ENO Hammocks kommer til Danmark

ENO Hammocks kommer til Danmark med deres legesyge og hyggelige profil. ENO Hængekøjer har en rigtig godt liggekomfort og deres sortiment er fuldendt med tarps, underqults, topquilts, myggenet osv. Outsite testede en af ENOs "hippie" koncepter - Det fik vi røde ører af - Se i artiklen hvorfor.

eno haengekoeje

Video fra OutDoor messen hvor vi mødte ENO

ENO Hammocks kommer til Danmark med deres legesyge og hyggelige profil. ENO Hængekøjer har en rigtig godt liggekomfort og deres sortiment er fuldendt med tarps, underqults, topquilts, myggenet osv. Outsite testede en af ENOs "hippie" koncepter - Det fik vi røde ører af - Se i artiklen hvorfor.

eno haengekoeje

Video fra OutDoor messen hvor vi mødte ENO

ENOs Historie

I 1999 startede ENO med at sælge hængekøjer på festivaller og byfester. Alle udstillingskøjer måtte man tage med hjem efter festivalen og det glad opfinderen og gæster stor glæde. Sådan er det også i dag. Finder du ENO på en festival, så må du gratis tage køjerne med hjem når festivalen slutter.

haengekoje

Zack og Jonas - Outsite Køjeinstruktører tester ENO Hængekøjer

Outsite testede konceptet, for en OutDoor messen, må da være en for form festival? ENO var enige, så vi endte med 4 DoubleNest Hammock, 1 Special Edition EOCA Hammock og en ENOPod Hammock Stand... med røde øre forlod vi messen og måtte sidde klemt på bagsædet af Poloen de 1200 km. hjem... så kan vi lærer det. 

haengekoeje stativ

Et hængekøjestativ fra ENO - Det fyldte lidt i en Polo med 4 personer og fuld oppakning.

ENO er kort sagt awesome og her er nogle produkter der understreger hvem ENO er:

Festy Flags, 85 gram, 2 farvekombinationer, lavet af overskudsmaterialer fra andre hængekøjer. 

Method Guitar Case, 2 kg, 2 farver. 

DoubleNest LED Hammock 680 gram, 2 farvekombinationer, 6 opsætningssystemer, led lyskæde

eno produkter

Der er ikke kun hængekøjer i sortimentet - også fest og farver

Støt organisationer - købe en Special Edition Hammocks

540 gram, 7 organisationer du kan støtte, 6 opsætningssystemer. 

Denne køje er fantastisk. Hver gang du køber en, støtter du en af organisationerne med 10 $. Du kan støtte: Continental Divide Trail Coalition, Waterkeeper Alliance, Appalacian Trail Conservancy, Leave No Trace, National Park Foundation Pacific Crest Trail Association og som nyhed European Outdoor Conservation Association.

eno special edition hammock eoca version

eno giving back

Du vælger selv hvem du støtter ved køb af køjen. Outsite har fået den sprit nye EOCA hængekøje og håber dermed at hjælpe med at sætte fokus på organisationen.

Den "legesyge" virksomhedsprofil, skinner igennem når du ligger i hængekøjen. Du har det afslappet og godt og farverne inspirerer til hygge og fest. Vi glæder os meget til at se hvad Friluftsland tager hjem. ENO bliver spændende at følge i Danmark.

Herunder har vi plukket lidt i ENOs store sortiment og valgt nogle interessante produkter.

ENO Hængekøjer

DoubleNest

ENO DoubleNest Hammock er en behagelig og stor gathered end hængekøje. Køjen findes i mange farver og kan pakkes ned i egen lomme, som også kan bruges som opbevaring når hængekøjen er i brug.

Hængekøje ENO DoubleNest Hammock
Vægt 680 gram
Størrelse 284,5 x 188 cm.
Materialer 70D Nylon
Kapacitet 181 kg.
Pakmål 12,7 x 12,7 cm.
Opsætning vælg mellem 6 systemer
Farver 11 forskellige
Pris ???

