5DaysDeo duft godt derude

Anmeldelse af 5DaysDeo

Sidste forår startede et par unge mænd en tråd om et produkt a la 5DaysDeo som de vist forsøgte at gøre lidt reklame for, Tråden tog hurtigt en drejning i retning af, at det var det mest overflødige produkt nogensinde introduceret, rigtige mænd bruger ikke sådan noget stads, og i øvrigt lugter alle lige slemt efter nogle dage på fjeldet så det er ikke noget problem. I øvrigt blæser det ofte på fjeldet, og hvis man stiller sig rigtigt i forhold til vinden, så bemærker man det slet ikke.

deo til vandretur 5 day deodorant

Nu solovandrer jeg for det meste, og dermed burde jeg jo være endnu mere ligeglad, men da jeg pludselig befandt mig i denne uventede, men ganske behagelige situation for et par år siden i 2012 

duft godt paa vandretur

På toppen af Guohper (Kuoper) i Sarek efter ikke at have set et eneste andet menneske et par dage, ja så må man være forberedt og vil gerne tage sig lidt godt ud (Den beretning lå på det gamle Outsite, men er vist lost in transition). 1 del er udkommet her: https://www.outsite.org/vandreture/vandring-i-sverige/280-sarek-solovandretur-2012 (red.).

Nuvel, jeg besluttede mig for at give det en chance og prøve det.

Så jeg købte en flaske og læste instruktionen (allerede nu er der sikkert flere som begynder at løfte øjenbrynene eller rynke på næsen . . . en mand som interesserer sig for hvordan han lugter, OG som læser instruktionen . . . der må være et eller andet helt galt ). Produktet indeholder ingen parabener eller andre skadelige stoffer, det er godkendt af Astma-Allergi forbundet. Det indeholder dog 36% alkohol., og alkohol allergikere kan derfor ikke bruge produktet. Der foreligger heller ikke nogen tests om man kan bruge produktet til indvortes brug, hvis man skulle løbe tør for Gl. Dansk og Cognac.

Fire dage før jeg skulle af sted, tog jeg et bad før sengetid og påførte derefter 5DaysDeo i armhuler og på fødderne. Det samme gentog jeg dagen før afrejse. Man kan bade ligeså meget man vil i mellem påføringerne, det virker ved at dræbe bakterier og delvist lukke svedporerne, så der er ingen nedsat effekt ved at bade mellem påføringerne, tværtimod.

På turen gentog jeg behandlingen hver tredje dag, hver gang om aftenen efter den daglige personlige hygiejne, primært bestående af lidt klatvask med vådservietter.

At det virker, er der ingen tvivl om.

Lugten fra armhuler og fødder var meget kraftigt reduceret. Selvfølgelig kommer sokker og fødder til at lugte surt efter flere dage i læderstøvler. Der kan ikke undgås at sokker og støvler bliver fugtige, og dermed kommer til at lugte surt og indelukket. Men det er en mere behersket lugt, og ikke den sædvanlige næsten bedøvende stank, der breder sig i teltet om aftenen når støvlerne tages af. Den skiundertrøje som jeg altid sover med, var også blot almindelig godt brugt efter turen, hvor det de andre år lidt var spørgsmålet om det var besværet værd at prøve at vaske den, eller man blot skulle smide den ud med det samme.

Mere information kan findes på www.5daysdeo.dk men der er mange steder produktet kan købes, ikke blot på nettet, men også i forretninger, f.eks. Matas forhandler produktet.

Test af grej til friluftsliv og vandring

Test af grej til friluftsliv og vandring, hvor du kan læse anmeldelser og se videoer af test af outdoorudstyr. Hvis du skal købe et nyt telt, liggeunderlag og sovepose eller andet udstyr, er det rart at vide, hvad der fungerer. Til vandring skal dit grej være let og kompakt, men hvis du sover i hængekøje eller shelters og kører ud, betyder det mindre, og du kan derfor finde billigere outdoorudstyr.

Hvilket outdoorudstyr skal jeg vælge?

