Køkken til shelter og friluftsliv samt tagtelte

Fjordsen Freya Outdoor Kitchen er et udekøkken til shelter og friluftsliv. Kompakt i designet og med funktionelle features, er dette udekøkken et godt bud, på en hyggelig og nem løsning, når du skal lave mad i naturen.

udendørs køkken til shelter og friluftsliv

Udekøkken til shelterture

På årets ISPO-messe stødte vi på Fjordsen Freya Outdoor Kitchen, og det måtte vi selvfølgelig se nærmere på. Der findes interessante camping-køkkener, der ville kunne bruges til f.eks. shelterturen, men Freya er altså lidt anderledes - og måske godt tænkt af producenten Fjordsen.

Fjordsen laver egentiligt tagtelte men også tilbehør til friluftslivet. Vi fik en fin snak med sælger, der gennemgik Freya-køkkenet med os.

Freya specifikationer

 Udekøkken  Fjordsen Freya Outdoor Kitchen
 Vægt  8 kilo
 Størrelse udpakket  100 x 82 x 50 cm.
 Størrelse pakket  52 x 52 x 43 cm.
 Pris  2770 kr.

fjordsen freya outdoor kitchen

På hovedbilledet på artiklen kan du se Freya udpakket og pakket (ved siden af mig). Det er ikke fordi Freya er det mest kompakte køkken du kan få, og heller ikke det letteste. Kigger du f.eks. hos Campingsalg.dk kan du se forskellige Campingkøkkener og deres specifikationer.

Fjordsen Freya Outdoor Kitchen

Fjordsen Freya Outdoor Kitchen har en bordplade med to "side-plader". I bordpladen er der hul til 2 x gasdåser, så dit kogegrej kan stå stabilt. Derudover har du opbering i 2 køkkenlåger, to hylder og en skuffe. Under køkkenet kan der også ligge noget mellem benene. 

Freya Outdoor Kitchen er forholdsvis stabilt, men ikke mere end andre køkkener, og er jorden ikke helt flad, skal du sørge for, at køkkenet bliver stabilt. Dette gælder dog alle campingkøkkener. 

Udpakningstiden er 1 minut, og det er især her Freya vinder. Du skal i princippet bare lukke skabene, tage benene af og sætte dem på toppen (se billedet). Så er du klar til at køre videre.

koekken til shelter

Men hvorfor overhovedet have et udekøkken med ud? Personligt kan jeg godt savne at have et udekøkken på shelterture. Det skyldes især den dårlige stilling man får sig, når man sidder og forbereder råvare i et shelter. Det er rart at komme op i højden og have en god stilling. Desuden er det rart at få nogle redskaber gemt væk, når de ikke bruges. Et shelter kan hurtigt ligne et bombet lokum. Og nu hvor højden nævnes så ser udekøkkenet måske ikke så højt ud, på billedet sammen med mig, men her skal det retfærdigvis nævnes, at jeg er 196 cm. høj. De 100 cm. som køkkenet har, er rigeligt til langt de fleste. Jeg kan også bruge det men jeg ville måske klodse det lidt op.

Klik dig rundt på vores side hvor du kan se flere nyheder. Både sjove og nytænkende samt nyheder fra de kendte producenter.

Chefredaktør
Jeg er passioneret vandrer og grejnørd. Jeg skriver om vandring og friluftsliv, med mine egne ord og egne øjne. Jeg er til nordisk friluftsliv og elsker at vandre i Danmark, på Skåneleden og i fjeldene i Lapland.