Tentipi ZirkonFlex 15

Nyhed 2017: Tentipi ZirkonFlex

Lavvuer kan være en indelukket fornemmelse, men det har Tentipi måske fået rådet bod på. ZirkonFlex er en ny lavvu der er nytænkende i funktioner og det er meget spændende. Tentipi oser af kvalitet og sammen med inovation kunne dette være en meget spændende nyhed at følge i 2017.

tentipi zirkonflex 15 cp

Tentipi ZirkonFlex Specifikationer

Zirkonflex minder på mange måder om Zirkon, men forskellen er f.eks.: Paneler til at lave "terrasse". Panelerne er indbygget i konstruktionen via lynlåse, så de er gemt væk, når de ikke bruges. Justerbar aluminiumsstang. Muligheden for at bygge et 50 kvm. overdækket område med ZirkonFlex. Vægten...

Tentipi ZirkonFlex
 Vægt ca. 29 kg* 
 Størrelse 8 x 8 x 3,6 meter 
 Pakstørrelse 86 x 65 x 33 cm. 
 Antal overnattende 14-16 
 Antal siddende (med opslået sider) 27-50 
 Kvadrat meter 26,4 
 Kvadrat meter (med opslået sider) 50 
 Materialer Cotpolmex C 
 Pris Ukendt 

 Vægten er ikke helt fast endnu. Tentipi ekspermentere bl.a. med teltstængerne og det kan resultere i anden vægt. Specifikationerne er uden stænger til terrasse og helt opslået sider.

ZirkonFlex

Zirkon modellen er ingen nyhed, men det er ZirkonFlex. Når man ser hvad den nye Tentipi lavvu kan, sætter det straks fantasien i gang. Den kan selvfølgelig bruges som almindelig lavvu, men med den ene side slået op, har man en smuk ny terrasse. Det giver en utrolig god udsigt fra lavvuen og det ser ud til at, slår man lavvuen op korrekt, så kan man også sidde sådan i regn og sne (med vinden i ryggen). Ydermere er der mulighed for at slå alle siderne op, så man har et kæmpe overdækket område at boltre sig på. Er du et sted med læ, så kan du sikker også sove sådan og så kan der være mange overnattende gæster. Du kan selvfølgelig også bruge lavvuen som fest telt til din begivenhed.

tentipi zirkonflex

Hvis man itænker at man sagtens kan lave bål eller have en ovn i lavvuen, giver det også mulighed for at sidde varmt og samtidig nyde udsigten om vinteren. Med den ene side åben, kan du derfor sidde varmt og godt og nyde sneen dale, med udsigt over søen og landskabet - genialt!

Der er derfor rigtig mange muligheder og du har derfor ikke bare en lavvu, men en ZirkonFlex.

ZirkonFlex 15 CP udkommer i marts/april 2017.

Lavvuer 

Lavvuer kan som regel modstå en storm og er gode til basecamps. Selvom man kan sove mange i en, skal man dog virkelig holde orden. En stor lavvu som Zirkon 15 er lavet til mellem 10-16 sovende gæster, men skal man opholde sig derinde, er tallet måske mere 4-6 siddende.

Formen på en lavvu gør den perfekt til at modstå storm. Dette er selvom de fleste kun holdes af en enkel stang i midten. Derfor er den genial til nordiske forhold - også hvor der ikke er læ fra skoven. På fjeldet kan man derfor med fordel benytte lavvuer, da de virkelig kan tåle vejrforholdene deroppe nordpå. Det er nu ingen nyhed, for sådan levede samerne, længe før vi turister kom forbi.

zirkonflex 15 cp

På Danish Outdoor Festival var der 3 opslået Tentipi modeller og vi håber at kunne præsentere den nye ZirkonFlex 15 CP i 2017.

Er du vild med grej, så se mange flere nyheder her: https://www.outsite.org/grejnyheder

Chefredaktør
Jeg er passioneret vandrer og grejnørd. Jeg skriver om vandring og friluftsliv, med mine egne ord og egne øjne. Jeg er til nordisk friluftsliv og elsker at vandre i Danmark, på Skåneleden og i fjeldene i Lapland.