Anárjohka fra Aclima

Tag den bedste uld fra Aclima, og bland det med Norges nationalhelt Lars Monsen. Anárjohka er udviklet til at kunne klare alt det, som uld kan, under de forhold og krav, vi friluftsfolk har. Lars Monsen har ønsket, og Aclima har leveret - Det kan da kun blive godt.

lars monsen anarjohka fra aclima

Anárjohka

De fleste af os har nok set det inderste lag i 3-lags princippet som et varmt og isolerende stykke tøj. Vi anbefaler uld, da det er udviklet på ryggen af får i millioner af år, og som derfor har nået et perfekt stadie. Uld isolerer, er åndbart og bliver ikke koldt, når det bliver vådt. Aclima er en af de bedste producenter på markedet, og de er nu blevet endnu bedre.

Lars Monsen har dog set uldlaget som mere end bare et dødt stykke uld. Han har savnet funktionalitet og forstærkning der, hvor det behøves, og han ved om nogen, hvad det betyder.

Vi du se lidt mere om ham Monsen, så kan du faktisk se rigtig mange udsendelser om Lars Monsen på NRK...

lars monsen

En lomme på brystet?

Jeg taler med Anders fra Odex, og han nævner pludselig Aclima og en ny serie udviklet i samarbejde med Monsen. Min interesse bliver vakt, da han begynder at nævne funktionalitet, lommer og ringe til ophæng osv. 
Min uldgarderobe er ikke så stor. Jeg har dog to sæt liggende, men de er gamle og ved at blive for korte efter 10 års vask. Anders spørger, om han ikke skal sende et sæt til mig, og jeg tøver ikke et sekund med at takke ja.

Pakken ankommer, og man kan bare se på indpakningen, at der er tænkt over produktet og satsningen. Monsen er vel en nationalhelt i Norge, mens han i Danmark nok mest er kendt for "Monsen på vildspor"-programmerne, der blev sendt på DR, og som stadig kan streames. Men han er nu noget særligt. En rolig fyr, som man ikke kan andet end at holde af. En spændende person, der har vandret Norge på langs og Canada på tværs.

Jeg åbner pakken, og en surdej af underligt sammensatte farver vælter ud. Sort/Blå/Brun/Rød, men uld er da sort eller hvidt? Mine øjne vender sig først til farverne nogle uger efter, men derefter holder man faktisk af dem.

anarjohka mock neck woman

Detaljerne fanger hurtigt blikket, for hvad fanden laver en lomme på brystet af et stykke uld undertøj? Monsen selv bruger lommen til kompasset, da han har mistet det på en tur, og det vil han ikke mere. Kompasset er selvfølgelig et af de vigtigste ting på tur i vildmarken, da det er din retning, rute og sporhund. Over lommen er en lille ring, som du kan sætte snoren til kompasset fast i, så det er let at hive op af lommen, men samtidig bliver der, hvis du skulle have glemt at lukke lommen igen. Af en eller anden grund er ringen ikke vist på ovenstående billede.

Ringen virker også til brug på en tørrersnor, og det er noget nært genialt. Hvis du har været uheldig og er blevet våd eller har vasket din uldundertrøje på tur, kan du hænge den op i ringene, så ulden tører endnu hurtigere. For dig, der har vasket uldtøj på tur, ved du, at uld tører hurtigt, men dette hjælper alligevel meget.

Den høje hals og tommelfinger-varmer

Anárjohka har en hals der lige tager den værste vind. Lynlåsen går helt op, men kan også åbnes for ventilation, hvis du får det lidt varmt.

En af de meget fede detaljer er tommelfinger-hullet i ærmerne. Du får rigtig god varme til hånden og fingrene uden at miste arbejdsevnen. Hvis man ikke har prøvet dette før, så skal man lige vende sig til det, men man opdager hurtigt fordelen.

Aclima Anárjohka

Anárjohka er både til herrer og damer. I serien til damer findes:

Anárjohka Mock Neck w/zip, der er en langærmet uldundertrøje. Lomme på venstre side, forstærkning på udsatte områder og stropper til ophæng.
Anárjohka Longs, der er lange uldunderbukser. Dobbelt stof på udsatte områder og stropper til ophæng.
Anárjohka Long Shorts, der er shorts, der stopper lige over knæet. Stropper i begge sider til ophæng.
Anárjohka Beanie, der er en uldhue. Dækker ørene godt og i dobbelt lag uld.
Øre/halsvarmer, der er en buff til ekstra varme på hals/hoved. Med stropper til ophæng.
Anárjohka Sock, der er en vandresok med strop til ophæng i Aclimas WarmWool.

monsen fra aclima

I serien til herrer findes:

Anárjohka Polo w/zip, der er en langærmet uldundertrøje. Lomme på venstre side, forstærkning på udsatte områder og stropper til ophæng.
Anárjohka Crew Neck, der er en langærmet uldundertrøje. Lomme på højre side, forstærkning på udsatte områder og stropper til ophæng samt varmelomme på fronten.
Anárjohka WoolShell Jacket med 4 lommer på front samt ring til kompas, gps, nøgler eller hvad du ikke vil miste.
Anárjohka Longs der er lange uldunderbukser. Dobbelt stof på udsatte områder og stropper til ophæng.
Anárjohka Woolshell Pants der er lange bukser med bæltestropper, 2 lommer på front og fæstne til kniven.
Anárjohka Boxer shorts. Stropper i begge sider til ophæng.
Anárjohka Beanie, der er en uldhue. Dækker ørene godt og i dobbelt lag uld.
Øre/halsvarmer, der er en buff til ekstra varme på hals/hoved. Med stropper til ophæng.
Anárjohka Sock, der er en vandresok med strop til ophæng i Aclimas WarmWool.

anarjohka

Lad det være sagt: prisen ER i den høje ende. Uld er et dyrt materiale og er kompliceret at arbejde med. Læg dertil innovation og Lars Monsen, så kan du selv regne ud, at du skal slagte din sparegris.

Chefredaktør
Jeg er passioneret vandrer og grejnørd. Jeg skriver om vandring og friluftsliv, med mine egne ord og egne øjne. Jeg er til nordisk friluftsliv og elsker at vandre i Danmark, på Skåneleden og i fjeldene i Lapland.