Forsiden

Friluftsliv

Grej & udstyr

Info & viden

Ture & Kurser

Magasin & Medier

Outsite

Outdoorbutikker i Danmark

Vi er igen på besøg i en af Danmarks bedste outdoor butikker. Denne gang er vi forbi Eventyrsport der er landsdækkende og har butikker i de største byer. Bliver det så for kommercielt og glemmer man hyggen? Se med når vi tager turen rundt i Eventyrsport i Frederiksberg centret med Petra. 

eventyrsport

Video fra Eventyrsport.

Eventyrsport

Det hele startede 1996 i en kælder i Århus. Det kunne være historien om Nephew der også startede i 1996 i selv samme by. Det er dog historien om starten på en af Danmarks største outdoor kæder: Eventyrsport. Lars Sørensen var studerende og kunne derfor kun have begrænset åbningstider. Dengang hed butikken Toursport.

Allerede i 1998 rykkede butikken til større lokaler og hurtigt efter udvidede åbningstiden til fuld tid. Senere er butikskæden udvidet til 13 butikker i hele landet. På jysk beskedenhed inviterer Lars til: "Måske ser vi dig i en af butikkerne". Outsite TV kiggede forbi og så butikken i Frederiksberg.

Outsites sponsor

Vi var på udkig efter en ny sponsor og det måtte gerne være en landsdækkende kæde. Jeg sad og kiggede rundt på nettet og første butik jeg kastede mig over var Eventyrsport. Jeg gennemgik deres profil på nettet og fandt nogle ting meget interessant for Outsites brugere.

eventyrsport frederiksberg centret

For det første er butikens hovedkvarter i Århus, så her kunne vi dække meget af behovet og slippe for at blive beskylt for "Københavneri" (beklager - Outsite er stadig drevet af frivillig og de er åbenbart lettest at få på Sjælland?).

For det andet er det en landsdækkende kæde, så vi kunne tilføje en masse butikker til vores kort.

For det tredje har Eventyrsport en meget nordisk profil og har en masse brands fra de nordiske lande. 

Så var det bare at gribe knoglen og ringe... Ja ja, det er jo svært at komme i gennem til chefen, men jeg fik Lars' mail og skrev. Det gik rigtig godt og der gik ikke lang tid før vi havde Eventyrsport som sponsor. Sponsoratet dækker udgifterne til driften af Outsite (ikke løn). Eventyrsport har nu været sponsor i lang tid.

På besøg i Eventyrsport

Jeg kigger forbi Eventyrsport i Frederiksberg centret. Selvom det er et stykke vej fra mig, så er det let at komme dertil. Der er parkeringspladser på taget af centret og i kælderen kører Metroen. Jeg har aldrig været i en Eventyrsport før, så jeg glæder mig til at se hvad det er for en kæde.

Jeg var lidt forudindtaget på den store mængde af tøj, der kendetegner de store butikker, der en kort overgang fuldstændig glemte udtyr til eventyret. Det er i Frederiksberg fint repræsenteret, meeeeen der kunne godt være mere. Jeg kunne hurtigt udfylde hullerne (der dog ikke er store) så sortimentet blev flot.

grejbutik

Når det er sagt, så er Eventyrsport nok den kæde med størst variation fra billigt til dyrt grej. Når man går rundt og kigger, kan man ikke andet end at blive imponeret af spændet der dækker de fleste friluftsmenneskers budget. Det er godt set og værd at klappe Eventyrsport på skuldrene over.

Et eksempel er f.eks. deres liggeunderlag. Fra de billige men udemærket JR Gear Traverse, til de dyre og luksuriøse Exped Downmat. Et andet er rygsække, fra Deuter, Osprey og Lowe Alpine, til Fjällräven.

En anden ting er ekspedienten. Jeg møder den smilende Petra der viser os rundt i hele butikken. Det du ikke ser i videoen er, at der er cuttet 30 minutter ud af den ellers lange video. Petra fortæller på livet lyst og giver gode råd med på vejen. Det er tydeligt at hun ikke er helt ny i branchen og hun er meget overvejende i hendes råd. Og med god grund.

Se også: På besøg hos Outdoor Rødovre

Jeg har selv stået som sælger i en butik og man vil virkelig gerne sende kunden af sted på eventyr, med det rette grej. Det behøver ikke at være det dyreste. Det skal være det grej som kunden får mest glæde af. Men for at finde frem til det, skal man træde varsomt, for der er skræmmende lidt der rent faktisk ved hvad de skal bruge udstyret til. Det gør vi utroligt meget ud af at fortælle om her på Outsite og det er selvfølgelig også noget de er klar over i Eventyrsport.

Pilen peger desværre kun en vej, hvis du som kunde bliver skuffet: Mod sælgeren. Og det er ikke nødvendigvis sælgerens skyld. Det kan være at rådet om udstyr er givet ud fra nogle betingelser som du ikke gjorde klart. Der er selvfølgelig også fejl - bevares.

petra fra eventyrsport

Jeg ville dog trygt lægge mine penge hos Petra. Selvom hun er spejder (intet ondt i det, de har som regel bare ikke den store erfaring med vandring), så har hun sat sig ind i tingene. Hun har også prøvet meget udstyr selv og bagved vil jeg gisne om at Eventyrsport også gør noget ud af uddannelse af deres ekspedienter. Jeg ved det dog ikke, det lød bare som om Petra kunne skifte fra erfaring til produktkendskab hurtigt. Det er der intet dårligt ved, tvært imod.

Da jeg er løbet tør for batteri, må vi afbryde besøget og Petra og jeg må desværre afslutte nørderiet. Vi kunne ellers have blevet ved i mange timer endnu. 

Du kan besøge Eventyrsport på deres hjemmeside: http://www.eventyrsport.dk/ eller i en af de 13 butikker. Hvis du møder Petra, så husk at tage kaffe med...

Se også: På besøg hos SpejderGear: https://www.outsite.org/2-outdoor/393-pa-besog-hos-spejdergear

Læs også

Jetboil gasbrænder
Fjeld og Fritid
Sea To Summit
B-Wild outdoorbutik
MSR Outdoorudstyr
Pro-Outdoor

 

Teva vandresandaler
Friliv outdoorbutik
Nordisk Outdoor
OutdoorPro
Aclima
SpejderGEAR

 

YETI soveposer og jakker
Friluftsland
Sea To Summit frysetørret mad
Leave No Trace
EXPED liggeunderlag og rygsæk
Slagelse Camping og Outdoor Center

 

Patagonia
Outdoor45
Therm a rest
Survivalstore
Eventyrsport
Trangia