Orland Tent og Camp stove

Danske Orland er tilbage med to nye versioner af tent stove og camp stove ovnene. Feinsmekker brændeovnene til telte og lavvuer er opgraderet med mere volume og et ekstra spjæld, der kan hjælpe os der ikke er opdraget med brændeovne i hjemme. Det er en fed feature med det ekstra spjæld, for selvom sådan en som mig, godt kan lave bål, måtte jeg sande at et Nordisk Asgaard også kan indeholde meget røg.

orland camp stove 2015 model

Orland teltovn

Den ekstra plads i ovnen gør at du kan fyre mere op i længere tid. Nu varmer de gamle modeller fint, men det giver alligevel bedre muligheder og så kan man også begynde at kunne fyre et Nordisk Vanaheim op (den mindste model er på 24 kvm.). Desuden er der nu også mulighed for ekstra stykker rør til skorstenen så du kan bruge den i lavvuer. Bageovnen er naturligvis også gjort større så den passer på ovnene, men det giver selvfølgelig også plads til mere mad.

Fakta

Ovn/Specifikationer Orland Camp Stove 2015 version
Vægt (kilo) 16
Mål (Længde x Brede x Højde i cm.) 35x30x40
Bageovn Ekstra udstyr
Bageovnens mål (Længde x Brede x Højde i cm.) 35x30x13
Materialer Ramme 3 mm. stål, låge 5 mm. stål.
Medfølger Ovn, sokkel, aksefang og håndtag
Ekstraudstyr Bageovn, skorsten sæt, skorsten løsdele, gevir håndtag, transportkasse til ovne og bæretaske til skorsten
Pris 3390,-

5 cm. større er dybden på ovnen, og umiddelbart lyder det jo ikke af meget, men gang det med de 40 i højden og så er der pludselig plads til meget mere i ovnen.

bageovn til orland braendeovn

Stadig vild kvalitet

Thomas Orland inviterede os ud for at kigge på den nye ovn og han præsenterede den med stolthed. Det kan vi godt forstå, for det er også kræs for kendere. Foruden spjældet er finishen blevet bedre, da nye teknologier har gjort ovnen, om muligt, endnu flottere i fræsningen. Vi er også imponerede over at den kan holde så meget og Thomas havde i dagens anledning sat en kæmpe sten oven på ovnen. Stenen kan du tage af ovnen efter lidt tid og alle kan bruge stenen som fodvarmer, når man sidder i teltet eller lavvuen om aftenen. Man kan selvfølgelig også lægge mindre sten på og tage dem med ned i sovepose om natten for ekstra varme.

Se også vores anmeldelse af Orland ovnene her...

spjaeld paa orland camp stove

Ovnen er helt klart til Glamping, men vi synes alligevel den er fed, hvis man "bare" er til alm. teltcamping med familien eller mandetur med gutterne. Mulighederne er mange og så har man den meget vigtige faktor - at man kan se ilden og hyggen. Så hvis man køre ud eller tager på kanotur, så er det da den lækreste ovn at have med.

Du kan købe ovnen hos Spejdergear.

Chefredaktør
Jeg er passioneret vandrer og grejnørd. Jeg skriver om vandring og friluftsliv, med mine egne ord og egne øjne. Jeg er til nordisk friluftsliv og elsker at vandre i Danmark, på Skåneleden og i fjeldene i Lapland.