Primus OpenFire

Endnu flere nyheder fra Primus. OpenFire er en fortsættelse af produkter til kanoture, Glamping og base camp med bålstedet Kamoto, den multifunktionelle Pan og Spatulaen.

primus kamoto openfire pit

Primus Gourmet med OpenFire

På OutDoor messen, fik Palle (Panie) og jeg (Milho) fornøjelsen af at smage på Primus nyheder 2017. Vi har allerede skrevet om Primus PrimeTech og Essential Stove, men Primus havde lidt mere i ærmet. Vi skulle dog udenfor for at smage nyheden.

Derude mødte vi to kokke, der stod og lavede spændende gourmet smagsprøver på Primus nye OpenFire serie. Der var nogle forskellige oplevelser at smage på, men nyhederne var selvfølgelig også interessant.

Primus Kamoto

Sammenfoldeligt bålsted som du kan tage med ud og bruge på jelrpladser og shelterpladser. Den store fordel er, foruden at være transportabelt og forholdsvis let, at Kamoto ikke bliver varm i bunden og dermed skåner underlaget. Du kan derfor lave mad direkte på borde/bænkesystemet eller hvor du nu vil tilberede maden.

Bålsted Primus Kamoto OpenFire Pit Large
Vægt 7000 g.
Størrelse 65 x 60 x 47 cm.
Materiale Rustfrit pulverlakeret stål
Pris 1200,-

Primus Kamoto kan både bruges som bålsted og grill. Du kan derfor også bruge den i haven med grillkul næste gang du skal holde grillaften. Siderne på Kamoto er lavet så de skærmer for vinden og i bunden er der en revne så asken kan falde ned i bunden. Det giver selvfølgelig også god ilttilførsel til bålet, så Kamoto brænder ret effektivt. Kamoto kommer med grillrist, så du kan lave mad direkte på den.

primus openfire

Bunden på Kamoto OpenFire skåner også evt. skovbund og græs, så du kan med god samvittighed "leave no trace". Den kommer i to størrelser og du kan se mere om der her...

Primus OpenFire Pan

Skøn pande til bålet. Primus OpenFire giver dig mange muligheder for tilberedning af mad over bål. Desuden kan panden bruges som serveringsfad, så du kan score gode point ved at servere morgenmad på liggeunderlaget for kæresten. Lad dog panden køle af først, så liggeunderlaget ikke smelter... (Det giver ikke gode point).

Bålpande Primus OpenFire Pan
Vægt 3400 g.
Størrelse 76 x 47 x 25 cm.
Materialer Rustfrit stål og aluminium
Pris Ca. 1200,-

På Primus OpenFire Pan kan du i midten svitse og lukke kødets porre. Midten buler lidt nedad og tiltrækker mest varme. Ude i siden kan du holde kød, grøntsager, brød osv. varmt indtil retten serveres (stadig på OpenFire Pan). Siderne er også lavet, så du let kan vende kød eller pandekager.

primus openfire pan

Primus OpenFire Pan kan bruges sammen med Kamoto eller direkte på bålet. Benene er ekstra forstærket så de kan tåle varmen og flammerne og kan hurtigt tages af. Skruerne er dækket så der ikke sætter sig skidt og møg og OpenFire Pan er derfor let at rengøre.

Primus Spatula og tilbehør til OpenFire

Spatula er jo ikke anderledes end andre. Det er bare Primus og den er lækkert lavet med træskaftet og så er den i rigtig størrelse til bålmad. Primus Spatula er med egetræsskaft og stål og har en pris på 220,-

primus spatula

Til OpenFire serien kan du få en opbevaringstaske til Kamoto, OpenFire Pan og tilbehør. Det er ikke en dum idé, for Kamoto vil blive soden og OpenFire Pan fedtet og sodet. Du kan også få ekstra ben til panden.

Alt i alt en lækker fortsættelse på serien af produkter til den ellers oversete gruppe af kanopadlere og base campfolk der nyder lidt Glamping. Til serien kan anbefales Primus CampFire serie.

Se meget mere om nyhederne og tilbehør fra Primus her...

Chefredaktør
Jeg er passioneret vandrer og grejnørd. Jeg skriver om vandring og friluftsliv, med mine egne ord og egne øjne. Jeg er til nordisk friluftsliv og elsker at vandre i Danmark, på Skåneleden og i fjeldene i Lapland.