Pod Tents

Modul lavvu der kan udbygges uendeligt - Pod Tents 

Det er satme smart! Et telt der kan udbygges uendeligt. Pod Tents har to forskellige lavvuer og de kan sættes sammen til metropoler, hvis du ønsker det. Vi har set de anderledes telte på de sociale medier og pludselig dukkede de op på OutDoor Messen i Tyskland.

pod tents

Kæmpe modultelt

Ja, vi kan ikke helt finde ud af om Pod Tents er en lavvu eller telt? En dome måske? Ligegyldigt hvad, så er det rigtig godt tænkt til større grupper, spejderer og base camps. For du behøver i princippet ikke kigge på antal deltagere, for det er underordnet. Pod Tents kan udbygges til så mange personer I er afsted.

Telt/Lavvu/Dome POD Elite Maxi Pod Elite Mini
Vægt 21 kg. 13 kg.
Størrelse 5,0 x 2,7 m. 3,6 x 3,8 x 2,2 m.
Antal personer 8 4
Pakstørrelse 83 x 43 x 43 cm. 80 x 32 x 32 cm.
Materialer yder 210T Nylon, PU Coated 210T Nylon, PU Coated
Materialer inder Åndbart Polyester Åndbart Polyester
Vandsøjletryk 6000 mm. 6000 mm.
Antal døre 4 (3 til modul) 1
Pris 6694,- køb dem her... 4460,5,- køb dem her...

De store Maxi Pods kan sættes sammen med hinanden og Mini Pod. Mini Pod kan kun sættes på en stor, da den kun har en indgang. Det giver gode muligheder for at udbygge som man vil. Man kan f.eks. have en Pod Maxi og tre Pod Mini samlet. Så kan man sove 12 personer i de små og have et stort fællesrum i midten. Eller to Maxi og 5 Mini til 20 personer samt stue og køkken osv. osv.

hvor meget fylder en pod

Pod Tents - Hvordan er de i virkeligheden

På Facebook og Pinterest har Pod Tents cirkuleret længe. Man se dem slået op i massevis og konceptet er skide godt. Men hvordan er de i virkeligheden?

Vi møder opfinder og ejer på OutDoor Messen i Tyskland. Han står helt bagerst i sidste hangar. Men selvom han har messens dårligste plads, så stikker Pod op over de andre små telte i nærheden. Vi skal bare lige forbi og kigge indenfor...

Der står to Elite Maxi Pod Tents slået sammen og selvom jeg skal bukke mig for at komme indenfor, er der fin ståhøjde (og mere til) indvendigt. Vi går lidt rundt og studerer teltene og så kigger ejeren forbi. Det bliver selvfølgelig til en længere og nørdet samtale. Han er meget beskeden og behagelig at tale med. Vi taler lidt om mulighederne med ovne og han har tænkt tanken, men ved ikke rigtig så meget om teltovne. Vi taler også om alle mulighederne med Pod og vordan han kom på tanken.

pod tent indvendigt

Pod virker meget gennemtænkt. De er stabile og der er masser af plads invendigt. Selvom mellemgangen minder om panikken ved at gå fra vogn til vogn i de gamle røde regionaltoge, så vender man sig hurtigt til det. Der er masser af barduner og de virker til at kunne modstå noget vind.

I døren er der kroge til overtøjet og indgangen virker i det hele taget som en rigtig entre. Der er plads til at stille støvlerne og have en måtte, så man ikke slæber en masse skidt med ind. Man kan købe inderkabiner, der er delt i to, så man kan have soveværelser og stue.

pod indvendigt med indertelt

Eneste minus er faktisk lyset. Den sorte overflade får alt lys udefra til at forsvinde. Det er faktisk ret synd, for det er næsten nat døgnet runde inde i teltene. Der er dog vinduer, men det er stadig begrænset med lys. Vi ved af gode grunde ikke om der bliver sauna derinde i solskin, men det virkede umiddelbart ikke sådan.

stort telt med staahoejde

Sjovt og anderledes telt

Vi har aldrig set en Pod herhjemme, men måske kender du en der har - eller du har måske selv et? Skriv gerne en kommentar, hvis du ved mere om dem.

Chefredaktør
Jeg er passioneret vandrer og grejnørd. Jeg skriver om vandring og friluftsliv, med mine egne ord og egne øjne. Jeg er til nordisk friluftsliv og elsker at vandre i Danmark, på Skåneleden og i fjeldene i Lapland.