Du skal vælge det outdoorudstyr der passer til dine behov. Skal du bruge udstyr der vejer og fylder lidt, eller grej til vinterbrug er det vigtigt, at du går specifikt efter outdoorudstyr, der passer til dit friluftsliv. Hvis du skal ud og have primitive overnatninger i naturen, og f.eks. sove under tarp eller i shelter, skal din sovepose passe til bruget. Den skal være vind- og vandafvisende så du ikke fryser om natten. Hvis du derimod sover i telt, er du beskyttet mod vind og vejr, og kan derfor vælge anderledes. Skal du slæbe alt grej på ryggen eller kører du ud, er også en kraftig overvejelse du skal gøre dig. 

Hvilket grej er godt til vandring?

Grej til vandring skal være kompakt og veje så lidt som muligt, så det er behageligt i din rygsæk. Skal du købe outdoorudstyr til dine vandreture, skal du derfor gå efter det lette og kompakte grej. Det er som regel også dyrere at købe, men din ryg vil takke dig og du vil få en meget bedre oplevelse med letvægtsgrej. Når det er sagt må der også gerne være plads til hygge, og hvis du er i tvivl om, hvor mange kilo du kan bærer i din rygsæk, så tag nogle test-vandreture først. 

Hvilket udstyr er godt til friluftsliv?

Køber du grej til friluftsliv, er det meste ret godt, hvis du vælger de kendte mærker. Det er grej der holder så du ikke står i en situation, hvor dit udstyr er gået i stykker ude i naturen. Derudover er forskellen på kvalitet generelt markant bedre. Både på materialer og produkt. Hvis du kører ud til et shelter eller til en lejrplads, skal du ikke bekymre dig så meget over vægten og fylde af grejet, men kan vælge lidt mere luksus, f.eks. en større sovepose eller liggeunderlag. Du kan også have mere hygge med i form af flagermuslygter, bord og stole til friluftsliv.

Hvilket outdoorudstyr skal jeg vælge til udeliv?

Hvis du er mest til gåture, skovture eller skal holde en børnefødselsdag i et shelter, skal du mest bruge en drikkedunk, en god dagstursrygsæk, måske en god gasbrænder og så selvfølgelig; kunne lave et bål hvis du skal bruge lidt varme. Måske du skal bruge lidt frysetørret mad eller lave mad over bål, og så er en gang service også godt, at have med ud i naturen. 

Hvordan tester vi grej?

Vi tester grejet rigtigt. Vi tager grejet med ud på ture, og det bliver brugt til det det grejet er lavet til. At vælge outdoorudstyr er en jungle, så derfor er det vigtig, at du bruger lidt tid på, at finde det rigtige udstyr. Derfor gør vi også meget ud af vores test af outdoorudstyr. Teltene bliver udsat for vind og vejr på rigtige ture, og soveposer og liggeunderlag får lov, at blive presset helt ned i temperaturer, som de påstår at holde dig varm i. Hvis du er i tvivl om grej er testet rigtigt, kan du som regel se det på billeder, i den anmelde af grejet som du læser. Er det et produktbillede af udstyret, altså et billede med hvid baggrund, og kun disse billeder i artiklen, så er det som regel ikke testet, men blot skrevet hurtigt "fra bagsiden af bogen". Alle test og anmeldelser af grej på Outsite er testet rigtigt ude i naturen.

Får I penge for at teste grej?

Nej! Vi får ikke penge for vores test og anmeldelser af udstyr. Vi må også sige hvad vi vil om grejet. Det er faktisk ikke mange der må det, så det er vi ret stolte over. Derudover får vi også mange gange grejet før det udkommer, for vi har høj troværdighed, både hos producenter og seere samt læsere. Men når det er sagt, skal du være opmærksom på, at vi er sponseret af nogle producenter. Aftalen her er dog ikke på test af grej, men på at lave tips & tricks videoer og artikler. En producent vil ikke stoppe et sponsorat fordi vi giver et produkt, en mindre god anmeldelse, så længe vi gør det ordentligt. Det vil de gøre hvis vi sjusker og vrøvler i anmeldelsen. Det er selvfølgelig utroværdigt, og ikke noget nogen ville være med til. Det er i sidste ende dine penge, og vi vil ikke stå ude, rundt om bålet med dig og have lavet en dårlig anmeldelse.