Chammock

Chammock hængekøjestol

Har du på vandreturene savnet en let og kompakt stol, der er let at sætte op? Chammock er tæt på at opfylde de krav, der dog inkluderer to træer til opsætningen. Konceptet er rigtig godt tænkt og nu venter vi bare på at Chammock udkommer, så vi kan teste om den også holder i praksis. Chammock har vundet Red Dot Award 2015.

chammock stol som en haengekoeje til to traeer

Video om Chammock

Chammock hængekøjestol

Har du på vandreturene savnet en let og kompakt stol, der er let at sætte op? Chammock er tæt på at opfylde de krav, der dog inkluderer to træer til opsætningen. Konceptet er rigtig godt tænkt og nu venter vi bare på at Chammock udkommer, så vi kan teste om den også holder i praksis. Chammock har vundet Red Dot Award 2015.

chammock stol som en haengekoeje til to traeer

Video om Chammock

(Beklager lyden i videoen, der er værre end Outsite TVs intro musik :D)

Chammock fakta

Lav vægt og fylde er to gode ord hvad vandring angår. Det betyder at du ikke skal slæbe på en masse kilo og så optager det ikke meget plads i rygsækken. Men når nu det er en luksusgode, er det så noget værd at have med? Er det ikke bare ekstra vægt til de i forvejen ømme skuldre?

Hængekøjestol Chammock
Vægt (gram)  280
Dimentioner opslået (cm)  115 x 172
Dimentioner pakket  18 x 15
Farver  Lila/orange og grøn/grå
Materiale Rip-stop nylon 
Medfølger  Alukarabiners og 1 meter tree-hugger
Pris  ca. 527 kr.

Anderledes stol til vandreturen

Om vægt og fylde skræmmer dig eller om anvendelsesmulighederne i Chammock-stolen er noget du har ventet på, er nok et spørgsmål om dit turbehov. Mange vandrere efterspørger støtte til ryggen efter en god dag i naturen, og det kan være svært at finde. Man sidder på jorden, rundt om bålet, men støtten i ryggen mangler. Hvis man så har en Trekker Chair fra Therm A Rest, så er næste problem at du efter nogle dage begynder at savne "knækket" i knæene ved siddende position.

chammock haengekoeje stol

Chammock hængekøjestolen opfylder rygstøtte og "knækket" i knæene man mangler, og skal man sammenligne med almindelige stole til vandring, så vil den med garanti slå de billige campingstole fra Harald skrald, både på komfort og holdbarhed, men nu er Chammock også 10 gange dyrere. Hvis vi laver heads-up mod den mindste og letteste stol fra Helinox, Chair one, så er der også fordele at hente (bevares - der findes Ground Chair fra Helinox, der er mindre og lettere, men der sidder man praktisk talt på jorden og har ikke "knækket").

Helinox Chair one vejer næsten 3 gange så meget, koster ca. 300 kr. mere og synker ned i jorden, hvis det har regnet. Chair One har dog en fordel i forhold til Chammock: Den kræver ikke to træer.

En stol, to træer

Se, hvis nu man tænker tilbage på de lejrpladser man har besøgt igennem tiden, hvor mange af dem har så to træer med passende afstand, der ville være perfekt som fæstningspunkter til Chammock? Svaret er vel de fleste af dem. Det er stort set altid træer ved pladserne, selv ved shelters. Men hvor mange pladser har så to perfekte træer rundt om bålet, sammen med de andre vandrevenner?

Her bliver man nok en "outsider" og må følge med fra sidelinjen og råbe lidt kommentarer ind her og der. En del af fælleskabet bliver man nok ikke i sin ego-stol 10-20 meter fra de andre. Det er så her du skal overbevise de andre om at stolen er en god idé, så du får selskab i kanten af skoven.
Problemet er så nu, at der ikke er bålpladser her, og din Rip-stop nylonstol er nok heller ikke så glad for ild. Den er også lidt bøvlet at flytte på når røgen (selvfølgelig) kommer i din retning og forfølger dig resten af aftenen (hvorfor er det altid sådan???).

Ved pauser i vandringen, kan man være heldig at der er træer at banke stolen op i.  

Stolen er altså perfekt til solovandring eller hvis du kender lejrpladserne i forvejen og ved at din Chammock kan bruges.

Sjove funktioner og gennemtænkt design 

Med en vægt mindre end en dåse cola, er der så plads til mere end en stol? Ja lidt..

Chammock har huller i begge sider, for at du kan nå ting ved siden af, eller bag ved dig. Der er en lomme til pude/nakkestøtte og så er der en lomme til opbevaring. Samme lomme bruges som pakpose til stolen. Denne lomme/pakpose er blevet populær på mange hængekøjer, soveposer og nu altså også på stole. Det geniale er at du ikke mister din pakpose, altid har den lige ved hånden og samtidig kan bruge den som lomme til opbevaring - smart.

haengekoeje stol paa 260 gram

Hvor kan den købes?

Der er ingen rygter om Chammock i Danmark endnu, men den er heller ikke udkommet. Den forventes nok til julesalget, hvis du forudbestiller den.

Det bliver spændende at følge den nye hængekøjestol - måske den bliver et hit? Findes der andre lignende på market, så del gerne et link i kommentarfeltet herunder (kræver login).

Chefredaktør
Jeg er passioneret vandrer og grejnørd. Jeg skriver om vandring og friluftsliv, med mine egne ord og egne øjne. Jeg er til nordisk friluftsliv og elsker at vandre i Danmark, på Skåneleden og i fjeldene i Lapland.