Exped Nyheder 2017

Exped Nyheder 2017

En spændende producent at følge er Exped. De kommer med nogle anderledes nyheder i 2017. På de områder, som telte, liggeunderlag og soveposer, hvor deres sortiment er meget flot, er der blevet plads til enkelte nyheder. Ellers er deres katalog værd at nærstuderer, hvis du kan få fat i et.

nyheder fra exped 

Nyheder Exped Liggeunderlag

Vi har kigget på forskellige liggeunderlag fra Exped. De spænder fra Ultra light trail running/vandring til Ultra heavy vandring/ekspeditioner/Basecamp. Vi har, indtil videre, mest kigget på de tunge liggeunderlig.

Da jeg selv testede Exped DownMat 9 LW, var en af de "dårlige" ting pumpen. I det danske sortiment er pumpen nu helt droppet og liggeunderlaget er modificeret beskedent. Der dukker i det hele taget mange nye produkter op i det danske sortiment og Exped satser flot på det danske marked.

Exped SynMat HyperLite Duo LW

Kenn har allerede testet "lillesøsteren" SynMat HyperLite Dou og en af de ting man kune savne, var en lidt højere og bredere udgave. Det er nu kommet i både almindelig og vinter udgaven HyperLite Duo Winter. Alle udgaver er desuden opgraderet med "Anti-slip GripSkin coating", så man ikke skøjter rundt.

Liggeunderlag Exped SynMat HyperLite Duo LW Exped SynMat HyperLite Duo Winter LW
Vægt 1070 gram 1340 gram
Størrelse 197 x 130 x 7 cm. 197 x 130 x 9 cm.
Pakstørrelse 21 x 16 cm. 28 x 17 cm.
R-Værdi 3,3 4,9
Temperatur -6 C. -17 C.
Isolation 60 g/m2 Texpedloft 200 g/m2 Texpedloft
Materiale top 20 D Polyester GripSkin 20 D Polyester GripSkin
Materiale bund 20 D Polyester 20 D Polyester
Pumpe Schnozzel Pumpbag UL Schnozzel Pumpbag UL
Pris - -

Nyheden var lige til højre benet, men Exped har nok skulle teste om der var et marked for dobbelt liggeunderlag - det var der så. Der er en stille trend i gang, med at tage kæresten med ud og dobbelt liggeunderlag samt soveposer der kan lynes sammen, er klart et skridt på vejen.

exped hyperlite duo lw

Exped MegaMat 10

En anden trend er Basecamp og shelters. Hvorfor nøjes med et sølle lille liggeunderlag, når du alligevel kører ud eller kun vandrer få kilometer til din destination? Exped MegaMat 10 udkommer i mange størrelser i år og for personer med standard mål, kunne man håbe at MW (Medium Wide) udkommer herhjemme.

Liggeunderlag Exped MegaMat MW Exped MegaMat LW
Vægt 1710 gram 2140 gram
Størrelse 183 x 65 x 10 cm. 197 x 65 x 10 cm.
Pakstørrelse 79 x 25 cm. 79 x 25 cm.
R-Værdi 9,5 9,5
Temperatur -48 C. -48 C.
Isolation 16 kg/m2 PU skum 16 kg/m2 PU skum
Materiale top 50 D Tricot Nylon 50 D Tricot Nylon
Materiale bund 75 D Polyester 75 D Polyester
Pumpe Mini Pump Mini Pump
Pris Ca 2299,- Ca. 2299,-

Jep! Et kæmpe egoistisk liggeunderlag til flyderen. Og hvorfor ikke? I følge Exped er MegaMat "More comfortable than your bed" og da din seng nok fylder og vejer mere, hvorfor så ikke? Personligt spænder mit friluftsliv fra at ligge i Emergency blanket under tarp om vinteren til at fede den med Glamping om sommeren. Til shelters eller Glamping, ville MegaMat være mega skøn.

exped megamat 10

MegaMat findes selvfølgelig i en dobbelt udgave. Det vejer lige under 3 kg., er 197 x 77 x 10 og materialet i toppen er tykkere end Tentsiles bund ( 420 D nylon).

Som du måske kan fornemme, så er der en vis rød tråd i nyhederne. Det er størrelsen det kommer an på her. Som mit egen friluftsliv, dækker Exped fra ULW til UH friluftsliv (jeg er dog ikke UL'er).

Se hele det imponerende udvalg af liggeunderlag fra Exped her...

exped hyperlite duo winter lw

Rygtebørsen og fremtidsplaner

Vi har hørt at ejeren af Exped har lavet verdens letteste hængekøje. Desuden er det typer der generelt eksperimenterer utroligt meget. Det er godt at høre og vi glæder os allerede til at møde Exped på dette års OutDoor messe i Tyskland til sommer. Mon ikke de har nye hængekøjer med?

exped nyheder 2017

Som skrevet er det værd at kigge forbi Expeds katalog. Læg især mærke til alt det ekstra udstyr der er til alt. Det er ret fedt at man kan modificere lidt ekstra på teltet, liggeunderlaget eller hvad man nu falder for. Kig derfor godt efter i dybden, der findes guldkorn.

Chefredaktør
Jeg er passioneret vandrer og grejnørd. Jeg skriver om vandring og friluftsliv, med mine egne ord og egne øjne. Jeg er til nordisk friluftsliv og elsker at vandre i Danmark, på Skåneleden og i fjeldene i Lapland.