Petromax Nyheder 2018 Fire Anchor og Muffin Mould MF6

Petromax er producenten du skal kigge hos, hvis du er til mad over bål. I år udkommer der to nye produkter til de mad-glade udendørskokke. Fire Anchor er en spændende bålstativ og Muffin Mould MF6 er en kageform i støbejern.

petromax nyheder

Petromax

For over 100 år siden startede Petromax. Hos de ældre udendørsfolk er Petromax gardine olielamper og multifuel brændere (som de i øvrigt stadig laver - f.eks. HK 500). Hos de lidt yngre er Petromax mere båludstyr i støbejern og lækkert tilbehør. Fælles for alle brugere er at de kender Petromax på den gardine tyske kvalitet, der ikke svigter eller går i stykker.

Det meste udstyr er ikke til vandreture, men til de fede kanoture eller base camp ture, hvor maden er i højsæde. Outsite har en del produkter såsom Dutch Oven, støbejernspande og den geniale Atago.

petromax fire anchor

På årets OutDoor messe i Friedrichshafen møder vi Petromax til en snak om deres nye produkter. Vi får en god aftale (og en hat) med hjem, som vi håber bærer frugt i et godt samarbejde.

Petromax Fire Anchor

Det ligner et stativ som Storm P kunne have opfundet, men når ens hjerne har gennemskuet produktet, ser det ret genialt ud. Der er plads til rigtig meget båludstyr på Petromax Fire Anchor og det ser tilmed ud som om man kan sparer plads i bålet. For outdoorkokken ser det også ut til at man hurtigt kan regulerer varmen, ved at svinge en arm ud eller holde styr på alle retterne og simre stille og roligt.

Bålstativ Petromax Fire Anchor
Vægt 6,7 kg.
Størrelse 103,5 x 83,5 x 39 cm
Materiale Pulverlakeret stål
Medfølger Spyd/anker, en lang rillet arm, en grillrist og en kort rillet arm
Pris ???

Armene kan drejes hele vejen rundt og justeres let i højden. Du behøver selvfølgelig ikke have alle tre på ad gangen. Vi spår at Petromax kommer med flere arme til Fire Anchor snart (det kunne være spækbræt, vask, snobrødspind osv.).

fire anchor fra petromax

Petromax Muffin Mould MF6

Til alle jer outdoor Blomsterberg bagere, er der også en nyhed. Petromax Muffin Mould er en kageform til muffins, men fantasien selv sætter grænsen for anvendelighed.

Kageform Petromax Muffin Mould MF6
Vægt 3,5 kg. kg.
Størrelse 29,9 x 4,4 x 27,3 cm
Materiale Støbejern
Kapacitet 780 ml.
Pris ???

Som danskere så vi straks en æbleskivepande eller tartelletform, men bacon/æg bomber, mini-tærter osv. kan også laves i MF6. Formen passer ned i en Petromax ft6 og ft9 dutch oven, men kan, som alt andet støvejern, også bruges i en ganske almindelig ovn, over kul på Werber-grillen eller direkte over bålet.

muffin form fra petromax

Vi er fans

Petromax har utroligt mange fede produkter til bålhygge og vi er store fans. Sammenlignet med andet båludstyr i støbejern, er der en verden til forskel i kvaliteten og det er ikke fordi Petromax har ågerpriser - tvært imod. Dutch ovens starter fra ca. 239 kr. og skulle du have lyst til at besøge en butik med meget båludstyr, så vil vi anbefale SpejderGear. Se deres sortiment af Petromax her: http://spejdergear.dk/shop/search-1.html?keyword=petromax

petromax muffin mould mf6

Husk at du får 20% som Outsite+ medlem når du handler i deres fysiske butik.

Produkterne skulle udkomme i løbet af sommeren 2017.

Chefredaktør
Jeg er passioneret vandrer og grejnørd. Jeg skriver om vandring og friluftsliv, med mine egne ord og egne øjne. Jeg er til nordisk friluftsliv og elsker at vandre i Danmark, på Skåneleden og i fjeldene i Lapland.