Test af MissBlue kaffefiltre

Kaffe på vandretur kan serveres på mange måder. MissBlue kaffefiltre er en variant der giver mulighed for at vælge den kaffe man er til og så går det hurtigt at lave. Kaffefiltrene er biologisk nedbrydelige og det er også værd at tage med.

test af missblue kaffefiltre

 

MissBlue kaffefiltre

Jeg har prøvet en 10-dages fjeldtur med Growers Cup og samme med Néscafé. Growers Cup er rigtig god kaffe, men fylder meget. Néscafé er hurtigt og nemt, fylder ikke meget men er ringe i smag. MissBlue er en mellemting, og konceptet er slet ikke så dumt.

Vi har allerede skrevet om MissBlue som nyhed, og det kan du læse om her...

 Kaffe- og thefiltre MissBlue 
Vægt 1,8 gram
 Materialer 16,5 gsm filterpapir + Bioplast fibre (PLA). 200 gsm pap + Bioplast folie (PLA) 
Pris 19,- for 25 filtre 

Test af MissBlue

Nu er der jo ikke raketvidenskab indblandet. Man sætter filtret i sin kop, hælder kaffe eller the i og hælder kogende vand over. Jeg har længe kigget på om det var en metode der kunne passe mig, når jeg vandrer.
Det kan tage for lang tid at vente på en kop kaffe og i de kolde måneder når kaffen at blive kold før den er brygget. Det er ikke holdbart. Her er hurtige metoder som Néscafé og MissBlue at foretrække, da det går hurtigt og man når at nyde en kop varm kaffe.

missblue kaffefiltre

Filtrene vejer ikke meget. På en weekendtur drikker jeg ca. 6 kopper kaffe og gang med vægten på filtrene bliver det 10,8 gram. Det koster ca. 0,76 øre pr. filter, så det er altså ikke det der vælger budgetten. Det giver 4,56 kr. pr. weekendtur. 

Man kan drikke kaffen lige efter man har hældt vand over. Vil man have kaffen lidt stærkere, kan man lade filtret sidde lidt, før man drikker. At filtret er biologisk nedbrydeligt er sådan set fint nok i forhold til miljøet. I forhold til vandring gør det ikke den store forskel, da jeg ikke ville kaste filtret i naturen. Dette dog for syns skyld. Det skal nævnes at filtret iflg. producenter er godt for naturen, da kaffe gøder. Det er dog at sammenligne lidt med synet af toiletpapir.

Jeg har en lille pose med til restfiltrene og så bruger jeg kaffegrums til at rengøre min gryde, tallerken osv. Kaffegrumsen efterlader jeg, da det mig bekendt og som skrevet, gøder. 

Dommen

Jeg vælger MissBlue som min bryggemetode på vandreture. Vægt, pris, smag, brygge-hastighed og fylde gør filtret perfekt til mig. På base camp ture ville jeg vælge andre metoder for at få lidt mere smag.

 

Stoevle 4

Vi lander på et stort 4'tal og jeg vil anbefale filtrene (der i øvrigt er dansk produceret) til alle jer der har kaffe- og thelaster på turene.

Mød MissBlue på Danish Outdoor Festival

Du kan kigge forbi MissBlue og få en kop kaffe og en hyggelig snak. Du kan også købe filtrene på festivalen og prøve konceptet selv.

outdoor festival outsite

Læs mere om festivalen her...

 

Chefredaktør
Jeg er passioneret vandrer og grejnørd. Jeg skriver om vandring og friluftsliv, med mine egne ord og egne øjne. Jeg er til nordisk friluftsliv og elsker at vandre i Danmark, på Skåneleden og i fjeldene i Lapland.

Test af grej til friluftsliv og vandring

Test af grej til friluftsliv og vandring, hvor du kan læse anmeldelser og se videoer af test af outdoorudstyr. Hvis du skal købe et nyt telt, liggeunderlag og sovepose eller andet udstyr, er det rart at vide, hvad der fungerer. Til vandring skal dit grej være let og kompakt, men hvis du sover i hængekøje eller shelters og kører ud, betyder det mindre, og du kan derfor finde billigere outdoorudstyr.

Hvilket outdoorudstyr skal jeg vælge?

