Test af miniborde til vandring

Mange forskellige behov gør sig gældende, når det kommer til friluftsgrej. Det samme gør sig helt sikkert også gældende på spørgsmålet om at have små borde med på tur.

test af borde til vandring og friluftsliv

Borde til friluftsliv

Man kan selvfølgelig stille spørgsmålet, om det overhovedet er relevant med et bord. Men det spørgsmål vil jeg lade være op til den enkelte. Personligt synes jeg, at det er luksus at have et lille bord med, når der skal spises eller spilles kort i teltet.

Bare det at kunne have sin mad, bestik eller sin kop på et bord frem for at skulle sidde med det hele i græsset er efter min mening ren luksus. Dermed ikke være sagt at jeg altid tager et bord med. Men efter at have studeret markedet lidt nærmere vil jeg nok vælge at tage et bord med de fleste gange. Selvfølgelig alt efter hvilken tur det er. Af de borde vi har kigget på, er tre af dem lidt mere traditionelle ”mini campingborde”. Nemlig af en størrelse på 20x30-40 cm og med en højde på ca. 10 cm. Derudover er der et bord, der er både højere og større, og så er der to borde, som er mindre men meget multi-agtige med flere muligheder.

Vi har kigget lidt på følgende borde :

Bord Vægt Størrelse Højde
Helinox Table One 690 gram 60x40 cm 39 cm
Cascade Wild UL table 63 gram 20x30 cm 9 cm
Grand Canyon Tucket Table 710 gram 28x40 cm 10-16 cm
Robens Wilderness Cooking 395 gram 25x36 cm 10 cm
Schwarze Biene Outdoor Shorty 240 gram 15x15 cm 15-58 cm
Schwarze Biene Outdoor Best Buddy 310 gram 15x20 cm 15-58 cm

Helinox Table One

https://helinox.eu/products/table-one?variant=39395028926542

Det er klart det største bord af dem, vi har testet. Har man evt. en stol med, er det et rigtig fint bord - endda med to kop- og flaskeholdere.
Selve bordpladen er af noget kraftig vævet stof, som lige umiddelbart ville være for ”levende” at stille ting på. Det er faktisk ikke tilfældet, da tingene står fint på det, og det kan endda sagtens tåle en varm kop kaffe. En gryde, der lige kommer af blusset, ville jeg nok ikke stille direkte på bordet.

helinox table one

Det er i den lidt tungere ende af de testede borde. Men absolut et lækkert bord med en højde, der er god, hvis man selv sidder på noget. God kvalitet fra Helinox.

Cascade Wild UL Table

https://cascadewild.com/collections/frontpage/products/cascade-wild-ultralight-table

Et ultralet bord, som er lavet af en slags thermo-plast. Det er stabilt nok til din gasbrænder, og der er fint plads til tallerken og kop samt diverse småting. Har man to eller flere borde, kan de knappes sammen, så man kan lave en form for langbord. Sammenpakket fylder det ikke meget i rygsækken, faktisk kun 9x30x2 cm.

Cascade Wild UL table

En lille smart ting er, at det kan tages med ind i teltet, og det kan vendes på hovedet. Derefter kan man så stille sin kaffekop, snacks, nøgler og lignende på det. Altså nærmest bruge det som en bakke.

Smart lille bord som hverken fylder eller vejer meget.

Grand Canyon Tucket Table

https://grand-canyon.dk/tucket-table-micro/alu/p/849/3823

Det tungeste bord, vi har testet, er lavet i aluminium. Det klarer derfor fint varme ting, som en brænder eller lign.

Benene kan klappes enten helt eller halvt ud alt efter hvor højt, du ønsker det. Bordet er mit eget, og jeg har brugt det rigtig meget, uden at det har fået nogle skavanker. Det er også klart det billigste bord men også et meget brugbart bord. Er du lidt ligeglad med vægten, kan det klart anbefales.

Robens Wilderness Cooking Table

https://www.robens.de/da-dk/shop/outdoor-tilbehoer/wilderness-kogebord

Grand Canyon Tucket Table

Et bord i næsten samme størrelse som Grand Canyon men med næsten halv vægt. Det er et foldebord i aluminium med rustfri ben. Igen en god størrelse med en smart lille kant, så tingene ikke falder af. Et godt bord til en god pris.

Schwarze Biene Outdoor Shorty

https://shop.schwarze-biene.de/de/produkte/shorty

Et anderledes lille bord, som giver en masse muligheder ift. højde og ligeledes om terrænet er skråt/ujævnt. Nogen vil nok sige, at det er alt for lille, men der kan sagtens stå en brænder a la Jetboil på det. Der kan også stå en tallerken eller kop. Men både brænder og tallerken er der ikke plads til. Ej heller en Trangia.

Det er udført i aluminium, og der skrues en stang på som gør, at du kan nøjes med en stang eller tre stænger. Der medfølger 3 stænger, så højden frit kan justeres til det, du ønsker.

Genialt bord til at bruge ved siden af f.eks hængekøjen.

Er du i et shelter eller andet med fast bund, findes der en lille smart fod til at sætte på (købes som ekstraudstyr). Vil du bære minimalt, findes der også et lille multi-link til at skrue på bordet, som gør, at du kan montere den på en pind, som du snitter lidt til i toppen. (også ekstraudstyr). Der er huller i bordet til at stikke bestik og andre dimser ned i. Rigtig smart multibord i mini størrelse. 

Schwarze Biene Outdoor Best Buddy

https://shop.schwarze-biene.de/de/produkte/best-buddy

Samme bord med samme muligheder som Shorty-bordet, dog lidt større. En lille smart finesse er, at der er to større huller som passer til to medfølgende shotglas.

