Lifestraw GO

På årets OutDoor messe i Friedrichshafen præsenterede LifeStraw deres nye produkter. LifeStraw GO er en rigtig god opgradering, da det både er gjort smartere og mere effektivt end det gamle vandfilter. Der er desuden kommet 5 forskellige farver, så du kan vælge det vandfilter der passer dig.

lifestraw go

LifeStraw uden produkter

Jeg har mange producenter på listen over hvem jeg skal besøge på årets OutDoor messe i Friedrichshafen. LifeStraw er selvfølgelig en af dem, men deres sortiment er godt dækkende så mon de har nogle nyheder?

LifeStraws stand er rigtig flot, anderledes, indbydende og åben. Der mangler dog noget - produkterne.

Jeg finder en at tale med på standen, der fortæller mig at de desværre har alle deres produkter i tolden. Derfor er det kun deres personlige produkter der er udstillet, men der er dog det opgraderede LifeStraw GO. Til dem der ikke kender LifeStraw GO er det en drikkedunk med vandfilter. Det er genialt at have med på vandretur i Norden, da vi i 99% af søerne, vandløb og fos kan fylde drikkedunken og drikke rent vand. Man kan også vende GO på hovedet og forsigtigt presse vandet ud, så man kan lave kaffe, mad eller andet. Filtret kan tages ud så drikkedunken kan benyttes som alm. vandunk.

lifestraw paa outdoor messe

Jeg får demonstreret det nye filter og det viser sig at det ikke bare er de fem nye farver, der er nyheden.

LifeStraw GO

Det gamle GO vandfilter var genialt, men der var også en stor fejl - den sidste cm. kunne filtret ikke nå. Jeg har selv stået tørstig og kigget på det sidste vand i drikkedunken velvidende at det aldrig ville kunne nå min mund. Øv!

Den nye LifeStraw GO drikkedunk er dog opgraderet så mellemrummet mellem filter og bund er minimeret og bunden buler nu op, så det kun er bundfaldet der er tilbage. Her lever der dyr og ligger sand, snavs osv. så det skal alligevel ikke op i filtret.

Go vejer 227 gram og kan indeholde 650 ml. vand. LifeStraw GO koster 408,95,- og kan f.eks. købes her...

hvordan virker et lifestraw

GO er også opgraderet med et aktivt kulfilter og det har vi efterlyst. Det er rigtig rart at få fjernet de fleste kemikalier da der kan være løbet spild ned i søen et andet sted fra. Nu mangler der "bare" vira, men i Norden findes der ikke mange søer med Hepatitis A. Sagt på en anden måde er dette overkill med mindre du skal til udsatte områder.

Hvad fjerner LifeStraw GO

En LifeStraw GO drikkedunk fjerner 99,9999% af bakterier (de 0,0001% skal du vidst ikke tænke på...) hvilket f.eks. dækker E-Coli, Salmonella osv.). Go fjerner også 99,99% af protozoer (en-cellede organismer). En af de mest kendte er Guinea larven som LifeStraw har været med til proppe på kortet over udrydningstruet dyrearter (altså - det gode kort! Ikke det med tigere, elefanter, pandaer osv.). 

rens vand paa vandretur

Derudover fjerner GO kemikalier som klor og sprøjtemidler (se det kan vi bruge til noget i Norden). Men det aktive kulfilter fjerner også dårlig lugt og smag. Et lille tip er derfor også at tænke på LifeStraw Go som en god rejsefælde når man skal til London eller andre storbyer der propper klor i vandet (os der kommer fra landet, kan faktisk også smage det i København - ad!). Den er selvsagt livsnødvendig hvis du skal til udsatte områder.

Andre produkter i LifeStraw familien

lifestraw oversigt

Der er et LifeStraw GO på vej til os til test, men hvis du ikke kan vente på den, så kan du se vores test af LifeStraw Mission:

Follow the liters

Jeg synes at det er værd at fremhæve at LifeStraw (Vestergaard) er dansk. Endnu mere at der igennem årene, takket være dig der har købt et LifeStraw, er røget rigtig meget rent drikkevand til Afrika. LifeStraw er faktisk en af de største donatorer af rent vand til Afrika - og det er da ret godt gået!

vand til afrika

Kort fortalt er det altså sådan at hver gang du køber et LifeStraw Produkt, ryger der tilsvarende filter til Afrika. På den måde får både du og skolebørn i Afrika rent vand. Fedt!

Chefredaktør
Jeg er passioneret vandrer og grejnørd. Jeg skriver om vandring og friluftsliv, med mine egne ord og egne øjne. Jeg er til nordisk friluftsliv og elsker at vandre i Danmark, på Skåneleden og i fjeldene i Lapland.