MSR nyheder 2016

Nyt grej og telte fra MSR

Nye telte og en nytænkning af teltene ser blandt andet dagens lys i 2016 når MSR nyheder udkommer. WindBurner får nyt ekstraudstyr i form af en gryde samt pande og så er der accessories for alle pengene. MSR har også opgraderet nogle af deres telte og en enkelt serie har fået en 4-personers udgave.

 

msr nyheder 2016 nye telte og gasbraender

 

MSR

MSR har på en eller anden måde tiltrukket en stile fangruppe i Danmark (er I derude???). Det er bestemt et firma der er værd at kigge på og man skal ikke blot skrabe i overfladen af Reactor, WindBurner og Hubba, men også kigge på det enorme udvalg af ekstra udstyr som MSRs pløkker, guy lines osv. der giver en nørd inspiration til det næste projekt.

Passionerede guider startede MSR tilbage i 1969 og har siden udviklet special udstyr til krævende forhold. Det afspejler sig klart i produkterne der er anderledes og elsket af den stille fangruppe der nyder MSR for sig selv.

WindBurner 1,8 liter Stove System

Vi gættede allerede på at "gryden" ville komme til WindBurner for et år siden. Det var dog ganske forudsigeligt men bestemt ikke kedeligt. Man kan købe WindBurner 1,8L med eller uden den meget specielle brænder med windproof performance og 100% primary air combustions (så meget lettere at skrive end at sige!). Har du allerede WindBurner 1,0L, kan du derfor nøjes med at købe den store pot.

WindBurner specifikationer WindBurner 1,0L Windburner 1,8L
Vægt 432 g. 565 g.
Pot størrelse 1 Liter 1,8 Liter
Watt 2000 2000
Kogetid (0,5 liter) 2:45 min. 2:45 min.
Antal personer 1-2 2-3
Pris 999,- ???,-

Vi har testet WindBurner i kraftig vind og kan bekræfte at brænderen performer utroligt godt i disse forhold. Faktisk tog det kun 30 sekunder mere at koge 0,5 liter vand end den angivet tid. Dette i forhold hvor andre brændere ikke engang ville kunne tænde - Imponerende!

Men kan man så lave mad på den nye WindBurner 1,8L?

Vi er snart klar med en test af den nye storebror, så hold øje med Outsite.org i de kommende uger...
Men for at svare på spørgsmålet så burde det være muligt at lave små simple retter på 1,8L. versionen.

msr windburner 1 8 liter

WindBurner Hanging Kit passer i øvrigt både til 1,0L og 1,8L. Coffee Press skal af gode grunde købes til den gasbrænder du nu har.
Lad os nævne det for sidste gang: WindBoiler hedder nu WindBurner og er bortset fra navnet ens.

WindBurner Skillet - pande til Windburner

Foruden "gryden" gættede vi også på en stege pande og det kom så også (surprice!). Panden gør det muligt at forvandle din enkeltmandsbrænder til et gourmet køkken (altså - hvis du kan lave mad) og er altid fedt at have med på hyggeturene i base camp eller hvis man har mod på at slæbe panden til Windburner med på vandretur (samt selvfølgelig råvarene til madlavningen).

Specifikationer WindBurner Skillet
Vægt 240 g.
Højde 7 cm.
Diameter 20 cm.
Materialer HA Aluminium
Pris ???,-

Skillet panden placeres ovenpå din WindBurner men har ikke fatningen så den siddr fast (som potten har). Det er selvfølgelig så du har fuld kontrol over madlavningen. Der er dog holder, så den kan stå stabilt på brænderen. Håndtaget kan foldes ind over panden, så den har en bedre pakstørrelse. Panden har også en form for fluxring,

windburner skillet pande

Nye Telte fra MSR

I det proklamerede teltår 2016 kommer MSR selvfølgelig også med nye telte. Det imponerende er at der stadig sker en udvikling selvom et telt jo bare er - et telt. Derfor kan vi ligeså godt springe ud i det og præsenterer: Thru-Hiker serien.

MSR Thru-Hiker Mesh House

Det er utroligt spændende at se hvad folk kan få ud af dette telt. Thru-Hiker Mesh House kan allerede ved at kigge på billeder af det, inspirere til opsætningen. Det er utroligt godt tænk og vi er sikre på at andre producenter vil følge tro med lignende telte fremover. Hvis prisen bliver god, så har MSR her et produkt man kan benytte til utroligt mange ting, foruden selvfølgelig som telt.

Thru-Hiker Mesh House Specifikationer Thru-Hiker Mesh House 2 Thru-Hiker Mesh House 3
Antal personer 2 3
Vægt 410 g. 460 g.
Størrelse 213 x 132 x 96 cm. 213 x 162 x 96 cm.
Sæsoner* 1-4 1-4
Materialer net 10D Nylon micromesh 10D Nylon micromesh
Materialer bund 15D RipStop Nylon 15D RipStop Nylon
Vandsøjletryk bund 1200 mm. 1200 mm.
Pris ???,- ???,-

*Med sæsoner menes at et myggenet ikke giver meget til varmen og bunden med 1200 mm. nok ikke er til fugtige eller snedækkede flader. Dog er det jo bestemt muligt at sove under tarp hele året, så med små modifikationer kan man sagtens bruge Mesh House i 4 sæsoner.

msr thru hiker mesh house

Og hvorfor er Thru-Hiker så så godt tænkt? Vi mener klart at når man er i naturen, så er det da synd at lukke sig inde. Hvorfor ikke nyde udsigten til fulde og falde i søvn til stjernerne og vågne op til den friske luft og udsigten til morgendug i skovbunden på en sommerdag. 
Det opfordre også til kreative opsætningsmuligheder, hvor det umiddelbart er vandrestavene der lægges op til at man bruger, men hvem siger at det er eneste mulighed? Mellem to træer kan da også lade sig gøre og så har vi både udsigten og lidt af opsætningen fra hængekøjer. Hvad med som myggenet i et shelter? Man kan i sidste ende selvfølgelig også bare købe stænger der kan justeres i højden og bruge, hvis man ikke er nået til vandrestavs-alderen.

