Hypergear Drybags

Anmeldelse af Hypergear 20 og 30L drybag

Når man som jeg ror kajak og kører på tur på mc, så er drybags/vandtætte poser et must, i hver tilfælde hvis man vil have tørt tøj gennem hele turen. Så da jeg fik muligheden for at teste en 20L og en 30L drybag fra Hypergear sagde jeg ja tak.

hypergear drybag vandtaette poser

Hypergear 20L og 30L fakta

Hvis vi starter med at kigge lidt på specifikationerne for Hypergears drybags er de ifølge Hypergear selv:

Hypergear drybags 20 liter drybag 30 liter drybag
Farve Rød og grå Gul og grå
Vægt 500 gram  550 gram 
Mål 58 x 37,8 cm. 68,5 x 43 cm.
IPX standard IPX6 (vandtæt) IPX6 (vandtæt)
Til outdoor aktiviteter Alle Alle
Andet Flyder, holdbare, lette at vaske og opbevare Flyder, holdbare, lette at vaske og opbevare
Pris 320,95,- 402,95,-

Leveret med 2 skulderstropper, så de kan bruges som slyng-over-taske eller som rygsæk. Vægten er inkl. remme.

Test af drybags

Mit første indtryk af dem er at de er meget solide og at der skal meget til at slide dem ned. De er udført i et kraftigt materiale og håndtaget der sidder på dem er af god kvalitet.

drybags 20 liter og 30 liter

Da det blev tid til at komme afsted i kajakken, skulle de selvfølgelig med. Det kan godt være at jeg havde fået dem i lidt for store størrelser, for jeg havde virkelige store problemer med at få dem ned igennem mine pakluger. Jeg vil egentlig gå så langt til at sige at 30L er for stor at have med. Jeg måtte pakke om og nøjes med den på 20L og så finde en af de gamle drybags frem. Det andet problem med Hyper-Gears drybags er at der er fastgjort et håndtag til at bære dem i, og man kan ikke rigtig komprimere dem så meget, for så kommer man i karambolage med håndtaget. Jeg kunne derfor kun få drybaggen ned gennem min forreste luge.

Næste gang de kom med var på mc-tur

hypergear drbags vandtaette poser til kajakJeg har før haft kraftige drybags som jeg har brugt på mc-ture, så jeg var lidt spændt på hvordan Hyper-Gears ville fungere for mig.
De er robuste og jeg kan presse og proppe alt det jeg vil, uden at være nervøs for at de går i stykker.
Desværre kom jeg ind i problemer igen da jeg ville lukke dem mere sammen, end ned til det monteret håndtag. Det er ikke muligt at lukke dem længere ned. Det gjorde at enderne ragede ud over mine sidetasker, og det var noget bøvl når jeg skulle ned i dem. Jeg skulle skubbe til dem eller holde på dem hver gang jeg skulle ned i taskerne, det bliver man lidt træt af.
Jeg kunne selvfølgelig have brugt den på 20L bagpå, men der var ikke plads nok i den. Den blev derfor istedet forsøgt brugt som taske oven på sidetasken. Dette var igen lidt bøvlet, fordi jeg igen ikke kunne lukke den mere sammen. Så her opgav jeg helt at  have den med, og fyldte derfor 30L mere op. Om den ragede lidt eller meget ud over sidetaskerne var jo et fedt, jeg skulle skubbe til den alligevel, hver gang jeg skulle i dem.

Konklusionen

Det er nogle meget kraftige drybags, der kan holde til hvad som helst.
Lukningen syntes jeg ikke virker så speciel sikker, jeg måtte kontrollere dem flere gange inden jeg tog afsted, for at være sikker på at de nu var tætte.
Håndtaget er robust og har et godt greb, men de sidder så man ikke kan rulle drybaggen sammen hvis den ikke er helt fuld. Dette er et stort minus i mine øjne. Jeg kunne godt have brugt det både i kajakken, for lettere at få den gennem lugen, og på mc'en for at de ikke skulle komme i vejen når jeg skulle åbne sidetaskerne.
Jeg må indrømme at jeg aldrig fik bruge skulderremmene. Men som rygsæk vil jeg ikke bruge dem, da skulderremmene ikke har noget polstring på nogen måde.

drybags til motorcykelture

Overordnet set, syntes jeg Hyper-Gear har prøvet at lave en drybag, der kan bruges til det hele, og som så derfor ikke er rigtig god til noget af det. Det kan være jeg havde haft mere held med de mindre drybags, det skal jeg ikke kunne sige.
Det er derfor ikke drybags der er et must for mig at have med, næste gang jeg skal på tur.

