Cafflano Klassic Kaffemølle

Cafflano Klassic er kaffemølle, kaffefilter og kaffekop i én. Hæld kaffebønnerne i kaffekværnen, drej, hæld kogende vand over de knuste bønner, og nyd din drik. Det er såre simpelt, men selvfølgelig også en lidt længere proces end f.eks. Nescafé.

cafflano kaffemølle

Test af kaffekværnen

Jeg er selv nybegynder i at kværne kaffe, men det kræver ikke en diplomuddannelse at komme i gang med. Det er meget ligetil.

Første test sker på en lejrtur i Danmark, hvor jeg tager alt med. Cafflano Klassic er ikke så tung igen, hvis man tænker på hvad man får med, men hele systemet vejer og fylder dog noget.

Det hele virker rigtig godt, og der er ingen problemer. Udstyret gør det, det skal. Hvis møllen bliver fyldt helt op med bønner, passer det meget godt til den store medfølgende kaffekop.

Det hele er rigtig godt indtil nu.

Men kaffekoppen er ubrugelig. Det samme er låget. I låget sidder dog et sort låg, man kan skrue af og sætte på koppen. Men det hjælper ikke meget på den nok mest uisolerede kop, jeg nogensinde har prøvet. Selvom det er sommer, mister min kaffe temperaturen hurtigere end en våd vandrer i modvind.

Modifikation af Cafflano Klassic

Derfor skal der en modifikation til, hvis det skal blive rigtig godt. Igen er det dog ikke raketvidenskab, for jeg tager blot kaffekværnen og filteret ud, og bruger min Nordisk Titaniumkop i stedet for Cafflanos egen.

Det sparer noget på vægten og fylde, men igen kan det selvfølgelig ikke konkurrere med Nescafé i vægt og fylde.

Hvorfor skal jeg så tage kaffekværnen fra Cafflano med? Jo, duften af friskkværnet kaffe er fantastisk på vandretur. Dansk hygge, der vil noget.

Cafflano Klassic bliver testet på årets fjeldtur til Dovrefjell, og med en hel pose bønner kan jeg både dække eget behov for god eftermiddagskaffe (om morgenen er det for omstændigt til mig, og her drikker jeg blot Nescafé), men jeg har også mulighed for at dele ud af den gode kaffe til andre turdeltagere. Til deres stor nydelse selvfølgelig.

Dommen

Hvis du er til god kaffe og gerne vil have den slags på tur, så er Cafflano Klassic lige noget for dig. Med modifikationen kan du måske bruge din egen kop og dermed nyde den varme kaffe i mere end 5 minutter. Kværnen virker meget solid og er i øvrigt keramisk. Filtret er ok let at rengøre. Du kan ikke bruge almindelige kaffebønner i kværnen, for det er den for grov til, og bønnerne vil sætte sig i filteret.

Hvis du er til UL vandreture, så skal du nok blive ved Nescafé...

Chefredaktør
Jeg er passioneret vandrer og grejnørd. Jeg skriver om vandring og friluftsliv, med mine egne ord og egne øjne. Jeg er til nordisk friluftsliv og elsker at vandre i Danmark, på Skåneleden og i fjeldene i Lapland.

Test af grej til friluftsliv og vandring

Test af grej til friluftsliv og vandring, hvor du kan læse anmeldelser og se videoer af test af outdoorudstyr. Hvis du skal købe et nyt telt, liggeunderlag og sovepose eller andet udstyr, er det rart at vide, hvad der fungerer. Til vandring skal dit grej være let og kompakt, men hvis du sover i hængekøje eller shelters og kører ud, betyder det mindre, og du kan derfor finde billigere outdoorudstyr.

Hvilket outdoorudstyr skal jeg vælge?

