Kaffepausen gjort let og let
Der er utallige måde at få kaffe på vandreture, kanoture, kajakture osv. og jeg har set og prøvet mange af dem. Nescafé indtager klart førstepladsen på mindste vægt og fylde, dog er problemet her kompromisset med smagen. Så hvad gør man, når man holder pause og vil have rigtig kaffe på vandreturen? Man hiver DYPkaffen op af rygsækken. Det er let og hurtigt at lave. Du åbner kaffebrevet, dypper det i vandet i 30 sekunder og vupti - rigtig kaffe. Det at det er hurtigt er dog ikke hele pointen, for man kan selvfølgelig godt vente 5 minutter på kaffe derude i naturen, vil har jo som regel ikke såååå travlt igen.
Størrelsen betyder noget
DYPkaffe har endnu en fordel - størrelsen. Modsat andre emner, vil vi gerne have små, lette og funktionelle ting med i rygsækken og her vinder DYPkaffe. Hvis vi sammenligner vægt, størrelse og smag er der ingen tvivl om at DYPkaffen vil indtage pladsen i folks rygsække og blive slæbt med verden rundt til fods. Enten som kaffe på hele turen, for det er kaffebrevet lille nok til at kunne, eller som erstatning til pulverkaffen når man gerne vil nyde sin kaffe.
Vi skal dog overtale Bjørn til at lave to-tre Ultra Light DYPkaffe beholdere. En til weekendturene med plads til 5-6 breve, denne kan også bruges som suplementbeholder til længere ture. En anden til ugeturene, skal vi her regne med tre kopper om dagen? Okay okay - en elastik vil nok også kunne holde sammen på brevene, så du ikke skal rode toplåget igennem for at finde et brev.
Kaffebrevene kommer i en papbeholder, men denne vil man med det samme kassere, da den er for stor til rygsækken. Brevene ligger i en pose og den vil sikkert holde fint i rygsækken.
Anmeldelse af DYPkaffe
Jeg ser tilfældigt et indslag med Bjørn og hans opfindelse. Hurtigt derefter ringer jeg til Bjørn, der viser sig selv at dyrke friluftsliv. Der går derfor ikke længe før samtalen går på hvordan kaffen kan bruges på f.eks. vandreture. Jeg ville egenligt bare høre om produktet, for jeg har desværre ikke mulihed for at besøge Kvickly i Aars, hvor man som eneste sted (på tidspunktet) kunne købe DYPkaffe. Bjørn mener dog ikke at vi skal vente med at prøve kaffen, til den kommer til nærområdet, så der kom kort tid efter en pakke med 6 æsker.
Jeg kunne selvfølgelig ikke vente, så den første æske blev åbnet og første brev testet med det samme. Det er jo ganske let og hurtigt så der gik ikke længe før jeg kunne nyde en kop kaffe. Mine kopper er dog ret store, fordi der skal noget til for at være frivillig på Outsite (hep hey!), så jeg skulle lige finde den rette mængde vand til brevet. Dette er selvfølgelig individuelt for hvor stærk skal kaffen være og hvor meget vil man have? Den gode nyhed er at min trækop har den perfekte størrelse til min kaffesmag, så det passer jo perfekt. Trækoppen bruger jeg mest på kanoture, men også nogle vandreture.
Men hvordan smager det så?
DYPkaffe "intens og cremet" smager godt og smager af kaffe. Det sjove er dog at kaffen ikke er så "skarp" i smagen. Det er lidt svært at forklare, men jeg tror det er samme forskel som på grov te og tebreve. Det gør hverken kaffen bedre eller dårligere, det er bare en anderledes sma, er konklusionen, at DYPkaffe smager af - kaffe.
Andre måder at nyde kaffe på tur
Jeg har nu prøvet 6 måder at få kaffe på vandretur:
1) Nescafé (pulverkaffe).
2) Growers Cup.
3) Stempelkaffe.
4) Cowboykaffe.
5) Handpresso.
6) DYPkaffe.
Der findes mange andre måder at få kaffe på på tur, men når alt kommer til alt, så handler det jo om hvor meget du har plads til og hvor meget du vil slæbe.