Test af grej til friluftsliv og vandring

Test af grej til friluftsliv og vandring, hvor du kan læse anmeldelser og se videoer af test af outdoorudstyr. Hvis du skal købe et nyt telt, liggeunderlag og sovepose eller andet udstyr, er det rart at vide, hvad der fungerer. Til vandring skal dit grej være let og kompakt, men hvis du sover i hængekøje eller shelters og kører ud, betyder det mindre, og du kan derfor finde billigere outdoorudstyr.

Hvilket outdoorudstyr skal jeg vælge?

Du skal vælge det outdoorudstyr der passer til dine behov. Skal du bruge udstyr der vejer og fylder lidt, eller grej til vinterbrug er det vigtigt, at du går specifikt efter outdoorudstyr, der passer til dit friluftsliv. Hvis du skal ud og have primitive overnatninger i naturen, og f.eks. sove under tarp eller i shelter, skal din sovepose passe til bruget. Den skal være vind- og vandafvisende så du ikke fryser om natten. Hvis du derimod sover i telt, er du beskyttet mod vind og vejr, og kan derfor vælge anderledes. Skal du slæbe alt grej på ryggen eller kører du ud, er også en kraftig overvejelse du skal gøre dig. 

Hvilket grej er godt til vandring?

Grej til vandring skal være kompakt og veje så lidt som muligt, så det er behageligt i din rygsæk. Skal du købe outdoorudstyr til dine vandreture, skal du derfor gå efter det lette og kompakte grej. Det er som regel også dyrere at købe, men din ryg vil takke dig og du vil få en meget bedre oplevelse med letvægtsgrej. Når det er sagt må der også gerne være plads til hygge, og hvis du er i tvivl om, hvor mange kilo du kan bærer i din rygsæk, så tag nogle test-vandreture først. 

Hvilket udstyr er godt til friluftsliv?

Køber du grej til friluftsliv, er det meste ret godt, hvis du vælger de kendte mærker. Det er grej der holder så du ikke står i en situation, hvor dit udstyr er gået i stykker ude i naturen. Derudover er forskellen på kvalitet generelt markant bedre. Både på materialer og produkt. Hvis du kører ud til et shelter eller til en lejrplads, skal du ikke bekymre dig så meget over vægten og fylde af grejet, men kan vælge lidt mere luksus, f.eks. en større sovepose eller liggeunderlag. Du kan også have mere hygge med i form af flagermuslygter, bord og stole til friluftsliv.

Hvilket outdoorudstyr skal jeg vælge til udeliv?

Hvis du er mest til gåture, skovture eller skal holde en børnefødselsdag i et shelter, skal du mest bruge en drikkedunk, en god dagstursrygsæk, måske en god gasbrænder og så selvfølgelig; kunne lave et bål hvis du skal bruge lidt varme. Måske du skal bruge lidt frysetørret mad eller lave mad over bål, og så er en gang service også godt, at have med ud i naturen. 

Hvordan tester vi grej?

Vi tester grejet rigtigt. Vi tager grejet med ud på ture, og det bliver brugt til det det grejet er lavet til. At vælge outdoorudstyr er en jungle, så derfor er det vigtig, at du bruger lidt tid på, at finde det rigtige udstyr. Derfor gør vi også meget ud af vores test af outdoorudstyr. Teltene bliver udsat for vind og vejr på rigtige ture, og soveposer og liggeunderlag får lov, at blive presset helt ned i temperaturer, som de påstår at holde dig varm i. Hvis du er i tvivl om grej er testet rigtigt, kan du som regel se det på billeder, i den anmelde af grejet som du læser. Er det et produktbillede af udstyret, altså et billede med hvid baggrund, og kun disse billeder i artiklen, så er det som regel ikke testet, men blot skrevet hurtigt "fra bagsiden af bogen". Alle test og anmeldelser af grej på Outsite er testet rigtigt ude i naturen.

Får I penge for at teste grej?

Nej! Vi får ikke penge for vores test og anmeldelser af udstyr. Vi må også sige hvad vi vil om grejet. Det er faktisk ikke mange der må det, så det er vi ret stolte over. Derudover får vi også mange gange grejet før det udkommer, for vi har høj troværdighed, både hos producenter og seere samt læsere. Men når det er sagt, skal du være opmærksom på, at vi er sponseret af nogle producenter. Aftalen her er dog ikke på test af grej, men på at lave tips & tricks videoer og artikler. En producent vil ikke stoppe et sponsorat fordi vi giver et produkt, en mindre god anmeldelse, så længe vi gør det ordentligt. Det vil de gøre hvis vi sjusker og vrøvler i anmeldelsen. Det er selvfølgelig utroværdigt, og ikke noget nogen ville være med til. Det er i sidste ende dine penge, og vi vil ikke stå ude, rundt om bålet med dig og have lavet en dårlig anmeldelse.