Test af Small Viking Axe Game

Small Viking Axe Game er et genialt og lækkert økse-kaste-spil til shelterturen, køjturen eller friluftsturen. Øksespillet er en kombi af dart og øksekastning. Kan det blive bedre - nej vel.

small viking axe game

Økse kaste spil

Small Viking Axe Game består af tre dobbeltsidede økser, som du kan kaste mod den medfølgende skydeskive. Økserne er små, sådan på størrelse med en god stor hånd. Skydeskiven er i god og solid kvalitet.

Du skal i det hele taget glæde dig til, du åbner spillet, for det er en fornøjelse i sig selv - ja, og hver gang. Small Viking Axe Game er virkelig lækkert lavet og giver dig en fornemmelse af kvalitet og luksus. Materialerne er lækre og solide, det ser og føles lækkert samt rustikt. Man glæder sig til at komme i gang.

Testen af øksespillet

Jeg fandt tilfældigvis spillet for nogle år siden. Det gik i glemmebogen, men poppede op nu og da. Jeg ville have det, og selvom prisen var lidt høj, var det ikke dyrt, og til sidst endte jeg med at lægge det i kurven.

Forventningsfuld åbnede jeg pakken - unboxede det, som det typisk hedder i udenlandske tests - og nød hvert et sekund. Kender du det? Udpakningen af noget, der virkelig er lækkert. Ikke plastik og pap, men træ, metal, spåner, læder - Mmm! De rammer virkelig noget de svenske designere. Ja, for spillet er svensk, lavet af Paul, en englændere der tidligere arbejdede ved Gränsfors Bruk. Så begynder det lissom at give mening, ikke!

Og hvad er bedre end at åbne spillet på en køjetur med to tømrere, der ikke ved, at jeg har det med?

det fedest spil til friluftsliv

Hurtigt blev det pillet ud af trækassen, og vi fik prøvet det i forskellige positioner: med skydeskiven på jorden og oppe i et træ. Vi var egentligt ikke så vilde med at sætte det på et træ på en gren til at starte med. Tænk, hvis barken tog skade? Men det gør den ikke, hvis du vælger et træ med tilpas rundkreds, så du ikke rammer barken, skulle du kaste skævt.

Og spillet er sjovt! Det er ikke så svært at få den første økse til at sidde i skiven, og vores sad endda på hovedet. Jeg ved fra et “real Life size” øksekast, at en økse, der sætter sig på hovedet, er lidt sjældent, så det skulle selvfølgelig fejres med et foto.

Du vil ligesom os opdage, at der hurtigt går konkurrence i den, og at man kan have svært ved at stoppe.

Ved den anden test prøvede jeg at holde mig i baggrunden. Det var på Outsites vinterkursus, hvor spillet i den grad blev brugt. “Bang” - en økse satte sig i skiven. Jubelråb fra både kaster og tilskuer. “Bang, bang, bang”. Økserne fløj mod skiven. De små økser er hårdføre, men da en kaster ramte lidt skævt, knækkede skæftet altså. Men til spillet (alt efter hvilken udgave du køber) er der masser af ekstra skæfter. De var hurtige at skifte, og så var spillet i gang igen.

lille oekse spil

Man kan efter nu nogle ganges brug se, at skydeskiven er brugt, men jeg vil mene, at der er til mange spil endnu. Og eller kan jeg bruge den medfølgende skabelon og lave en ny.

Jeg kan alternativt gå på jagt i det store udvalg af tilbehør, der findes. Nu også (nyhed) nogle nye økser, der kun har en side, og som derfor er sværere at få til at sidde i skiven - fedt.

Den store test bliver på Danish Outdoor Festival, hvor jeg skal se, hvor meget skydeskiven kan tage. Men jeg regner som skrevet med, at den kan tage mange spil endnu.

Konklusionen

Så skal du på sheltertur, køjetur eller anden friluftstur med gutterne, pigerne, familien eller andet godtfolk, så skaber Small Viking Axe Game hygge og glæde. Det er et rigtig sjovt spil at have med ud i naturen.

Klart en anbefaling herfra!

Spillet koster fra 668 kr. (med fri fragt) og kan købes her: https://smallvikingaxegame.com/collections/frontpage

Jeg anbefaler, at du køber ekstra skæfter med. Jeg kom til at købe det store sæt… ja jo… det behøver man måske ikke, med mindre man vil have en cool øloplukker og en nøglering med.

Chefredaktør
Jeg er passioneret vandrer og grejnørd. Jeg skriver om vandring og friluftsliv, med mine egne ord og egne øjne. Jeg er til nordisk friluftsliv og elsker at vandre i Danmark, på Skåneleden og i fjeldene i Lapland.