Du skal vælge det outdoorudstyr der passer til dine behov. Skal du bruge udstyr der vejer og fylder lidt, eller grej til vinterbrug er det vigtigt, at du går specifikt efter outdoorudstyr, der passer til dit friluftsliv. Hvis du skal ud og have primitive overnatninger i naturen, og f.eks. sove under tarp eller i shelter, skal din sovepose passe til bruget. Den skal være vind- og vandafvisende så du ikke fryser om natten. Hvis du derimod sover i telt, er du beskyttet mod vind og vejr, og kan derfor vælge anderledes. Skal du slæbe alt grej på ryggen eller kører du ud, er også en kraftig overvejelse du skal gøre dig. 

Hvilket grej er godt til vandring?

Grej til vandring skal være kompakt og veje så lidt som muligt, så det er behageligt i din rygsæk. Skal du købe outdoorudstyr til dine vandreture, skal du derfor gå efter det lette og kompakte grej. Det er som regel også dyrere at købe, men din ryg vil takke dig og du vil få en meget bedre oplevelse med letvægtsgrej. Når det er sagt må der også gerne være plads til hygge, og hvis du er i tvivl om, hvor mange kilo du kan bærer i din rygsæk, så tag nogle test-vandreture først. 

Hvilket udstyr er godt til friluftsliv?

Køber du grej til friluftsliv, er det meste ret godt, hvis du vælger de kendte mærker. Det er grej der holder så du ikke står i en situation, hvor dit udstyr er gået i stykker ude i naturen. Derudover er forskellen på kvalitet generelt markant bedre. Både på materialer og produkt. Hvis du kører ud til et shelter eller til en lejrplads, skal du ikke bekymre dig så meget over vægten og fylde af grejet, men kan vælge lidt mere luksus, f.eks. en større sovepose eller liggeunderlag. Du kan også have mere hygge med i form af flagermuslygter, bord og stole til friluftsliv.

Hvilket outdoorudstyr skal jeg vælge til udeliv?

Hvis du er mest til gåture, skovture eller skal holde en børnefødselsdag i et shelter, skal du mest bruge en drikkedunk, en god dagstursrygsæk, måske en god gasbrænder og så selvfølgelig; kunne lave et bål hvis du skal bruge lidt varme. Måske du skal bruge lidt frysetørret mad eller lave mad over bål, og så er en gang service også godt, at have med ud i naturen. 

Hvordan tester vi grej?

Vi tester grejet rigtigt. Vi tager grejet med ud på ture, og det bliver brugt til det det grejet er lavet til. At vælge outdoorudstyr er en jungle, så derfor er det vigtig, at du bruger lidt tid på, at finde det rigtige udstyr. Derfor gør vi også meget ud af vores test af outdoorudstyr. Teltene bliver udsat for vind og vejr på rigtige ture, og soveposer og liggeunderlag får lov, at blive presset helt ned i temperaturer, som de påstår at holde dig varm i. Hvis du er i tvivl om grej er testet rigtigt, kan du som regel se det på billeder, i den anmelde af grejet som du læser. Er det et produktbillede af udstyret, altså et billede med hvid baggrund, og kun disse billeder i artiklen, så er det som regel ikke testet, men blot skrevet hurtigt "fra bagsiden af bogen". Alle test og anmeldelser af grej på Outsite er testet rigtigt ude i naturen.

Får I penge for at teste grej?

Nej! Vi får ikke penge for vores test og anmeldelser af udstyr. Vi må også sige hvad vi vil om grejet. Det er faktisk ikke mange der må det, så det er vi ret stolte over. Derudover får vi også mange gange grejet før det udkommer, for vi har høj troværdighed, både hos producenter og seere samt læsere. Men når det er sagt, skal du være opmærksom på, at vi er sponseret af nogle producenter. Aftalen her er dog ikke på test af grej, men på at lave tips & tricks videoer og artikler. En producent vil ikke stoppe et sponsorat fordi vi giver et produkt, en mindre god anmeldelse, så længe vi gør det ordentligt. Det vil de gøre hvis vi sjusker og vrøvler i anmeldelsen. Det er selvfølgelig utroværdigt, og ikke noget nogen ville være med til. Det er i sidste ende dine penge, og vi vil ikke stå ude, rundt om bålet med dig og have lavet en dårlig anmeldelse.