Munkees FixnZip

Munkees er et sjovt firma der producerer alverdens skøre karabinere og andet grej. I deres sortiment finder vi dog to seriøse bud på noget der kunne vise sig meget spændende. FixnZip er lynlås reparation på turen og LED Tent Lamp er godt lys i teltet.

munkees fixnzip lynlaas reparation

Munkees

På årets OutDoor messe i Friedrichshafen, møder vi Munkees. Det er en stand der ikke er særligt tillokkende, da en masse karabiners i hjerte-, abe-, delfin- og jeg-ved-ikke-hvadform ikke lige er det vi leder efter. En stor væg lokker dog lidt med dens rytmiske blinken.

reparation af lynlaas

Her hænger rigtig mange pærer og den lampe kender vi, men imellem alt det andet krims-kram finder vi dog noget seriøst: FixnZip

FixnZip

Vi kender det fra jakker, gamle telte og soveposer. Lynlåsen har givet op og yndlingsjakken er nu kasseret, men man nænner ikke at smide den ud. Her kommer FixnZip ind i billedet.

Det er en simpel lynlås, som du let og hurtigt kan erstatte den gamle med og FixnZip kommer i tre størrelser, der dækker stort set alle lynlåse: Small: størrelse 1-4, Medium: størrelse 5-7 og Large: størrelse 8-10.

Der er flere scenarier der udspiller sig i hovederne på os, mens vi står med lynlåsen i hånden. Jeg har lige hørt nogen fortælle, at deres lynlås gik i stykker i teltdøren. Det kunne betyde meget vådt grej eller i værste tilfælde et smadret telt, der måtte give op efter kraftig vind. Jeg tænker også på sovepose, der kan blive pænt kold en vinterdag, hvis lynlåsen ikke virker. Det samme gælder vinterjakken.

fixnzip

Sidstnævnte har jeg prøvet. Min dunjakke gav op i marts måned, men heldigvis var det om søndagen og vi havde 5-6 km. til mål. Havde det været om fredagen, havde jeg frosset på hele turen.

En sølle lille FixnZip lynlås kunne have fikset det problem og umiddelbart kræver det størrelse small og medium at dække alt mit grej med lynlås - Det er ikke mange gram ekstra.

FixnZip kommer til Danmark i løbet af efteråret. Prisen kender vi ikke endnu.

LED Tent Lamp

En pærer med en karabiner, op på tørresnorren i teltet og så er der lys. Det samme gælder hængekøjen, shelteren osv. LED Tent Lamp har 4 funktioner: Kraftig, mellem, svag og blink. Lyset vil dække de flestes behov, men der skal nok 2-3 til for at dække et shelter.

munkees led tent lampPæreren er vandtæt og en du kan stole på. God kvalitet og kraftigt materiale fortæller at den ikke er trukket i et billigt byggemarked, men designet til at holde. Prisen er dog også kraftig. Ca. 199,-. 

Det er synd at der er så stor forskel på ordentlig kvalitet og Kina-kopier, der kun koster 20,-. Sidstnævnte holder ca. en weekend og så kan du smide en masse plastik og elektronik ud i skraldespanden... Når man ser prisforskellen, så kan jeg godt forstå at nogen føler sig snydt og derfor vælger de kendte Kina-hjemmesider at handle på. Problemet er bare at en pærer til 20 kr., der skal transporteres fra Kina til Danmark, for at holde en weekend, for at ende på lossepladsen, simpelthen er noget svineri.

Det samme gælder den billige brænder, pløk, pandelampe - you name it. Tænk lidt på miljøet og støt så dem der udvikler produkter - ikke dem der kopierer. En lille løftet pegefinger herfra.

Når det er sagt, så er 199 kr. for meget og man kunne sikkert sagtens barberer 50-80 kr. af prisen og gøre lampen mere attraktiv.

Sjovt firma

FixnZip har vundet ISPO "Gold Winner" Award 2016/2017, alligevel er deres hjemmeside opdateret i 2012. Hjemmesiden er mildest talt værre end de svenske og det at finde FixnZip derinde, er en gåde (der stadig ikke er løst).

Man kan dog ikke holde fingrene fra lynlåsen og lampen. Det er to geniale produkter, der fortjener denne lille artikel. Men synes du det er smart?

Chefredaktør
Jeg er passioneret vandrer og grejnørd. Jeg skriver om vandring og friluftsliv, med mine egne ord og egne øjne. Jeg er til nordisk friluftsliv og elsker at vandre i Danmark, på Skåneleden og i fjeldene i Lapland.