Mission Enduracool

Enduracool cooling towel der køler

Der findes mange ting der varmer. Handsker, huer, kemiske produkter der holder i 12 timer osv. Men der findes ikke noget der køler. Tyndt merino uld vil være mere behageligt end syntetiske produkter, men dirkte køling? Nu gør der. Mission Enduracool Cooling Towel er et lille håndklade der bliver koldt og køler ca. 15 grader under normal kropstemperatur.

enduracool mission cooling towel

Test af Enduracool håndklæde

Igen sker det at jeg får stukket et eller andet umuligt i hånden og skal teste det. Det er en lille indskudt bemærkning da jeg alligvel er forbi Fritidsagenten: "Du kan da også lige teste denne her. Det er et nyt produkt der køler". Køler? Det ord vækker min interesse, for jeg er meget varm og der findes meget der varmer. Der findes jo ikke rigtig noget der køler og jeg har endnu ikke designet den terrængående vognen og batteriet der kan trække et køleskab. Da Jens kommer med produktet, ringer alle alarmklokkerne... Frk. Serena Williams er på røret Mission Endurance kommer i. Det er ikke rigtig noget der taler for vildmarken og det primitive liv, men okay, hvis det virkelig virker, så kan man jo lade indparkningen blive hjemme.

mission enduracool der koelerNogle uger efter kommer sommeren så bragende og det er så heldigt at jeg har en endagstur langs Isefjord, hvor Fjordstien på gamle kort er indtegnet. Solen bager og det er møj fugtigt i vejret - altså værst tænkelige danske forhold hvor din hud ikke kan komme af med fugten. Der står også noget om dette på pakken af Enduracool, altså at produktet ikke virker helt så godt i disse forhold.

Der går ikke mange skridt, så kalder det kølende håndklæde på mig fra rygsækken. Ved førstkommende lejlighed hiver jeg det op og tager det om halsen. Det er koldt, men mon det holder kulden?

Kl. 12 sidder vi i skyggen og holder pause. De andre er ved at gå til i varmen, men jeg har det faktisk fint. Jeg synes ellers ikke at jeg får "kulden" hele tiden. Når man tager håndklædet på, kan man godt få lidt kuldegysninger fordi de faktisk er koldt, men der går ikke mange minutter før man ikke ligger mærke til det. Cooling Towel er dog langt nok til at man kan lægge det om halse på en anden måde, så man får effekten igen - og igen - og igen...

Faktisk holder det utroligt længe og fra kl. 10 til kl. 15 skal jeg kun "aktivere" det kølende håndklæde 2 gange (en til start og en kl. 13:30 ca.).

Hvordan virker Mission Enduracool

Man dypper det i vand (jeg har ikke prøvet saltvand, da der var nogle vandløb jeg kunne benytte), vridder håndklædet og "klapper" det. Tag i begge ender og hiv udad to gange, så kommer den kølende effekt.

Håndklædet er lavet af fibre der sidder meget meget tæt. Det gør at fordampningen er utrolig høj og derfor kommer den kølende effekt. Derfor troede jeg også at effekten ville være der i meget kort tid, men det holder altså ca. 2-2,5 time på mig.

enduracool mission hoodie

Køler det så?

Ja! Jeg er som skrevet meget varm og jeg sveder ret meget og derfor var håndklædet også på hård prøve en så varm og fugtig dag. Men huden vender sig til den kølige effekt. Lidt som når man holder hånden under den kolde vandhane. Efter noget tid, kan man ikke mærke noget. Hvis man bare lader det sidde på halsen eller hvor man nu ønsker det (jeg bruge det også under kasketten og kølede hovedet, men man kan åbenbart også få en hoodie af Enduracool), så har det altså en effekt, men den kølende effekt har man kun i 10-15 minutter. Herefter kan man altså bare ændre på håndklædet (lægge det på halsen omvendt) og så har man 10-15 minutter mere.

haandklaede der koeler

Effekten er ret god, for mens de andre deltagere på turen havde det ret varmt, havde jeg det faktsik okay. Det vand jeg har på maven er ikke sved, men spild fra min drikkedunk (do'h). Mine fødder var dog rare at dyppe i vandet, når nu man alligevel var der. Sagt på en anden måde så er det selvfølgelig varmt på kroppen men man kamp sveder ikke og lægger man håndklædet ved en hovedåre eller på hovedet, har det en effekt på hele kroppen (halsen, låret, hovedet f.eks.).

Hvor kan man købe det?

Jeg kan ikke rigtig finde en dansk forhandler andet end Sports Master, så hvis du selv vil prøve den sjove kølende effekt, så må du ned til din lokale afdeling. 

Chefredaktør
Jeg er passioneret vandrer og grejnørd. Jeg skriver om vandring og friluftsliv, med mine egne ord og egne øjne. Jeg er til nordisk friluftsliv og elsker at vandre i Danmark, på Skåneleden og i fjeldene i Lapland.