Thru-Hiker 70 og 100 Wing

Over hovedet er det dog rart at have tørvejr. Både for duggen der falder om aftenen, men også for regnen der måske kommer i løbet af natten. Derfor kan man også købe en tarp der er designet til Mesh House. Thru-Hiker 70 Wing og Thru-Hiker 100 Wing dækker begge op til
3-personers Mesh House, men forskellen er størrelsen.

Wing specifikationer Thru-Hiker 70 Wing Thru-Hiker 100 Wing
Personer 2-3 3
Vægt 380 g. 490 g.
Størrelse 289 x 243 cm. 320 x 289 cm.
Materiale 20D RipStop Nylon, coated 20D RipStop Nylon, coated
Vandsøjletryk 1200 mm. 1200 mm.
Pris ???,- ???,-

Wing er designet til Mesh House, så du skal stadig kun bruge to vandrestave til hele setup'et. På billedet ser det ud til at der kun er 4 fæstningspunkter, hvilket måske også er nok. Ellers må man jo ty til grankogle-tricket.

MSR Freelite

Freelite er det letteste selv-stående telt fra MSR. Formen er den velkendte MSR "halv-diamant" med de sjove stænger, som man lige skal vende sig til, første gang man slår det op. Formen gør at der er siddehøjde i en stor del af teltet og inderteltet føles rummeligt.

Specifikationer Freelite 1 Freelite 2 Freelite 3
Personer 1 2 3
Vægt 810 g. 1080 g. 1470 g.
Fast & Light vægt 460 g. 620 g. 880 g.
Størrelse 218 x 76 x 96 cm 213 x 127 x 96 cm. 213 x 172 x 96 cm.
Oversegl (materialer og vandsøjletryk) 15D RS Nylon, 1200 mm. 15D RS Nylon 1200 mm. 15D RS Nylon 1200 mm.
Bund (materialer og vandsøjletryk) 15D RS Nylon, 1500 mm. 15D RS Nylon 1500 mm. 15D RS Nylon 3000 mm.
Stænger 7000 Series Alu 7000 Series Alu 7000 Series Alu
Sæsoner 2-3 2-3 2-3
Pris ????,- ????,- ????,-

Freelite 1 har en indgang og apsis på 61 cm. i breden. Freelite 2 har 2 indgange og 2 apsis på 61 cm. hver. Freelite 3 har 2 indgange og 2 apsis på 76 cm. hver. Fast & Light vægten er mindst mulige vægt med pløkker og stænger men uden footprint osv.

msr freelite telt

Da Freelites indertelt næsten er ren myggenet anbefales det som 1-sæsoners for begyndere og kuldskær personer. 2-3 for øvede og folk der har styr på soveposens ydeevne.

Opdateringer på teltmodeller

MSR Carbon Reflex er blevet en del lettere. 1-personers teltet er blevet 310 g. lettere og er nu nede på imponerende 660 g. Carbon Reflex 2 vejer 840 g. og 3-personers udgaven 1030 g. Mutha Hubbe NX har fået ny grundplan, der skulle gøre det lettere for alle i teltet at komme ind og ud.

Elixir er opgraderet med ny farve og 2-personers udgaven sælges nu inkl. footprint. Man kan nu også købe et større apsis at montere på sit Elixir telt. Elixir Gear Shed er 203 x 170 cm. så du kan invitere folk over til hygge eller overnatning hvis det kniber i et andet telt. Der er selvfølgelig også masser af plads til din rygsæk og til lidt aktivitet hvis der kommer en overligger-dag. Der kommer også en 4-personers udgave i Elixir 4 der vejer 3590 g.

nye msr ploekker

Endnu mere tilbehør fra MSR

I 2016 kommer der også mere ekstra udstyr. Det er faktisk utroligt at MSR kan blive ved med at opfinde sjove pløkker og barduner, selvlysende dimser, reflekterende barduner og guy lines og man kunne blive ved...

Der kommer også en ny justerbar teltstang i aluminium der ellers kun er kendt i flybranchen. Adjustable Poles kommer i tre forskellige størrelser der kan udvides fra 119 cm. til 259 cm. Se billederne for flere nyheder på accessories marked.

msr guy line og dry line

MSR har i store outdoorbutikker herhjemme deres egen hylde med tilbehør, så slå et smut forbi næste gang du ser det. Der gemmer sig mange gode ting, der kan gøre opsætningen optimal på dit telt. Hvis du ikke har et MSR telt, så er der stadig gode muligheder for lettere pløkker, selvlysende barduner eller andet.

Se mange flere produkter fra MSR her: http://www.cascadedesigns.com/msr 

Chefredaktør
Jeg er passioneret vandrer og grejnørd. Jeg skriver om vandring og friluftsliv, med mine egne ord og egne øjne. Jeg er til nordisk friluftsliv og elsker at vandre i Danmark, på Skåneleden og i fjeldene i Lapland.