5DaysDeo duft godt derude

Anmeldelse af 5DaysDeo

Sidste forår startede et par unge mænd en tråd om et produkt a la 5DaysDeo som de vist forsøgte at gøre lidt reklame for, Tråden tog hurtigt en drejning i retning af, at det var det mest overflødige produkt nogensinde introduceret, rigtige mænd bruger ikke sådan noget stads, og i øvrigt lugter alle lige slemt efter nogle dage på fjeldet så det er ikke noget problem. I øvrigt blæser det ofte på fjeldet, og hvis man stiller sig rigtigt i forhold til vinden, så bemærker man det slet ikke.

deo til vandretur 5 day deodorant

Nu solovandrer jeg for det meste, og dermed burde jeg jo være endnu mere ligeglad, men da jeg pludselig befandt mig i denne uventede, men ganske behagelige situation for et par år siden i 2012 

duft godt paa vandretur

På toppen af Guohper (Kuoper) i Sarek efter ikke at have set et eneste andet menneske et par dage, ja så må man være forberedt og vil gerne tage sig lidt godt ud (Den beretning lå på det gamle Outsite, men er vist lost in transition). 1 del er udkommet her: https://www.outsite.org/vandreture/vandring-i-sverige/280-sarek-solovandretur-2012 (red.).

Nuvel, jeg besluttede mig for at give det en chance og prøve det.

Så jeg købte en flaske og læste instruktionen (allerede nu er der sikkert flere som begynder at løfte øjenbrynene eller rynke på næsen . . . en mand som interesserer sig for hvordan han lugter, OG som læser instruktionen . . . der må være et eller andet helt galt ). Produktet indeholder ingen parabener eller andre skadelige stoffer, det er godkendt af Astma-Allergi forbundet. Det indeholder dog 36% alkohol., og alkohol allergikere kan derfor ikke bruge produktet. Der foreligger heller ikke nogen tests om man kan bruge produktet til indvortes brug, hvis man skulle løbe tør for Gl. Dansk og Cognac.

Fire dage før jeg skulle af sted, tog jeg et bad før sengetid og påførte derefter 5DaysDeo i armhuler og på fødderne. Det samme gentog jeg dagen før afrejse. Man kan bade ligeså meget man vil i mellem påføringerne, det virker ved at dræbe bakterier og delvist lukke svedporerne, så der er ingen nedsat effekt ved at bade mellem påføringerne, tværtimod.

På turen gentog jeg behandlingen hver tredje dag, hver gang om aftenen efter den daglige personlige hygiejne, primært bestående af lidt klatvask med vådservietter.

At det virker, er der ingen tvivl om.

Lugten fra armhuler og fødder var meget kraftigt reduceret. Selvfølgelig kommer sokker og fødder til at lugte surt efter flere dage i læderstøvler. Der kan ikke undgås at sokker og støvler bliver fugtige, og dermed kommer til at lugte surt og indelukket. Men det er en mere behersket lugt, og ikke den sædvanlige næsten bedøvende stank, der breder sig i teltet om aftenen når støvlerne tages af. Den skiundertrøje som jeg altid sover med, var også blot almindelig godt brugt efter turen, hvor det de andre år lidt var spørgsmålet om det var besværet værd at prøve at vaske den, eller man blot skulle smide den ud med det samme.

Mere information kan findes på www.5daysdeo.dk men der er mange steder produktet kan købes, ikke blot på nettet, men også i forretninger, f.eks. Matas forhandler produktet.