Du skal vælge det outdoorudstyr der passer til dine behov. Skal du bruge udstyr der vejer og fylder lidt, eller grej til vinterbrug er det vigtigt, at du går specifikt efter outdoorudstyr, der passer til dit friluftsliv. Hvis du skal ud og have primitive overnatninger i naturen, og f.eks. sove under tarp eller i shelter, skal din sovepose passe til bruget. Den skal være vind- og vandafvisende så du ikke fryser om natten. Hvis du derimod sover i telt, er du beskyttet mod vind og vejr, og kan derfor vælge anderledes. Skal du slæbe alt grej på ryggen eller kører du ud, er også en kraftig overvejelse du skal gøre dig. 

Hvilket grej er godt til vandring?

Grej til vandring skal være kompakt og veje så lidt som muligt, så det er behageligt i din rygsæk. Skal du købe outdoorudstyr til dine vandreture, skal du derfor gå efter det lette og kompakte grej. Det er som regel også dyrere at købe, men din ryg vil takke dig og du vil få en meget bedre oplevelse med letvægtsgrej. Når det er sagt må der også gerne være plads til hygge, og hvis du er i tvivl om, hvor mange kilo du kan bærer i din rygsæk, så tag nogle test-vandreture først. 

Hvilket udstyr er godt til friluftsliv?

Køber du grej til friluftsliv, er det meste ret godt, hvis du vælger de kendte mærker. Det er grej der holder så du ikke står i en situation, hvor dit udstyr er gået i stykker ude i naturen. Derudover er forskellen på kvalitet generelt markant bedre. Både på materialer og produkt. Hvis du kører ud til et shelter eller til en lejrplads, skal du ikke bekymre dig så meget over vægten og fylde af grejet, men kan vælge lidt mere luksus, f.eks. en større sovepose eller liggeunderlag. Du kan også have mere hygge med i form af flagermuslygter, bord og stole til friluftsliv.

Hvilket outdoorudstyr skal jeg vælge til udeliv?

Hvis du er mest til gåture, skovture eller skal holde en børnefødselsdag i et shelter, skal du mest bruge en drikkedunk, en god dagstursrygsæk, måske en god gasbrænder og så selvfølgelig; kunne lave et bål hvis du skal bruge lidt varme. Måske du skal bruge lidt frysetørret mad eller lave mad over bål, og så er en gang service også godt, at have med ud i naturen. 

Hvordan tester vi grej?

Vi tester grejet rigtigt. Vi tager grejet med ud på ture, og det bliver brugt til det det grejet er lavet til. At vælge outdoorudstyr er en jungle, så derfor er det vigtig, at du bruger lidt tid på, at finde det rigtige udstyr. Derfor gør vi også meget ud af vores test af outdoorudstyr. Teltene bliver udsat for vind og vejr på rigtige ture, og soveposer og liggeunderlag får lov, at blive presset helt ned i temperaturer, som de påstår at holde dig varm i. Hvis du er i tvivl om grej er testet rigtigt, kan du som regel se det på billeder, i den anmelde af grejet som du læser. Er det et produktbillede af udstyret, altså et billede med hvid baggrund, og kun disse billeder i artiklen, så er det som regel ikke testet, men blot skrevet hurtigt "fra bagsiden af bogen". Alle test og anmeldelser af grej på Outsite er testet rigtigt ude i naturen.

Får I penge for at teste grej?

Nej! Vi får ikke penge for vores test og anmeldelser af udstyr. Vi må også sige hvad vi vil om grejet. Det er faktisk ikke mange der må det, så det er vi ret stolte over. Derudover får vi også mange gange grejet før det udkommer, for vi har høj troværdighed, både hos producenter og seere samt læsere. Men når det er sagt, skal du være opmærksom på, at vi er sponseret af nogle producenter. Aftalen her er dog ikke på test af grej, men på at lave tips & tricks videoer og artikler. En producent vil ikke stoppe et sponsorat fordi vi giver et produkt, en mindre god anmeldelse, så længe vi gør det ordentligt. Det vil de gøre hvis vi sjusker og vrøvler i anmeldelsen. Det er selvfølgelig utroværdigt, og ikke noget nogen ville være med til. Det er i sidste ende dine penge, og vi vil ikke stå ude, rundt om bålet med dig og have lavet en dårlig anmeldelse.