Jetboil nyheder 2018 Flash og Millijoule

Hvor svært kan det være at koge noget vand og kan man blive ved med at udvikle nye produkter? Jetboil kan og i 2018 kommer de med en meget spændende opdatering af klassikeren Jetboil Flash samt en nyhed: Jetboil Millijoule. Der er også en ny vægt til gasdåser på vej.

jetboil flash 2018 og millijoule

Se livevideo fra Jetboils stand på OutDoor messen:

Hvor svært kan det være at koge noget vand og kan man blive ved med at udvikle nye produkter? Jetboil kan og i 2018 kommer de med en meget spændende opdatering af klassikeren Jetboil Flash samt en nyhed: Jetboil Millijoule. Der er også en ny vægt til gasdåser på vej.

jetboil flash 2018 og millijoule

Se livevideo fra Jetboils stand på OutDoor messen:

Jetboil

Dwight Aspinwall og Perry Dowst opfandt i 2001 den første enkeltmands brænder, som vi idag kender som Jetboil Flash (dengang Jetboil PCS - Personla cooking system). I 2009 udkom Jetboil Flash der igen revolutionerede marked. i 2018 sker der igen noget nyt med Flash...

Læs også: Alt om Jetboil... 

Jetboil Flash 2018

Jetboil opdaterer deres klassikker Jetboil Flash og som altid skal man være påpasselig med det. Det virker dog som om Jetboil har styr på det og de har givet Flash opdateringer som den kunne trænge til.

Låget har generet ved at udvidde sig ved varme/kuldepåvirkning. Man kunne derfor ikke vide sig sikker på hældetuden og det var irriterende. Nu skulle det være klaret i den nye opdatering.

Imponerende er det at Flash igen bliver hurtigere. PCS var 4:30 om 0,5 liter vand. Flash er 2:30 og Flash 2018 kommer ned på imponerende 1:30 og barberer 40% af tiden. Hastigheden er måske ikke så vigtig, men hvis du tænker i gasbesparrelse, gør det at du skal slæbe 40% mindre gas med - og det er en meget stor besparrelse.

Det gør den opdateret Flash til en af verdens hurtigste brændere. Outsite rekorden er 1:29 for 0,5 liter vand og den har Primus Express Stove. Det er derfor et sølle sekund der skiller de to ad.

Læs også: Jetboil opskrifter...

Hvis du har en FLash, så har du sikkert også brændt dig på den. Nederst ved brænderen var det beskedne plastik man skulle forsøge at ramme, for at få potten af brænderen. Ramte man lidt ved siden af, fik man glæde af eftervarmen - do'h.
Nu er hele bunden plastik, så du skal ikke konsentrerer dig lige så meget mere - fedt!

Pris og vægt bliver nogenlunde det samme, så alt i alt en rigtig god nyhed/opdatering fra Jetboil.

Jetboil Millijoule

Jetboil udkommer også med en helt ny brænder i 2018: Jetboil Millijoule. Vi kender Joule, men den er måske ikke så kompakt og let som man måtte ønske. Med Millijoule tager Jetboil konkurrencen op med Multifuel brændere, men beholder gas som kilde. Det bliver meget spændende at følge, for med vintergas, burde konkurrencen virkelig være hård.

jetboil millijoule

Millijoule har en seperat holder til gasdåsen, der sidder omvendt på. Det gør Millijoule meget effektiv i al slags vejr og med Mo seriens regulator, skal der nok meget til at slå den ud. Med flydende gas burde du derfor kunne lave mad på gas i meget kolde forhold. Du kan selvfølgelig også vende holderen om og bruge "almindeligt" gas.

Millijoule kommer med en 1,5 liter gryde og mon ikke den kan klarer at smelte sne og ellers koge vand til 4-5 personer?

Gas vægt

Der er mange måder at holde styr på gasdåsens indhold af resterende gas, men de kræver alle ret meget i forhold til den næste nyhed. Jetboil kommer med en vægt, der kan måle hvor meget der er tilbage i dine 100 grams, 230 grams og 450 grams gasdåse. På den måde ved du om dåsen holder til en tur mere eller om du skal ud at købe en ny. Ganske smart.

jetboil gasvaegt

På billedet finder du gasvægten (navn endnu ukendt) som nummer to fra venstre side.

Andre måder:

Godt gået endnu engang Jetboil!

To år i træk, har Jetboil overrasket med nyheder. På vejen ned til messen i bilen, har vi ellers skudt helt forbi, ved at dømme Jetboil ude i kampen om fede nyheder. I år overrasker de igen, ved at have spændende ting på deres messestand og de er bestemt værd at holde øje med til næste år. Jetboil har allerede lovet at vi kan teste den nye Flash 2018 udgave, men Millijoule og vægten er heller ikke helt uinteressant. Godt gået Jetboil - endnu engang.

Læs også: Test af Jetboil MiniMo og Test af Jetboil MightyMo

Chefredaktør
Jeg er passioneret vandrer og grejnørd. Jeg skriver om vandring og friluftsliv, med mine egne ord og egne øjne. Jeg er til nordisk friluftsliv og elsker at vandre i Danmark, på Skåneleden og i fjeldene i Lapland.