Schwarze Biene Outdoor Best Buddy

Der findes også en slags universalholder, som kan skrues på (købes som ekstraudstyr), og som giver dig mulighed for at stille din smartphone på. Så kan du ligge i køjen og streame din yndlingsfilm. Super smart og anderledes bord.

Hvad skal man så vælge ?

Ja, det er jo meget individuelt, hvilket behov du har. Er det vægt, er det pris eller er det højde så er der mange muligheder at vælge imellem og helt sikkert flere end dem, vi har kigget på her.

Vi håber denne sammenligning giver dig et lidt bedre overblik i ”mini-bord-junglen” !

Test af grej til friluftsliv og vandring

Test af grej til friluftsliv og vandring, hvor du kan læse anmeldelser og se videoer af test af outdoorudstyr. Hvis du skal købe et nyt telt, liggeunderlag og sovepose eller andet udstyr, er det rart at vide, hvad der fungerer. Til vandring skal dit grej være let og kompakt, men hvis du sover i hængekøje eller shelters og kører ud, betyder det mindre, og du kan derfor finde billigere outdoorudstyr.

Hvilket outdoorudstyr skal jeg vælge?

Du skal vælge det outdoorudstyr der passer til dine behov. Skal du bruge udstyr der vejer og fylder lidt, eller grej til vinterbrug er det vigtigt, at du går specifikt efter outdoorudstyr, der passer til dit friluftsliv. Hvis du skal ud og have primitive overnatninger i naturen, og f.eks. sove under tarp eller i shelter, skal din sovepose passe til bruget. Den skal være vind- og vandafvisende så du ikke fryser om natten. Hvis du derimod sover i telt, er du beskyttet mod vind og vejr, og kan derfor vælge anderledes. Skal du slæbe alt grej på ryggen eller kører du ud, er også en kraftig overvejelse du skal gøre dig. 

Hvilket grej er godt til vandring?

Grej til vandring skal være kompakt og veje så lidt som muligt, så det er behageligt i din rygsæk. Skal du købe outdoorudstyr til dine vandreture, skal du derfor gå efter det lette og kompakte grej. Det er som regel også dyrere at købe, men din ryg vil takke dig og du vil få en meget bedre oplevelse med letvægtsgrej. Når det er sagt må der også gerne være plads til hygge, og hvis du er i tvivl om, hvor mange kilo du kan bærer i din rygsæk, så tag nogle test-vandreture først. 

Hvilket udstyr er godt til friluftsliv?

Køber du grej til friluftsliv, er det meste ret godt, hvis du vælger de kendte mærker. Det er grej der holder så du ikke står i en situation, hvor dit udstyr er gået i stykker ude i naturen. Derudover er forskellen på kvalitet generelt markant bedre. Både på materialer og produkt. Hvis du kører ud til et shelter eller til en lejrplads, skal du ikke bekymre dig så meget over vægten og fylde af grejet, men kan vælge lidt mere luksus, f.eks. en større sovepose eller liggeunderlag. Du kan også have mere hygge med i form af flagermuslygter, bord og stole til friluftsliv.

Hvilket outdoorudstyr skal jeg vælge til udeliv?

Hvis du er mest til gåture, skovture eller skal holde en børnefødselsdag i et shelter, skal du mest bruge en drikkedunk, en god dagstursrygsæk, måske en god gasbrænder og så selvfølgelig; kunne lave et bål hvis du skal bruge lidt varme. Måske du skal bruge lidt frysetørret mad eller lave mad over bål, og så er en gang service også godt, at have med ud i naturen. 

Hvordan tester vi grej?

Vi tester grejet rigtigt. Vi tager grejet med ud på ture, og det bliver brugt til det det grejet er lavet til. At vælge outdoorudstyr er en jungle, så derfor er det vigtig, at du bruger lidt tid på, at finde det rigtige udstyr. Derfor gør vi også meget ud af vores test af outdoorudstyr. Teltene bliver udsat for vind og vejr på rigtige ture, og soveposer og liggeunderlag får lov, at blive presset helt ned i temperaturer, som de påstår at holde dig varm i. Hvis du er i tvivl om grej er testet rigtigt, kan du som regel se det på billeder, i den anmelde af grejet som du læser. Er det et produktbillede af udstyret, altså et billede med hvid baggrund, og kun disse billeder i artiklen, så er det som regel ikke testet, men blot skrevet hurtigt "fra bagsiden af bogen". Alle test og anmeldelser af grej på Outsite er testet rigtigt ude i naturen.

Får I penge for at teste grej?

Nej! Vi får ikke penge for vores test og anmeldelser af udstyr. Vi må også sige hvad vi vil om grejet. Det er faktisk ikke mange der må det, så det er vi ret stolte over. Derudover får vi også mange gange grejet før det udkommer, for vi har høj troværdighed, både hos producenter og seere samt læsere. Men når det er sagt, skal du være opmærksom på, at vi er sponseret af nogle producenter. Aftalen her er dog ikke på test af grej, men på at lave tips & tricks videoer og artikler. En producent vil ikke stoppe et sponsorat fordi vi giver et produkt, en mindre god anmeldelse, så længe vi gør det ordentligt. Det vil de gøre hvis vi sjusker og vrøvler i anmeldelsen. Det er selvfølgelig utroværdigt, og ikke noget nogen ville være med til. Det er i sidste ende dine penge, og vi vil ikke stå ude, rundt om bålet med dig og have lavet en dårlig anmeldelse.