Vi elsker kaffe på vandretur! Gør du også det, så kan du finde 4 anderledes "kaffemaskiner" til turen. Vi ser på Makitas transportable kaffemaskine CM501DZ, Nanopresso, Snow Peak Field Barista og Espro Travel Press.

kaffe paa vandretur

Bærbar kaffe

Udstyr, mad og drikke er prioriteringer på vandreture. Skal man føle, at man er hjemme, eller skal man virkelig mærke elementerne? Vil man have gourmet eller beholde sin ryg?

Nogen er til Nescafé, andre bæredygtig økologisk hjemmeristet kaffe. Måderne, hvorpå man kan brygge kaffe, npr man på vandretur, er lige så mangfoldige som smag. Vi starter i den tunge ende:

Makita CM501DZ transportabel kaffemaskine

Du kender måske Makita fra byggemarkeder, men mellem skruemaskiner og akku-plæneklippere kan du finde en bærbar kaffemaskine. Makita CM501DZ er smart på mange måder, da man f.eks. kan bruge samme batteri, som allerede sidder i kanttrimmeren og andre akkuprodukter.

makita cm501dz kaffemaskine til vandretur

Specifikationer

- Vægt: 1500 gram
- Brygger: 640 ml. på 18V batteri
- Pris: ca. 677 kr
- Bryggetid: Ca. 6 minutter

Tanken er ikke helt dum. Kaffemaskinen er designet til at stå i hårde miljøer på byggepladser, så den klarer nok også en sheltertur. Den er batteridrevet, så du skal ikke have et meget langt kabel med ud. Det er en rigtig kaffemaskine, så der er ikke den store rengøring og hokus pokus. Prisen er sådan set okay, men kan nok stige med mindst 25%, når den ankommer på det danske marked.

Kan du ikke vente på at CM501DZ udkommer, har Makita allerede en version på marked: http://www.makita.dk/tool/42413/DCM500Z.html 

Snow Peak Field Barista Set

Kaffekværn, kaffefilter, kaffekande og kaffe kop udgør Snow Peaks Field Barista Set. Hvis du kan ikke undvære den friskkværnede kaffe og den hypnotiserende lyd og duft, fra bønner der bliver knust, er dette sættet til dig.

snow peak field bariste set

Specifikationer:

Kettle:
- Vægt: 540 gram.
- Kapacitet: 1 liter
Grinder:
- Vægt: 225 gram
Coffee Drip
- Vægt: 150 gram
Alt er i rustfrit stål.

915 gram (uden Snow Peaks dobbeltvæggede titaniumskop på 118 gram) er måske ikke UL grej, men er man til barista kaffe, kan man ikke gå på komprimis. Et godt råd til sættet er at få kaffen hurtigt fra kande til kop, da stålet hurtigt bliver koldt. Du kan se mere om sættet her: https://snowpeak.com/collections/field-barista-set

Nanopresso

Når vi bevæger os fra almindelig kaffe til espresso, mærker man hurtigt, at segmentet også bevæger sig fra Lo- til Hi-Tech. Nanopresso er et teknisk produkt, der ikke kræver strøm, og som derfor kan bruges igen og igen. Det er dog kun til den morgenfriske, da det bestemt kræver noget for at de få dråber, der til sidst titter ud.

nanopresso

Specifikationer:

- Vægt: 336 gram
- Bar: 18
- PSI: 261
- Kapacitet: 80 ml.

Når du har kogt vandet, kværnet bønnerne, fyldt maskinen og pumpet hårdt og nydt din espresso, så lover Nanopresso dog, at den er let at rengøre (Syng med: Sååååå tror vi på den og så en til, men så heller ikke fler'...).
Du kan se mere om Nanopresso her: https://www.wacaco.com/pages/nanopresso

Espro Travel Press

Vi slutter i den lette ende med Espro Travel Press, der er en bærbar stempelkande. Den indeholder to filtre, så du slipper for det værste grums i bunden af kaffekanden. Når du har presset filtret i bund, er kaffen klar.

espro travel press

Specifikationer:

- Vægt: 272 gram
- Brygger: 284 gram
- Materialer: Rustfrit stål

Vi slutter altså i den lette ende, hvor Espro vejer mindre end den kaffe, den kan brygge. 

Andre kaffemuligheder, vi har set på

Cafflano MissBlue
cafflano missblue kaffefiltre