - de fleste babyer er grimme!). Den er Mighty! Den er utroligt at man kan koge alt de gode fra Mo-serien ned og samtidig tage piezoen med og ende med et kæmpe produkt i lille størrelse: MightyMo.

On-top brænderen er selvfølgelig kompatibel med Jetboil FluxRing Fry Pan og FluxRing Cooking Pot, men du kan, som med de fleste andre topmonterede gasbrændere, selv vælge hvad du vil bruge af gryder, potter og pander ovenpå.

Vær opmærksom på at vores billeder af MightyMo måske ikke vil være det samme som når produktet udkommer næste år. Vores billeder er fra OutDoor messen, så design o.s.v. kan ændres før gasbrænderen udkommer (måske den grimme baby bliver smukkere?).

Jetboil Mo's er fuldendt

Til dig der ikke er bekendt med Mo-familiens gasregulator, kan det kort fortælles at den har noge fede funktioner:

1) Den sørger for at trykket og dermed kogetiden forbliver den samme uanset hvor varmt eller koldt det er (ned til ca. -10 C.).
2) Du kan skrue utroligt meget ned for blusset. Helt ned til simremad og det gør at du kan tænke på helt andre opskrifter, når det handler om mad på enkeltmandsbrændere (som MSR WindBurner, Primus ETA Lite+ o.s.v. ikke kan).

jetboil mo familie

Mo-familien har fået en lille ny og det giver selvfølgelig endnu flere muligheder for mad og kogning af vand på vandreture. Du kan gå fra MightyMo til SuMo, så hvad bliver det næste fra Jetboil? ColossosMo, GiantMo, MegaMo? Ja ja, der er jo Joule, men den hedder jo ikke Mo vel...

Jetboil HalfGen

Spændende nyt system fra Jetboil, som du allerede lidt kan se som nyhed i år: Genesis. Jetboil HalfGen er dog anderledes ved at være en enkelt brænder, der kan udbygges. Vi taler nok lidt henad Glamping her, men der er meget at spare på vægt og fylde i forhold til andre gaskøkkener på markedet.

Gaskøkken Jetboil HalfGen
Vægt 1600 gram
Effekt 10000 BTU (ca. 3000 Watt)
Kogetid (1 liter) 3:15 minutter på 5L Flux Pot.
Størrelse 23,9 x 9,9 cm.
Piezo Ja
JetLink Ja
Regulator ned til  Ca. -7 C.
Pris Ukendt

jetboil halfgen

Genesis og Luna udkom i år, men kan kun bestilles i Danmark (du kan altså ikke bare hente den i butikken). Om HalfGen udkommer "rigtigt" ved vi ikke endnu, men vi håber. Systemet er genialt og med HalfGen har du endnu flere muligheder for at kombinere dig til det perfekte gaskøkken i base campen eller glamping-turen.

Jetboil HalfGen kan sættes sammen med Genesis og Luna via JetLink og billedet herunder viser rigtig godt hvad du kan:

jetboil halfgen system

Det ser altså ud til at du kan sætte tre HalfGens sammen som maks, men det er nok også begrænset hvor meget tryk der kan hives fra en gasdåse?

Sammen med HalfGen får du en pande på 22,9 cm. der samtidig fungere som låg og beskytter under transport. HalfGen er også kompatibel med Jetboils 5L FluxPot, hvor brænder og pande passer ned i (og gryden selvfølgelig ovenpå brænderen). Hvis man tænker på andre gaskøkkener, så er serien med JetLink meget mere kompakt men giver dig samme muligheder. Serien bliver ret spændende at følge, for vil campister, glampister og base campister skifte den klodsede model ud, for at spare plads?

Hvis vi skal spå om hvad den næste nyhed i denne serie er, så må det blive en Jetboil Mona (altså en Luna, bare med Mo-seriens regulator - det giver jo også god mening!).

on top gasbraender fra jetboil

Godt gået Jetboil

Jetboil har bølget lidt frem og tilbage. Jetboil Flash var ved at blive slået af andre producenter og man kunne frygte at Jetboil hvilede på laurbærene. Med MiniMo skete der dog pludselig noget og med 2017 nyheder er Jetboil tilbage i front: Deres salg går strygende og de udvikler sig. På min grejhylde står der lige nu en Flash (i dag ville jeg nok have købt en FlashLite), MiniMo og MicroMo. Næste år står der også en MightyMo og forhåbentlig en HalfGen...

Vi har ingen dato for hvornår nyhederne udkommer, men det er højest sandsynligt tidligt forår.

Chefredaktør
Jeg er passioneret vandrer og grejnørd. Jeg skriver om vandring og friluftsliv, med mine egne ord og egne øjne. Jeg er til nordisk friluftsliv og elsker at vandre i Danmark, på Skåneleden og i fjeldene i Lapland.