Test af grej til friluftsliv og vandring

Test af grej til friluftsliv og vandring, hvor du kan læse anmeldelser og se videoer af test af outdoorudstyr. Hvis du skal købe et nyt telt, liggeunderlag og sovepose eller andet udstyr, er det rart at vide, hvad der fungerer. Til vandring skal dit grej være let og kompakt, men hvis du sover i hængekøje eller shelters og kører ud, betyder det mindre, og du kan derfor finde billigere outdoorudstyr.

Hvilket outdoorudstyr skal jeg vælge?

Du skal vælge det outdoorudstyr der passer til dine behov. Skal du bruge udstyr der vejer og fylder lidt, eller grej til vinterbrug er det vigtigt, at du går specifikt efter outdoorudstyr, der passer til dit friluftsliv. Hvis du skal ud og have primitive overnatninger i naturen, og f.eks. sove under tarp eller i shelter, skal din sovepose passe til bruget. Den skal være vind- og vandafvisende så du ikke fryser om natten. Hvis du derimod sover i telt, er du beskyttet mod vind og vejr, og kan derfor vælge anderledes. Skal du slæbe alt grej på ryggen eller kører du ud, er også en kraftig overvejelse du skal gøre dig. 

Hvilket grej er godt til vandring?

Grej til vandring skal være kompakt og veje så lidt som muligt, så det er behageligt i din rygsæk. Skal du købe outdoorudstyr til dine vandreture, skal du derfor gå efter det lette og kompakte grej. Det er som regel også dyrere at købe, men din ryg vil takke dig og du vil få en meget bedre oplevelse med letvægtsgrej. Når det er sagt må der også gerne være plads til hygge, og hvis du er i tvivl om, hvor mange kilo du kan bærer i din rygsæk, så tag nogle test-vandreture først. 

Hvilket udstyr er godt til friluftsliv?

Køber du grej til friluftsliv, er det meste ret godt, hvis du vælger de kendte mærker. Det er grej der holder så du ikke står i en situation, hvor dit udstyr er gået i stykker ude i naturen. Derudover er forskellen på kvalitet generelt markant bedre. Både på materialer og produkt. Hvis du kører ud til et shelter eller til en lejrplads, skal du ikke bekymre dig så meget over vægten og fylde af grejet, men kan vælge lidt mere luksus, f.eks. en større sovepose eller liggeunderlag. Du kan også have mere hygge med i form af flagermuslygter, bord og stole til friluftsliv.

Hvilket outdoorudstyr skal jeg vælge til udeliv?

Hvis du er mest til gåture, skovture eller skal holde en børnefødselsdag i et shelter, skal du mest bruge en drikkedunk, en god dagstursrygsæk, måske en god gasbrænder og så selvfølgelig; kunne lave et bål hvis du skal bruge lidt varme. Måske du skal bruge lidt frysetørret mad eller lave mad over bål, og så er en gang service også godt, at have med ud i naturen. 

Hvordan tester vi grej?

Vi tester grejet rigtigt. Vi tager grejet med ud på ture, og det bliver brugt til det det grejet er lavet til. At vælge outdoorudstyr er en jungle, så derfor er det vigtig, at du bruger lidt tid på, at finde det rigtige udstyr. Derfor gør vi også meget ud af vores test af outdoorudstyr. Teltene bliver udsat for vind og vejr på rigtige ture, og soveposer og liggeunderlag får lov, at blive presset helt ned i temperaturer, som de påstår at holde dig varm i. Hvis du er i tvivl om grej er testet rigtigt, kan du som regel se det på billeder, i den anmelde af grejet som du læser. Er det et produktbillede af udstyret, altså et billede med hvid baggrund, og kun disse billeder i artiklen, så er det som regel ikke testet, men blot skrevet hurtigt "fra bagsiden af bogen". Alle test og anmeldelser af grej på Outsite er testet rigtigt ude i naturen.

Får I penge for at teste grej?

Nej! Vi får ikke penge for vores test og anmeldelser af udstyr. Vi må også sige hvad vi vil om grejet. Det er faktisk ikke mange der må det, så det er vi ret stolte over. Derudover får vi også mange gange grejet før det udkommer, for vi har høj troværdighed, både hos producenter og seere samt læsere. Men når det er sagt, skal du være opmærksom på, at vi er sponseret af nogle producenter. Aftalen her er dog ikke på test af grej, men på at lave tips & tricks videoer og artikler. En producent vil ikke stoppe et sponsorat fordi vi giver et produkt, en mindre god anmeldelse, så længe vi gør det ordentligt. Det vil de gøre hvis vi sjusker og vrøvler i anmeldelsen. Det er selvfølgelig utroværdigt, og ikke noget nogen ville være med til. Det er i sidste ende dine penge, og vi vil ikke stå ude, rundt om bålet med dig og have lavet en dårlig anmeldelse.