Therm-A-Rest Nyheder 2016

Therm-A-Rest nye liggeunderlag med nye ventiler

Endelig sker der noget med ventilerne hos Therm-A-Rest. Med ventilen følger også nye liggeunderlag som NeoAir® Camper™ SV. Der er spændende nyt på det selv-oppustelige marked hvor EvoLite™ kommer i en Plus udgave med højere R-værdi og så er der BaseCamp™ AF der lover luksus sammen med MondoKing™ 3D . Læs også om en ny hovedpude og stol.

therm a rest liggeunderlag

Therm-A-Success

Det har været et godt år for Therm-A-Rest. Populære liggeunderlag som NeoAir X-therm MAX har været udsolgt og mange af dem kommer først tilbage i 2016. Tillykke med successen der er velfortjent og peger på at vi brugere gerne støtter produkter der virkelig holder.

Jeg har fortalt om mit NeoAir XLite som jeg desperat har forsøgt at smadre (uden at stikke en kniv i liggeunderlaget) og som Therm-A-Rest ville erstatte fordi isoleringen var krakelleret under forsøget da der jo er livstidsgaranti på deres produkter (arh, den tager jeg på min skuldre, det er bestemt ikke deres skyld). Nu får Xlite lov at overleve og kommer stadig med på tur. Nu til nyhederne!

NeoAir Camper SV

Vi har allerede set og prøvet NeoAir Camper SV, der har den nye Speed Valve ventil. Speed Valve fungere, kort fortalt, ved at du puster lidt fra ventilen og al den luft omkring, bliver suget med ind. Foruden at liggeunderlaget er 3 gange så hurtigt at puste op (godt nyt til folk med astma eller rygerlunger, der endnu ikke har set lyset i NeoAir MiniPump), så er liggeunderlaget også næsten tomt for luft med det samme - ikke noget med bøvlet sammenrulning og massen for at få luften ud.

therm a rest neoair camper sv

NeoAir Camper SV specifikationer

Liggeunderlag NeoAir Camper SV Large NeoAir Camper SV XL
Type Luft Luft
Størrelse 196 x 63 cm. 196 x 76 cm
Højde 7,6 cm. 7,6 cm.
Vægt 910 g. 1100 g.
R-Værdi 2,2 2,2
Ventil Speed Valve Speed Valve

NeoAir Camper SV er altså noget tungere end de andre liggeunderlag i serien. Det skyldes nok især ventilen men også højden.

Camper SV er forhøjet i siden hvilket gør at man har et "område" at bevæge sig indenfor. Nogle har tendens til at ryge af liggeunderlaget i løbet af natten og de forhøjede sider skulle hjælpe dig der gør det, men at blive på liggeunderlaget.

Det er længe ventet at Therm-A-Rest kommer med en ny type ventil. Ikke at de gamle i princippet fejler noget, men konkurrenterne har længe eksperimenteret med både gode og dårlige løsninger. Speed Valve er ikke en nyhed i sig selv, da andre liggeunderlag fra andre producenter allerede har fået den.

Se også videoen: Test af Therm-A-Rest NoeAir Xtherm Max

BaseCamp AF

Spændende nyt selv-oppusteligt liggeunderlag fra Therm-A-Rest, der er lidt anderledes tænkt. Som billedet illustrerer så er kamrene delt i hhv. luft og skum. Det skulle give god komfort i AirFrame™ konstruktionen, der også skulle reducere vægt.

therm a rest basecamp af

BaseCamp AF specifikationer

Liggeunderlag BaseCamp AF Regular BaseCamp AF XL
Type Selv-oppusteligt Selv-oppusteligt
Størrelse 183 x 51 cm. 196 x 76 cm
Højde 6,3 cm. 6,3 cm.
Vægt 820 g. 1330 g.
R-Værdi 1,7 1,7
Ventil Almindelig Almindelig

Foruden god komfort, giver konstruktionen også god pakvolume, der ellers er en af de selv-oppustelige liggeunderlags svagheder.

Ellers er det begrænset med oplysninger om BaseCamp AF, så vi glæder os til evt. test eller at høre fra jer der får prøvet det.

Evolite Plus

Lidt mere højde og lidt højere R-værdi er de umiddelbare forbedringer i forhold til den almindelige Evolite model. Der er tilføjet ThermaCapture(reflekterende lag) og et anderledes skummønster for at forbedre isoleringen.

therm a rest evolite plus

Evolite Plus specifikationer samt sammenligning med Evolite

Liggeunderlag Evolite Large Evolite Plus Large
Type Selv-oppusteligt Selv-oppusteligt
Størrelse 196 x 63 cm. 196 x 63 cm
Højde 5 cm. 6,3 cm.
Vægt 700 g. 885 g.
R-Værdi 2,1 3,2
Ventil Almindelig Almindelig

Evolite Plus er en fin forbedring, der gør Plus mere anvendelig i flere sæsoner.

