GoPro3 Black Edition

Jeg har i noget tid gået og leget med at lave video, af grej, og kajakture, og har længe ønsket at få et ordentligt camera til formålet. Jeg valgte denne gang at prøve det bedste af det bedste et GoPro Hero3 Black Edition. Det er virkelig et lækkert lille kamera.   Jeg vil forsøge om jeg kan bevare objektiviteten i dette review. Men lad det være sagt med det samme, det er kræs. 

gopro hero 3 black edition

 

Der er et hav af monteringsmuligheder. Nogle følger med i pakken, resten kan købes efter behov ved siden af. Og nej, hjelmen var ikke med i pakken, men det var monteringsbeslaget, som er fastgjort på hjelmen.

De mange monteringsanordninger der kan fås gør det muligt at filme turen fra forskellige vinker. Den medfølgende fjernbetjening gør det muligt at tænde og slukke kameraet selv om man ikke kan nå det.

GoPro APP

Har man en smartphone, kan man installere en GoPro app. Med denne kan man tilslutte telefonen til kameraets wifi. Der er 2 grunde til at denne mulighed er rigtig god.

For det første så kan man gå online sådan, at det billede der ses gennem kameraet, ses på telefonen. På denne måde bliver det ganske enkelt at få monteret kameraet helt rigtigt på f.eks. hjelmen. Man monterer bare kameraet på hjelmen, forbinder den med telefonen, og så kan man se om kameraet sidder rigtigt. Det er virkelig smart.

For det andet, så får man adgang til et rigtig godt overblik over kameraets menuer, og man kan indstille kameraet via menuen på telefonen. Der er et hav af indstillingsmuligheder, som man kan dykke ned i hvis man vil nørde med det. Men vil man bare gerne have nogle action billeder eller video, kan man bare gå igang. Måske kan det være en god ide, at indstille kameraets optage vinkel, da den både kan optage i vidvinkel til næroptagelser, medium og narrow, til optagelse på længere afstand. Så kan man alt efter aktivitet lege lidt med hvad opløsningen og foto/sek skal være for at få de mest optimale optagelser.

Brug af kameraet i praksis.

Nedenfor har jeg linket til 3 videoer jeg har optaget med kameraet. Uden særlige forudsætninger har jeg blot monteret kameraet og prøvet mig frem. Jeg havde frygtet lidt at sådan et pro kamera ville vær for kompliceret at arbejde med, når jeg ikke i øvrigt er foto entusiast. Men heldigvis viste det sig at være ganske enkelt.

Kameraet lades op via et alm. usb. stik og fjernbetjeningen ligeledes via et specielt usb kabel som medfølger. Begge dele kan som alle andre usb ladere tilsluttes computer, 12v og 220v. Når jeg er på langtur har jeg altid et lille scooter batteri med. med en 12v stik, så der er rigt mulighed for at lade kameraet op på længere ture.

Hvis kameraet er fuldt opladet og kører nonstop kan den optage i ca. 1½ time. oftest bruger jeg den dog på den måde, at jeg enten har kameraet inden for rækkevidde, og så filmer jeg nogle små sekvenser, eller jeg har den siddende et sted med wi-fi slået til, og så tænder jeg den efter behov med fjernbetjeningen.

Her en lille surf video. Hvis din netværksforbindelse kan trække det, så indstil youtube til at afspille videoen i HD, så kan du se video kvaliteten.

Og en lille vintertur i sne og dis, bl.a. med kameraet monteret på bagdækket.

Og lidt teknik træning

Konklusion

Det er virkeligt et rigtigt lækkert kamera. Det tager nogle rigtig gode billeder og video i alt slags vejr. Dog syntes jeg, at det er lidt ærgerligt at GoPro endnu ikke har fundet en løsning på at optagerlyden forringes når kameraet er i det vandtætte hus. De burde kunne udnytte wi-fi til at forbinde til en extern vandtæt mikrofon, eller monterer dette i huset. Nå, de fleste videoer får alligevel bare lagt musik på alligevel.

Så står du og mangler et kvalitets actionkamera det kan tåle at blive brugt, til lands, til vands og i luften, så kan jeg varmt anbefale GoPro Hero 3 Black edition, også selv om du ikke er uddannet fotograf.

Test af grej til friluftsliv og vandring

Test af grej til friluftsliv og vandring, hvor du kan læse anmeldelser og se videoer af test af outdoorudstyr. Hvis du skal købe et nyt telt, liggeunderlag og sovepose eller andet udstyr, er det rart at vide, hvad der fungerer. Til vandring skal dit grej være let og kompakt, men hvis du sover i hængekøje eller shelters og kører ud, betyder det mindre, og du kan derfor finde billigere outdoorudstyr.