Til forskel for mange andre hængekøjer, skal DoubleNest hænge i mere end 30 grader. Køjen er stor nok til at komme ned i 40 grader og så får du en god liggekomfort i køjen.

eno doublenest hammock

Køjen er som sådan standard og det har været svært for Outsite at komme i gang med at teste hængekøjer uden myggenet, da de ikke giver meget mening i Danmark. ENO har dog et spøndende og anderledes sortiment af myggenet (se længere nede) og så måtte vi jo igang.

Køjen findes også som SingleNest der er lidt mindre men i 26 farvekombinationer og 450 gram.

Sub7

ENO Sub7 Hammock er en Featherlight hængekøje med meget lav vægt, men stadig med størrelse og ok kapacitet. Alt overflødigt er barberet væk for at give den lave vægt.

Hængekøje ENO Sub7 Hammock
Vægt 180 gram
Størrelse 267 x 119 cm.
Materialer 70D Nylon
Kapacitet 136 kg.
Pakmål 10 x 10 cm.
Opsætning vælg mellem 6 systemer
Farver 3 forskellige
Pris ???

eno sub7 hammock

180 gram er imponerende, hvis man tænker på køjens mål og materialer. Sub7 er til en hurtig opsætning i pausen eller til dagsturen. Du kan selvfølgelig også kombinerer hængekøjen med en UL tarp og myggenet og overnatte i den.

JungleNest

ENO JungleNest Hammock er med indbygget myggenet og derfor et rigtig godt bud til det danske marked. Det er stadig en gatheren end hængekøje, men med ekstra stof i hoved- og fodende for at tage lidt vind og vejr.

Hængekøje ENO DoubleNest Hammock
Vægt 820 gram
Størrelse 284,5 x 188 cm.
Materialer 70D Nylon
Kapacitet 181 kg.
Pakmål 17,8 x 15,2 cm.
Opsætning vælg mellem 6 systemer
Myggenet No-See-Um
Pris ???

JungleNest er ikke en letvægter, men opsætning af myggenet ser lettere ud end på Grand Trunk Skeeter Beeter (750 gram) og DD Frontline (860 gram). Som DoubleNest kan JungleNest hænges i 40 grader.

eno junglenest hammock

ENO Underquilt

Det kan, sjovt nok, være svært at skaffe en underquilt til sin hængekøje i Danmark. Man skal som regel til udlandet, for at finde en der passer. ENO har heldigvis underquilts i sortimentet og vi håber de komme med til Danmark.

Blaze

ENO Blaze er den varmeste underquilt, der i Danmark vil kategoiseres som 3-sæsoner. Interessant er vægten og det at den kan bruges på andre gathered end hængekøjer.

Underquilt ENO Blaze
Vægt 680 gram
Størrelse 198 x 122 cm.
Temperatur angivelse -1,1 C.
Materialer Ripstop Nylon med DWR beskyttelse
Fyld Gåsedun (ca. 600 fill)
Pakmål 35,5 x 18 cm.
Opsætning Ridgeline og justerbare Shock cord
Pris ???

Med den vægt og fylde, burde du kunne komprimere mere end angivet. Måske med en anden pakpose. DWR beskyttelsen gør at underquilten er vind og vand afvisende.

eno blaze underquilt

Vulcan

ENO Vulcan er med syntetisk fyld. Det gør den tungere end Blaze og lidt koldere, men prisen er som altid billigere.

Underquilt ENO Vulcan
Vægt 850 gram
Størrelse 198 x 122 cm.
Materialer Ripstop Nylon med DWR beskyttelse
Temperatur angivelse 1,7 C.
Fyld PrimaLoft
Pakmål 35,5 x 18 cm.
Opsætning Ridgeline og justerbare Shock cord
Pris ???

Vulcan er også med DWR beskyttelse.

ENO Topquilts

Topquilts giver den gode bevægelsesfrihed i hængekøjer og da du har isolering nedefra, behøver du ikke at spilde vægt i at have en ryg i din sovepose. ENO har også topquilts i sortimentet og de passer til deres underquilts.

Ignitor

ENO Ignitor er en varmeste topquilt med dunfyld og omformelig footbox, som du kan åbne eller lukke, alt efter temperaturer.