MondoKing 3D

Luksus, luksus, luksus! Kører eller sejler du ud, så er der også gode nyheder til dig. MondoKing er den ultimative flyder der hverken kræver pumpe eller lille spinkel spejderkrop. The King lover kæmpe soveflade og let at koble til endnu en MondoKing (hvis en ikke er nok).

therm a rest mondoking 3d

MondoKing 3D specifikationer

Liggeunderlag MondoKing 3D Large MondoKing 3D XXL
Type Selv-oppusteligt Selv-oppusteligt
Størrelse 196 x 63 cm. 203 x 76 cm
Højde 10 cm. 10 cm.
Vægt 2430 g. 2720 g.
R-Værdi 11,4 11,4
Ventil Almindelig Almindelig

Det siger meget om et liggeunderlag at det kun findes i large og XXL. Ikke noget med small, medium, regular og hvad ens jetsetliv ellers skal finde sig i. Foruden den store liggeflade og vægt er der også en imponerende R-værdi på 11,4, der vel nærmest kan klare nætter på tøris.

Man kan vel næsten argumentere for at denne madras er bedre end den fra sengen (til udebrug) og er du til Glamping eller lejrlivet, så må dette liggeunderlag være noget for dig. Husk at det er selv-oppusteligt, så du skal ikke engang puste...

Air Head Pillow

Hovedpuderne er meget diskuteret i vores forum, da mange savner komforten og forsøger at finde lette alternativer til silkepuden hjemmefra. Air Head er anderledes ved at blande skum og luft med et børstet polyester betræk.

therm a rest air head pillow

Air Head Pillow specifikationer

Hovedpude Air Head Pillow
Størrelse 30 x 44 x 10 cm.
Vægt 150 g.
Ventil/type Almindelig/selv-oppustelig

Kernen i hovedpuden er luft og udenom ligger der et lag med blødt skum og yderst det bløde betræk. Det burde gøre den svær at efterlade derhjemme .

Quadra Chair

Therm-A-Rests outdoorstole har måske ikke fået så meget opmærksomhed, da der pludselig kom en meget interessant spiller på markedet, med lette og komfortable stole. Treo Chair har derfor stået lidt i skyggen i 2015, men den er nu slet ikke dårlig at sidde i.
Therm-A-Rest giver dog ikke op og er klar med den nyeste stol på stammen - Quadra Chair.

therm a rest quadra chair

Personligt glæder jeg mig til at se hvordan midterstanger virker/bliver pakket, for det er også her nyheden egentligt er. Quadra minder meget om Treo, men ser meget mere stabil ud med 4 ben og det at man "skiller" benene fra hinanden. Den er også bredere og så er der nu også lomme på siden.

Quadra Chair specifikationer

Stol Quadra Chair
Vægt 1219 g.
Materiale 600D Polyester RipStop
Stænger 7000 serien aluminium
Siddehøjde 33 cm.
Kapacitet 136 kg.
Fødder Anti-skrid

Quadra er altså tungere end Treo, men også bygget mere robust og med større kapacitet. Det skal blive spændende at sidde i den - måske kan den måle sig med andre gode mærker?

stol til vandretur

De korte nyheder

Foruden ovenstående, kommer der også en ny quilt (dyne) samt et tæppe. Quilts er ved at vinde lidt frem, så er vi ved at øjne en trend til sommerens ture? Corus HD Quilt er dog ikke kun til sommerbrug, men anbefalede temperature er +7 C. til -2 C. Det gør Corus HD til en 3 sæsoner Quilt og dunene er behandlet med NixWax Hydrophobic, der går dunene vandafvisende, så de ikke klumper sammen.

Corus HD Quilt fås i Regular og Large, der udemærket dækker forskellige højder og størrelsen på quilten gør den interessant som mulig afløser for soveposen?

Proton og Stellar Blanket er to tæpper du kan bruge som ekstra varme til ryggen ved bålet, som strandtæppe, på bænken eller hvor du nu vil bruge det. De anbefalede temperature er for Proton 15 C til 12 C og Stellar 18 C. til 15 C. På varme sommernætter kan du altså også bruge tæppet som alternativ til soveposen.

Der er også nyheder på hængekøjeområdet og andre, men disse gemmer vi til senere.

therm a rest nyheder 2016

Therm-A-Rest laver da liggeunderlag?

NeoAir serien kan vel ikke optimeres så meget mere i vægten, men mon ikke der kommer en SUL (Super Ultra Light) version, der dog ikke har så høj en R-værdi i 2017? I 2016 kunne man måske ikke forvente så mange nyheder, fra den populære serie. Til gengæld er det sjovt at se at der er nyheder på det selv-oppustelige område. Jeg havde eller skudt det dødt, da jeg i vinter testede NeoAir Xtherm MAX, men jeg ser gerne at den krystalkugle tog fejl. Lad os hurtigt få fingre i BaseCamp AF, så vi kan teste om der er noget ved dem og om de endelig virkelig kan puste sig selv op...

Therm-A-Rest kunne også spås til at begynde at lave liggeunderlag med naturlige materialer i 2017, men lad os nu se.

Se meget mere om Therm-A-Rest her: http://www.cascadedesigns.com/Therm-a-rest

Chefredaktør
Jeg er passioneret vandrer og grejnørd. Jeg skriver om vandring og friluftsliv, med mine egne ord og egne øjne. Jeg er til nordisk friluftsliv og elsker at vandre i Danmark, på Skåneleden og i fjeldene i Lapland.