Hvilket outdoorudstyr skal jeg vælge?

Du skal vælge det outdoorudstyr der passer til dine behov. Skal du bruge udstyr der vejer og fylder lidt, eller grej til vinterbrug er det vigtigt, at du går specifikt efter outdoorudstyr, der passer til dit friluftsliv. Hvis du skal ud og have primitive overnatninger i naturen, og f.eks. sove under tarp eller i shelter, skal din sovepose passe til bruget. Den skal være vind- og vandafvisende så du ikke fryser om natten. Hvis du derimod sover i telt, er du beskyttet mod vind og vejr, og kan derfor vælge anderledes. Skal du slæbe alt grej på ryggen eller kører du ud, er også en kraftig overvejelse du skal gøre dig. 

Hvilket grej er godt til vandring?

Grej til vandring skal være kompakt og veje så lidt som muligt, så det er behageligt i din rygsæk. Skal du købe outdoorudstyr til dine vandreture, skal du derfor gå efter det lette og kompakte grej. Det er som regel også dyrere at købe, men din ryg vil takke dig og du vil få en meget bedre oplevelse med letvægtsgrej. Når det er sagt må der også gerne være plads til hygge, og hvis du er i tvivl om, hvor mange kilo du kan bærer i din rygsæk, så tag nogle test-vandreture først. 

Hvilket udstyr er godt til friluftsliv?

Køber du grej til friluftsliv, er det meste ret godt, hvis du vælger de kendte mærker. Det er grej der holder så du ikke står i en situation, hvor dit udstyr er gået i stykker ude i naturen. Derudover er forskellen på kvalitet generelt markant bedre. Både på materialer og produkt. Hvis du kører ud til et shelter eller til en lejrplads, skal du ikke bekymre dig så meget over vægten og fylde af grejet, men kan vælge lidt mere luksus, f.eks. en større sovepose eller liggeunderlag. Du kan også have mere hygge med i form af flagermuslygter, bord og stole til friluftsliv.

Hvilket outdoorudstyr skal jeg vælge til udeliv?

Hvis du er mest til gåture, skovture eller skal holde en børnefødselsdag i et shelter, skal du mest bruge en drikkedunk, en god dagstursrygsæk, måske en god gasbrænder og så selvfølgelig; kunne lave et bål hvis du skal bruge lidt varme. Måske du skal bruge lidt frysetørret mad eller lave mad over bål, og så er en gang service også godt, at have med ud i naturen. 

Hvordan tester vi grej?

Vi tester grejet rigtigt. Vi tager grejet med ud på ture, og det bliver brugt til det det grejet er lavet til. At vælge outdoorudstyr er en jungle, så derfor er det vigtig, at du bruger lidt tid på, at finde det rigtige udstyr. Derfor gør vi også meget ud af vores test af outdoorudstyr. Teltene bliver udsat for vind og vejr på rigtige ture, og soveposer og liggeunderlag får lov, at blive presset helt ned i temperaturer, som de påstår at holde dig varm i. Hvis du er i tvivl om grej er testet rigtigt, kan du som regel se det på billeder, i den anmelde af grejet som du læser. Er det et produktbillede af udstyret, altså et billede med hvid baggrund, og kun disse billeder i artiklen, så er det som regel ikke testet, men blot skrevet hurtigt "fra bagsiden af bogen". Alle test og anmeldelser af grej på Outsite er testet rigtigt ude i naturen.

Får I penge for at teste grej?

Nej! Vi får ikke penge for vores test og anmeldelser af udstyr. Vi må også sige hvad vi vil om grejet. Det er faktisk ikke mange der må det, så det er vi ret stolte over. Derudover får vi også mange gange grejet før det udkommer, for vi har høj troværdighed, både hos producenter og seere samt læsere. Men når det er sagt, skal du være opmærksom på, at vi er sponseret af nogle producenter. Aftalen her er dog ikke på test af grej, men på at lave tips & tricks videoer og artikler. En producent vil ikke stoppe et sponsorat fordi vi giver et produkt, en mindre god anmeldelse, så længe vi gør det ordentligt. Det vil de gøre hvis vi sjusker og vrøvler i anmeldelsen. Det er selvfølgelig utroværdigt, og ikke noget nogen ville være med til. Det er i sidste ende dine penge, og vi vil ikke stå ude, rundt om bålet med dig og have lavet en dårlig anmeldelse.