Topquilt ENO Ignitor
Vægt 650 gram
Størrelse 188 x 122 cm.
Materialer Ripstop Nylon
Temperatur angivelse -1,1 C.
Fyld Gåsedun (ca. 500 fill)
Pakmål 35,5 x 18 cm.
Pris ???

Længden på 188 cm. skal du ikke lade dig skræmme af hvis du er højere. En topquilt skal ikke over hovedet som en sovepose, så umiddelbart er personlængden ca. 200 meter. (jeg er selv 196 cm. og målet 171 cm. fra skuldrene og ned - med 10 at give af er det 181 og så har topquilten stadig 7 cm. at give af).

eno ignitor topquilt

Denne topquilt passer godt sammen med ENO Blaze underquilt.

Vesta

ENO Vesta er den syntetiske pendant, der er lidt billigere, men vejer mere.

Topquilt ENO Vesta
Vægt 790 gram
Størrelse 188 x 122 cm.
Materialer Ripstop Nylon
Temperatur angivelse 1,7 C.
Fyld PrimaLoft
Pakmål 35,5 x 18 cm.
Pris ???

Vesta topquilt passer godt med Vulcan underquilt.

ENO Myggenet

At have en køje uden myggenet, kræver som regel et bøvlet ekstra system, der hænger og slasker. ENO har måske løsningen og endda en model med ekstra komfort.

Guardian Bug Net

Traditionelt myggenet til hængekøjer, men med ridgeline ophæng, hvilket gør det lettere at hænge op. Da ENOs egne køjer har en bredere liggekomfort, vil du måske ikke opleve slaket myggenet i hovedet. Vi har dog ikke testet det endnu, så det er teoretisk.

Myggenet til hængekøje ENO Guardian Bug Net
Vægt 450 gram
Størrelse 284,5 x 129,5 cm.
Materialer 950 No-See-Um
Pris ???

myggenet til haengekoeje

 

Guardian Bug Net findes også med Insect Shield. Det er imprægneret myggenet, der så holder myggene og andre insekter fra at sætte sig på nettet eller sværme omkring.

Guardian Basecamp Bug Net

Denne løsning er rigtig interessant, for den tager højde for et ellers overset problem i hængekøjer - gulvet/opbevaring. Kommer du frem til din lejr i regnvejr, er det måske ikke så fedt at smide rygsækken på den våde jord og lade den ligge der hele natten. Det sammen gælder andet udstyr og tøj. Guardian Basecamp Bug Net er derfor en interessant løsning med bund.

Myggenet til hængekøje ENO Guardian Basecamp Bug Net
Vægt 1250 gram
Størrelse ???
Materialer 950 No-See-Um
Pris ???

vægten er dog høj og man kunne ønske sig en UL løsning fra ENO.

eno guardian basecamp bug net

ENO Tarps

ENOs letteste tarp, FastFly Sil Rain Tarp (430 gram) passer godt sammen med Sub7 hængekøjen. Dette ville give dig et setup af hængekøje og tarp på 610 gram i alt. Det er dog to andre vi vil fokusere på, da disse passer bedre til hængekøøje fans generelt.

DryFly Rain Tarp

ENO DryFly er interessant fordi den minder om Amok Tarp 3.0 der scorede topkarakterer i vores test. Den specielle form er en hybrid mellem en azym og en diamant tarp og giver gode muligheder for opsætning.

Tarp til hængekøje ENO DryFly Rain Tarp
Vægt 620 gram
Størrelse 320 x 157,5
Materialer 210D RipStop Nylon
Opsætning LineLoc
Punkter 8
Pris ???

Med en vægt på 620 gram er den umiddelbart lettere end. Amoks, men det er svært at finde ud af om pløkker er med i ENOs regnskab. Der er mulighed for tilkøb af stænger som du enten kan bruge til selve opsætningen eller til at give udsigt.

eno dryfly rain tarp

HouseFly

Konstruktionen minder om et flyvende telt og er god til vinter eller meget regn. ENO HouseFly er en tarp med dør, der giver dig mulighed for god læ eller lidt privatliv. Minus er at man lukker sig inde og fjerner den gode udsigt. Dette er en af fordelene med hængekøje vs. telt, men dørene kan åbnes og tarpen løftes.

