Klymit Armored V og V Ultralite SL samt Insulated liggeunderlag

Klymit kommer blandt andet med 3 nye liggeunderlag i 2018 og et af dem er punkterfrit. Armored V kan du trygt stole på, men er du til lettere grej, så kig på V Ultralite SL der også kommer i en isoleret udgave. Der er også en ny hængekøje. Klymit Traverse Double Hammock der påstår at have meget bedre liggekomfort.

klymit armored v liggeunderlag

Se med fra OutDoor Friedrichshafen hvor Jacob fortæller om nyhederne 2018

Klymit kommer blandt andet med 3 nye liggeunderlag i 2018 og et af dem er punkterfrit. Armored V kan du trygt stole på, men er du til lettere grej, så kig på V Ultralite SL der også kommer i en isoleret udgave. Der er også en ny hængekøje. Klymit Traverse Double Hammock der påstår at have meget bedre liggekomfort.

klymit armored v liggeunderlag

Se med fra OutDoor Friedrichshafen hvor Jacob fortæller om nyhederne 2018

Klymit

Klymit er et spændende firma at holde øje med. Der er innovative produkter og anderledes guf at gå amok over. Dette års OutDoor messe gav igen overraskelser, da Klymit viste os deres nye punkterfrie liggeunderlag. 

Klymit Armored V

Det lyder næsten for godt til at være sandt - Et punkterfrit liggeunderlag! Man kan også undres over at andre producenter ikke har lavet det før? Okay, nu er det her, og det er ikke fordi vægt og fylde er så slem igen. Det er dog ikke UL.

Liggeunderlag Klymit Armored V
Vægt 1088 gram
Størrelse 182 x 58,4 x 6,4 cm.
Materialer 50D Nylon top og 100D Armoreret Nylon Superfabric bund
Pakmål 22,9 x 14 cm.
R-værdi 1,6
Pust 10-15
Pris ???

Du burde kunne smide dig på alt uden at Amored V punkterer, men husk nu at det kun er bunder der er forstærket. Du skal stadig passe på gløder og skarpe kanter på sko og bukser osv. på toppen. 1 kg. virker meget fair for den ekstra sikkerhed, men prisen skulle blive høj. Vi opdaterer selvfølgelig artiklen når vi ved mere.

punkterfrit liggeunderlag

Klymit V Ultralite SL og Insulated

Klymit kommer også med et produkt mere til UL'erne. V Ultralite SL er næsten det samme som det kendte Static V, men dog ikke så højt. Ifølge pålidelige kilder ligger man dog lige så godt på Ultralite, så denne nyhed virker lovende. Er du ude hele året, så kig på den isolerede udgave Insulated.

Liggeunderlag Klymit V Ultralite SL Insulated V Ultralite SL
Vægt 337 gram 451 gram
Størrelse 183 x 50,8 x 6,4 cm. 183 x 50,8 x 6,4 cm.
Materiale 20D Durable Polyester 20D Durable Polyester og Klymalite lofted syntetisk isolering
Pakmål 16,5 x 6,4 cm. 18 x 11,5 cm.
R-værdi 1,3 4,4
Pust 7-10 7-10
Pris ??? ???

Det er lidt synd at UL'erne åbenbart altid er mindre personer. Eller, det er lidt synd at producenterne (ikke kun Klymit) bruger størrelser som en god undskyldning til et ultra light produkt. For er det i virkeligheden UL eller er det bare et lille liggeunderlag?

For 450 gram (som Insulated vejer) kan du f.eks. få Therm-a-rest NeoAir Xlite Large med målene 196 x 63 x 6,3 cm. og en r-værdi på 3,6. Regular udgaven vejer og fylder det samme som V Ultralite SL, men dog med højere R-værdi (på 3,6).

Kort sagt, det er ikke en imponerende og nyskabende nyhed, men så er der da noget til Klymit fans.

Klymit Traverse Double Hammock

Mere spændende er nyheden Traverse Double Hammock. Hængekøjen er lavet af to stykker stof og det skulle eftersigende give mere komfort i det asymetriske lig. Om det passer, glæder vi os til at prøve.

Hængekøje Klymit Traverse Double Hammock
Vægt 641 gram
Størrelse 304,8 x 198
Pakmål 20 x 12,7 cm.
Materialer 70D RIpstop nylon
Opsætningssystem vægt 240 gram
Kapacitet 181,4 kg.
Pris ???

En kæmpe krabat af en køje. Ny er størrelserne oppe hvor alle kan være med, og vægten på 881 gram med opsætningssystemet er helt ok for en hængekøje af den størrelse og i de materialer.

Overraskende Klymit - godt gået

En ny hængekøje og et punkterfrit liggeunderlag må siges at være overraskende og godt gået af Klymit. UL Liggeunderlagene er knapt så imponerende, men heller ikke ringe. Alt i alt er 4 nyheder rigtig flot, så Klymit tager førertrøjen på indtil videre.

Et godt sted at handle Klymit er hos Outdoor Rødovre. De har altid god vejledning, så kig forbi dem, hvis du vil vide mere: www.outdoorrodovre.dk/klymit

Chefredaktør
Jeg er passioneret vandrer og grejnørd. Jeg skriver om vandring og friluftsliv, med mine egne ord og egne øjne. Jeg er til nordisk friluftsliv og elsker at vandre i Danmark, på Skåneleden og i fjeldene i Lapland.