Hypergear Drybags

Anmeldelse af Hypergear 20 og 30L drybag

Når man som jeg ror kajak og kører på tur på mc, så er drybags/vandtætte poser et must, i hver tilfælde hvis man vil have tørt tøj gennem hele turen. Så da jeg fik muligheden for at teste en 20L og en 30L drybag fra Hypergear sagde jeg ja tak.

hypergear drybag vandtaette poser

Hypergear 20L og 30L fakta

Hvis vi starter med at kigge lidt på specifikationerne for Hypergears drybags er de ifølge Hypergear selv:

Hypergear drybags 20 liter drybag 30 liter drybag
Farve Rød og grå Gul og grå
Vægt 500 gram  550 gram 
Mål 58 x 37,8 cm. 68,5 x 43 cm.
IPX standard IPX6 (vandtæt) IPX6 (vandtæt)
Til outdoor aktiviteter Alle Alle
Andet Flyder, holdbare, lette at vaske og opbevare Flyder, holdbare, lette at vaske og opbevare
Pris 320,95,- 402,95,-

Leveret med 2 skulderstropper, så de kan bruges som slyng-over-taske eller som rygsæk. Vægten er inkl. remme.

Test af drybags

Mit første indtryk af dem er at de er meget solide og at der skal meget til at slide dem ned. De er udført i et kraftigt materiale og håndtaget der sidder på dem er af god kvalitet.

drybags 20 liter og 30 liter

Da det blev tid til at komme afsted i kajakken, skulle de selvfølgelig med. Det kan godt være at jeg havde fået dem i lidt for store størrelser, for jeg havde virkelige store problemer med at få dem ned igennem mine pakluger. Jeg vil egentlig gå så langt til at sige at 30L er for stor at have med. Jeg måtte pakke om og nøjes med den på 20L og så finde en af de gamle drybags frem. Det andet problem med Hyper-Gears drybags er at der er fastgjort et håndtag til at bære dem i, og man kan ikke rigtig komprimere dem så meget, for så kommer man i karambolage med håndtaget. Jeg kunne derfor kun få drybaggen ned gennem min forreste luge.

Næste gang de kom med var på mc-tur

hypergear drbags vandtaette poser til kajakJeg har før haft kraftige drybags som jeg har brugt på mc-ture, så jeg var lidt spændt på hvordan Hyper-Gears ville fungere for mig.
De er robuste og jeg kan presse og proppe alt det jeg vil, uden at være nervøs for at de går i stykker.
Desværre kom jeg ind i problemer igen da jeg ville lukke dem mere sammen, end ned til det monteret håndtag. Det er ikke muligt at lukke dem længere ned. Det gjorde at enderne ragede ud over mine sidetasker, og det var noget bøvl når jeg skulle ned i dem. Jeg skulle skubbe til dem eller holde på dem hver gang jeg skulle ned i taskerne, det bliver man lidt træt af.
Jeg kunne selvfølgelig have brugt den på 20L bagpå, men der var ikke plads nok i den. Den blev derfor istedet forsøgt brugt som taske oven på sidetasken. Dette var igen lidt bøvlet, fordi jeg igen ikke kunne lukke den mere sammen. Så her opgav jeg helt at  have den med, og fyldte derfor 30L mere op. Om den ragede lidt eller meget ud over sidetaskerne var jo et fedt, jeg skulle skubbe til den alligevel, hver gang jeg skulle i dem.

Konklusionen

Det er nogle meget kraftige drybags, der kan holde til hvad som helst.
Lukningen syntes jeg ikke virker så speciel sikker, jeg måtte kontrollere dem flere gange inden jeg tog afsted, for at være sikker på at de nu var tætte.
Håndtaget er robust og har et godt greb, men de sidder så man ikke kan rulle drybaggen sammen hvis den ikke er helt fuld. Dette er et stort minus i mine øjne. Jeg kunne godt have brugt det både i kajakken, for lettere at få den gennem lugen, og på mc'en for at de ikke skulle komme i vejen når jeg skulle åbne sidetaskerne.
Jeg må indrømme at jeg aldrig fik bruge skulderremmene. Men som rygsæk vil jeg ikke bruge dem, da skulderremmene ikke har noget polstring på nogen måde.

drybags til motorcykelture

Overordnet set, syntes jeg Hyper-Gear har prøvet at lave en drybag, der kan bruges til det hele, og som så derfor ikke er rigtig god til noget af det. Det kan være jeg havde haft mere held med de mindre drybags, det skal jeg ikke kunne sige.
Det er derfor ikke drybags der er et must for mig at have med, næste gang jeg skal på tur.