Tarp til hængekøje ENO HouseFly Rain Tarp
Vægt 770 gram
Størrelse 320 x 157,5
Materialer 210D RipStop Nylon
Opsætning LineLoc
Punkter 8
Pris ???

eno housefly rain tarp

770 gram er helt okay for en god vintertarp.

ENO Hængekøje stativer

Selv hængekøje stativer kan du få hos ENO. De er endda ret fede. Som skrevet har Outsite fået ENOPod Hammock Stand og det er en fornøjelse at hænge tæt sammen og hygge. Det gør hængekøjerne mere sociale og konceptet skal selvfølgelig testet fuldstændigt. ENE har også et solo stativ og et stativ til bilen.

Roadie Hammock Stand

Ret sjov opfindelse, der giver bilcamping en ny mulighed. ENO Roadie Hammock Stand sættes ind under for- og bbaghjul og så er du klar til at hænge.

Hængekøje stativ ENO Roadie Hammock Stand
Vægt 25,4 kg.
Størrelse 129,5 x 43 x 43 cm.
Materialer Pulverlakeret stål
Minimum vægt på bil 1334 kg. (der røg Poloen...)
Minimum afstand mellem hjul 239 cm
Pris ???

Har du brug for et kort hvil som kørende sælger, på vejen hjem fra arbejde eller er du til det (i USA) kraftigt voksende car camping segment, så kig på Roadie hammock stand.

eno roadie car hammock stand

SoloPod Hammock Stand

Eno SoloPod er til haven eller naturen, hvor der mangler træer. Må vi foreslå stranden, hvor man virkelig kan få en god hænger til bølgernes skvulpen. Fjeldet er selvfølgelig også en mulighed, men vægten begrænser den dog lidt her...

Hængekøje stativ ENO SoloPod Hammock Stand
Vægt 26,3 kg.
Størrelse 320 x 94 x 132 cm.
Materialer Pulverlakeret stål
Kapacitet 181 kg.
Antal køjer 1
Pris ???

eno solopod hammock stand
ENOPod Hammock Stand

Zach og Jonas (køjeinstruktører) måtte lide for at Outsite fik ENOPod med hjem fra OutDoor messen. 1200 km. måtte de sidde klemt på bagsædet, men det var det værd. Fedt stativ, hvor der er plads til 3 køjer og vi skal selvfølgeli prøve en masse muligheder med hængekøjestativet.

Hængekøje stativ ENO ENOPod Hammock Stand
Vægt 45,8 kg.
Størrelse 310 x 335,3 x 132 cm.
Materialer Pulverlakeret stål
Kapacitet 544 kg.
Antal køjer 3
Pris ???

eno enopod hammock stand

Ekstra udstyr

Lidt af ENOs ekstra udstyr til hængekøjer.

MoonShine Lantern 110 gram, 4 farver, 60 lumen, 4 lysfunktioner, 22 timers batteritid, til ridgeline
(Echo) BlueTooth Speaker 110 gram, 3 farver, USB opladning, 8 timers batteritid, til ridgeline
Talon XL Ridgeline, 110 gram, med lommer til opbevaring
Ridgeline With Prusit Knots, 28 gram, 6 "kroge" til ophæng

Vil du se mere?

Kom med på Outsites hængekøje kursus og oplev mere end 20 forskellige hængekøjer. Du kan låne køjer at overnatte i, så du kan prøve før du køber. Se meget mere her: https://www.outsite.org/ture-kurser/117-haengekojekursus-sjaelland

Vi har 2 forskellige ENO køjer med samt ENOPod hængekøje stativ.

Se test af hængekøjer her: https://www.outsite.org/test-af-outdoor-udstyr/test-af-haengekoje

Chefredaktør
Jeg er passioneret vandrer og grejnørd. Jeg skriver om vandring og friluftsliv, med mine egne ord og egne øjne. Jeg er til nordisk friluftsliv og elsker at vandre i Danmark, på Skåneleden og i fjeldene i Lapland.