DD Hammocks Tent og Hammock Stand

Nyheder - DD Telte, Hængekøjestativ, liggeunderlag osv.

DD Hammocks sortiment er eksplodere på det sidste. Der er nu meget mere end hængekøjer og nyeste skud på stammen er SuperLight Tarp Tent, Pyramid Tent, Mesh Tent og A-Frame Mesh Tent. Der er dog blevet plads til et hængekøje stativ og en DD Hammock  Frontline XL i multicam.

telte fra dd hammocks

DD Hammocks bliver til DD

Da DR startede kanalen DR HD var navnet i sig selv lidt dumt. Skulle DR1 så hedde DR SD? Pointen, som du nok kan regne ud, er lidt det samme med DD Hammocks. Da de er begyndt at udvidde sortimentet til at indeholde stort set alt til din tur, så giver det selvfølgelig ikke mening at hedde "Hammocks". De har derfor skiftet navn til bare at hedde DD.

Jeg har søgt lidt rundt på hvad "DD" står for, men jeg har ikke kunne finde noget. Ejer og opfinderen hedder Nick Vansittart og startede DD i 2015. Hverken navnet, lokation eller andet tyder på "DD".

dd inflatable mat selvoppusteligt liggeunderlag 

Tilbage til nyhederne - Nyt liggeunderlag

Nyeste skud på stammen er DD Inflatable Mat XL der er et selvoppusteligt liggeunderlag. XL passer rigtig godt. Liggeunderlaget er på mange måder stort.

Liggeunderlag DD Inflatable Mat XL
Vægt 1700 g.
Størrelse 196 x 75 x 3,5 cm.
Pak størrelse 38 x 23 x 23 cm.
Materialer 190T Polyester

Jep - det er stort. 196 x 75 cm. (dog kun 31 cm. i fodenden) passer selv til de store drenge med brede skuldre. Det skal de dog også have for at slæbe på 1,7 kg. liggeunderlag, der tilmed fylder 38 x 23 cm. Prisen er dog ikke tung. 218 kr. hvis man køber det hos DD i Storbritanien.

DD Telte

Der er stor interesse for de nye DD Tent. DD SuperLight - Tarp Tent er et godt bud på et billigt og let tarp telt. Det er enkeltlag men med dobbelt lags dør med myggenet. Du skal have vandrestave med på tur for at slå det op og så er vægten uden pløkker og barduner.

dd superlight tarp tent

Tarp Telt DD SuperLight - Tarp Tent
Vægt 710 g.
Størrelse 250 x 150 x 95 cm.
Antal personer 1
Sæsoner 3
Materialer Ripstop Nylon
Vandsøjletryk 3000 mm.

Tarp Tent kan blive dit for 1177 kr. og det gør det meget interessant, hvis teltet passer til dit temperament. 

Er du til lavere vægt og er I to personer, så er der også gode nyheder. DD SuperLight - Pyramid Tent er som navnet antyder pyramide-formet og selvom der er plads til to, vejer det meget lidt. Teltet er enkelt lag, men man kan tilkøbe indertelt der består af solid bund og myggenet for resten. Vægten er uden pløkker og barduner.

dd superlight pyramid tent

Telt DD SuperLight - Pyramid Tent
Vægt 460 g.
Størrelse 260 x 245 x 120 cm.
Antal personer 1 + rygsæk eller 2
Sæsoner 3
Materialer Ripstop Nylon
Vandsøjletryk 3000 mm.

Teltet kræver stadig vandrestav eller anden stang, der ikke er med i vægten. Alligevel er 460 g. imponerende lidt og du kan endda købe det i Danmark (altså - bortset fra at det i skrivende stund er udsolgt) til 829 kr.

DD Hammocks Stand

Med en påstand om at være verdens letteste hængekøje stativ, har DD lanceret Hammock Stand. Vi får tit spørgsmålet om man kan tage hængekøje med på fjeldet. Svaret har umiddelbart været nej, med mindre man holder sig under trægrænsen, men her kan der være mange myg. Nu er svaret ja, men tag dit hængekøje stativ med. Der findes dog andre stativer til hængekøjer, så det er ikke en ny opfindelse generelt.

dd ultralight hammock stand

Hængekøje stativ DD Hammock Stand
Vægt 1300 g.
Størrelse (sammenfoldet) 72 x 10 cm.
Kapacitet 100 kg.
Materialer 7075 T6 Aluminium
Passer til DD Hammocks standard størrelser (ikke XL køjer)

Det er altid farligt at påstå at "være verdens letteste" og Outsites brugere plejer at være skarpe til at modsige argumentet. Lad os høre hvis du kender et der er lettere. Prisen er 1020 kr. hvis du handler hos DD.

Alle de andre nyheder

Der er et galt DD monster der har kastet op på lageret i Storbritanien. Fra at være innovative på hængekøje-området er DD gået amok i kina-kopi produkter som de kaster deres logo på og det er synd. Det sår tvivl om producentens seriøsitet og kvalitet og det virker lidt som om DD bevæger sig langsomt over på et sparemærke og køb-og-smid-væk mentaliteten. 

dd magic carpet

Der forsvinder også langsomt udstyr fra produkterne. Før var der alt med, når man købte en hængekøje eller tarp. I dag er det en rigtig god idé at åbne pakken før man tager af sted. For det kan mangle pløkker, barduner osv. Ophænget til f.eks. Frontline er blevet tyndere, men om det er blevet ringere ved vi dog ikke endnu. Bardunerne til tarps er mildt sagt til grin og virker højest til en tur.

DD kan dog ikke klantres for at være dyre, men man kunne måske hæve prisen med 50-100 kr. og så levere lidt højere kvalitet? Det er dog svært ikke at holde af DD. Deres Frontline er stadig verdens bedste begynderkøje, som du stadig er glad for mange år efter køb...

Hvis du vil finde flere af DDs produkter, så har Urban Outdoors og SpejderGEAR et stort sortiment.

Chefredaktør
Jeg er passioneret vandrer og grejnørd. Jeg skriver om vandring og friluftsliv, med mine egne ord og egne øjne. Jeg er til nordisk friluftsliv og elsker at vandre i Danmark, på Skåneleden og i fjeldene i Lapland.