Test af MissBlue kaffefiltre

Kaffe på vandretur kan serveres på mange måder. MissBlue kaffefiltre er en variant der giver mulighed for at vælge den kaffe man er til og så går det hurtigt at lave. Kaffefiltrene er biologisk nedbrydelige og det er også værd at tage med.

test af missblue kaffefiltre

 

MissBlue kaffefiltre

Jeg har prøvet en 10-dages fjeldtur med Growers Cup og samme med Néscafé. Growers Cup er rigtig god kaffe, men fylder meget. Néscafé er hurtigt og nemt, fylder ikke meget men er ringe i smag. MissBlue er en mellemting, og konceptet er slet ikke så dumt.

Vi har allerede skrevet om MissBlue som nyhed, og det kan du læse om her...

 Kaffe- og thefiltre MissBlue 
Vægt 1,8 gram
 Materialer 16,5 gsm filterpapir + Bioplast fibre (PLA). 200 gsm pap + Bioplast folie (PLA) 
Pris 19,- for 25 filtre 

Test af MissBlue

Nu er der jo ikke raketvidenskab indblandet. Man sætter filtret i sin kop, hælder kaffe eller the i og hælder kogende vand over. Jeg har længe kigget på om det var en metode der kunne passe mig, når jeg vandrer.
Det kan tage for lang tid at vente på en kop kaffe og i de kolde måneder når kaffen at blive kold før den er brygget. Det er ikke holdbart. Her er hurtige metoder som Néscafé og MissBlue at foretrække, da det går hurtigt og man når at nyde en kop varm kaffe.

missblue kaffefiltre

Filtrene vejer ikke meget. På en weekendtur drikker jeg ca. 6 kopper kaffe og gang med vægten på filtrene bliver det 10,8 gram. Det koster ca. 0,76 øre pr. filter, så det er altså ikke det der vælger budgetten. Det giver 4,56 kr. pr. weekendtur. 

Man kan drikke kaffen lige efter man har hældt vand over. Vil man have kaffen lidt stærkere, kan man lade filtret sidde lidt, før man drikker. At filtret er biologisk nedbrydeligt er sådan set fint nok i forhold til miljøet. I forhold til vandring gør det ikke den store forskel, da jeg ikke ville kaste filtret i naturen. Dette dog for syns skyld. Det skal nævnes at filtret iflg. producenter er godt for naturen, da kaffe gøder. Det er dog at sammenligne lidt med synet af toiletpapir.

Jeg har en lille pose med til restfiltrene og så bruger jeg kaffegrums til at rengøre min gryde, tallerken osv. Kaffegrumsen efterlader jeg, da det mig bekendt og som skrevet, gøder. 

Dommen

Jeg vælger MissBlue som min bryggemetode på vandreture. Vægt, pris, smag, brygge-hastighed og fylde gør filtret perfekt til mig. På base camp ture ville jeg vælge andre metoder for at få lidt mere smag.

 

Stoevle 4

Vi lander på et stort 4'tal og jeg vil anbefale filtrene (der i øvrigt er dansk produceret) til alle jer der har kaffe- og thelaster på turene.

Mød MissBlue på Danish Outdoor Festival

Du kan kigge forbi MissBlue og få en kop kaffe og en hyggelig snak. Du kan også købe filtrene på festivalen og prøve konceptet selv.

outdoor festival outsite

Læs mere om festivalen her...

 

Chefredaktør
Jeg er passioneret vandrer og grejnørd. Jeg skriver om vandring og friluftsliv, med mine egne ord og egne øjne. Jeg er til nordisk friluftsliv og elsker at vandre i Danmark, på Skåneleden og i fjeldene i Lapland.