MSR Hubba Tour 1 og 2

Nyheder: MSR Hubba Tour 1 & 2 telt

Endelig kommer MSR med et telt hvor ydertelt og indertelt bliver slået op samtidig. Hubba Tour 1- og 2-personers telt har dog mange flere overraskelser og virker utroligt gennemtænkt. Outsite mødte designeren fra MSR og det gav et endnu større indblik i det nye og interessante telt. 

msr hubba tour 1 og 2 telt

Endelig MSR!

Det er jo nogle spændende telte MSR laver og som med alt andet fra dem, er deres fans ret stille. Det virker som om de nyder produkterne i en stille og rolig symbiose. Man behøver ikke råbe om kap med fanboys, for man ved hvad man har og man ved at man kan stole på det.

Det har dog været svært at anbefale et MSR telt. Der er indlysende fordele såsom den rigtig gode højde, samt de næsten lige sidder. Sidderne gør at du har god højde i hele taltet og derfor også føler at der er meget mere plads. Det er også fedt at man ikke nehøver at slå yderteltet op, men kan ligge og nyde udsigten til stjernerne og naturen. Det efterlyser vi jo hos andre producenter, for vi gider ikke lukke os inde, når vi endelig er ude.

Desværre er ulempen at man skal slå inderteltet op først. Forestil dig at det regner - ja, så behøver vi næsten ikke sige mere...
Men endelig ser det ud som om at MSR har satset på et telt til bredegrader, med lidt færre solskindstimer end Miami.

MSR Hubba Tour

"Har du set det nye MSR Hubba Tour?". Vores samarbejdspartner fra MSR peger stolt over på teltet. Jeg gider næsten ikke kigge, for der er så mange MSR telte og alle skal slåes op på samme måde. "Oversegl og indertelt bliver slået op samtidig!" siger han og peger endnu engang mod Hubba Tour. Det fanger opmærksomheden og jeg kigger hen og ser allerede, at det ikke er som andre telte. Vi er på Outdoor messen i Tyskland for at spotte nye spændende produkter.

Telt MSR Hubba Tour 1 MSR Hubba Tour 2
Antal personer 1 2
Sæsoner 3 sæsoners telt 3 sæsoners telt
Vægt 2030 g. 2470 g.
Mål 223 x 86 cm. (223 x 279 cm. med apsis) 223 x 132 cm. (223 x 279 cm. med apsis)
Siddehøjde 96 cm 96 cm.
Materialer ydertelt 20D RipStop nylon DurashieldTM 20D RipStop nylon DurashieldTM
Materialer bund 30D RipStop nylon DurashieldTM 30D RipStop nylon DurashieldTM
Materialer teltstænger 7000 Aluminium series 7000 Aluminium series 
Vandsøjletryk ydertelt 1200 mm. 1200 mm.
Vandsøjletryk bund 10000 mm. 10000 mm.
Pris Ukendt Ukendt

Apsis er ikke aftagelige, men til gengæld også en form for nyhed i MSR kataloget. Nogle af de andre telte kan man købe apsis til, men dette er mig bekendt det første med indbygget apsis.

Hvad er der inde i teltet

Jeg kigger ind i apsis og fundere over det faste footprint. Fra døren går footprintet i et V og ender i en spids i bunden af apsis. Hvorfor har man ikke bare dækket det hele? 

Jeg går ind i Hubba Tour 2 og selve kabinen minder om mange andre MSR telte. Der medfølger gear loft, hvilket er meget fedt. Så kan man have pandelampe osv. liggende der. Jeg kigger rundt i apsis og finder mange store lommer, igen ret fedt til opbevaring af mad, brænder, jakke osv.

Jeg laver lige dør-testen. For det første skal døren kunne åbnes og lukkes med en hånd, uden lynlåsen sidder fast. Lynlåsen skal også sidde, så man til enhver tid kan nå den fra inderkabinen. Begge tests klare Hubba Tour 2.

msr hubba tour 1

Så er der footprintet og det er godt tænkt. V'et er til så man kan stille sko osv. uden at mudre footprint. Der er masser af plads på det "tørre" område til rygsæk og andet bagage. Man kan uden problemer kommer tør skoet og tørnumset fra inderkabine og over på footprint.

Hubba Tour udenpå

Foruden det ret så tydelige apsis, er der også andre detaljer at lægge mærke til. På OutDoor messen sad der barduner og dette plejer ellers ikke at fælge med. Jeg har ikke kunne læse mig til om de følger med, men disse nyheder kan ændre sig lidt før udgivelsen. Teltstængerne er klassisk MSR. "Hvorfor skal de være så mærkelige?" - et lige så klassisk spørgsmål. Der er to funktioner: For det første stabilisere stængerne, både forneden og foroven. For det andet gør konstruktionen at højden i teltet, både i fodende og hovedende, ikke er skrå og du dermed ligger med fødderne spændt mod teltdugen.

Det er rigtig godt at der er to indgange. I vind har du derfor muligheden for ikke at få vejret/regnen direkte i hovedet, når du åbner døren for en ny dag. I Hubba Tour 2 behøver man ikke kravle over hinanden, for at komme ud midt om natten. Dørene har myggenet og sammen med footprintet, vil apsis kunne holdes forholdsvis myggefrit. Det giver også muligheden for at lufte ud uden at blive ædt og bidt af små bæster.

msr hubba tour 2

Der er udluftningskanaler i hoved- og fodende, så du kan undgå kondens og morgenlugt inde i teltet.

Spændende nyt telt 

MSRs Hubba Tour bliver spændende at følge. Det er det første telt fra MSR, der passer godt til 3-sæsoner på vores bredegrader og derfor kunne det også være interessant at teste i efteråret. Faktisk det første MSR telt at undertegnet gerne vil teste. Teltet egner sig godt til vandring og turcykling. Tour er udviklet med henblik på touring (deraf navnet selvfølgelig).

Chefredaktør
Jeg er passioneret vandrer og grejnørd. Jeg skriver om vandring og friluftsliv, med mine egne ord og egne øjne. Jeg er til nordisk friluftsliv og elsker at vandre i Danmark, på Skåneleden og i fjeldene i Lapland.