Test af Cafflano Kompakt - Stempelkaffe på vandretur

Der er mange måder at få kaffe på sin vandretur. Cafflano Kompakt er en måde at få stempelkaffe på en let og smagfuld måde. Cafflano giver kaffen en bedre smag og så kan du også kold-brygge i rygsækken mens du går.

test af cafflano

Kaffe på tur

Vi har efterhånden testet mange kaffemetoder. De spænder fra det simple, lette og kompakte instant kaffe til Growers Cup og nu Cafflano.

Hvis man bare vil hælde en varm drik i svælget, der smager nogenlunde af kaffe, så er den bedste metode helt klart Instant kaffe. Vil man have smag og fylde, så må man ofre lidt plads og vægt. Cafflano Kompakt vejer 220 gram.

Cafflano Kompakt

Det er en mellemting mellem MissBlue og Growers Cup. Du doserer den samme mængde kaffe til en kop, som derhjemme og fylder kogende vand på. Jeg gør så det (jeg ved ikke om det er "korrekt) at jeg "pumper" 6-7 gange gennem filtret og så lader jeg kaffen trække i nogle minutter.

Herefter er det bare at vende bunden i vejret på Kompakt og presse kaffen ud som en stempelkande.

Testen

Fordelen er at Cafflano ikke efterlader en masse skrald som MissBlue og fylder 1/8 af Growers Cup. Smagen er lidt bedre end filter kaffe fordi man med Kompakt også brygger under tryk, men den kommer ikke helt op på Growers Cup (personlig mening).

cafflano

Bryggetiden er helt fin og hvis du som mig gerne skal have kaffen hurtigt om morgenen, så er der ingen bøvl ved Cafflano Kompakt. Det tager lidt længere tid end filterkaffe og instant, men slår Growers. Du har også varm kaffe. Selvom kaffen skal trække lidt tid, så holder den sig varm.

Har du adgang til vand på din tur, så er det intet problem. På en fjeldtur kan du derfor roligt bruge stempelkanden. Skal du selv slæbe vandet ud, så skal du regne med 2-300 milliliter pr. kop til rengøring.

Ulempen er rengøringen. Selvom Cafflano i videoer viser at det er meget let, er det ikke helt så let i praksis. Meeeen vi taler ikke 10 minutters bøvl. Det tager højest 1 minut.
På rengøringen vinder filterkaffe og Instantkaffe, da der ikke er noget men i forhold til metoder der efterlader skrald, vinder Cafflano fordi der ikke er noget. Eneste spildprodukt er kaffegrums og det må du gerne smide i naturen, da det gøder og meget let forgår.

rengoer cafflano

På vægt vinder filterkaffemetoderne, men på fylde vil det være nogenlunde det samme. I forhold til Growers Cup vinder Cafflano på både vægt og fylde (på længere vandreture).

Prismæssig er Cafflano en engangsinvestering og vil i den lange ende kunne betale sig i forhold til sammenlignede metoder.

Dommen

Cafflano er en klar vinder på ture hvor du ved at du har tid, plads og skuldre til at nyde en rigtig god kop kaffe. På kanoture og base camps vil Kompakt vinde for mit vedkommende. På vandreture vil det afhænge af turen, men vil ca. komme med på 50% af turene.

Stoevle 4 

Vi lander på 3,5 - 4 stjerner.

cafflano kompakt stempelkaffe

Prisen er i den høje ende og den trækker ned men Cafflano er et gennemtænkt produkt som jeg vil skyde på holder i rigtig mange år. Jeg har brugt den i ca. 6 måneder og der er ingen tegn på slid endnu.

Du kan se og købe Cafflano hos Friluftsland: https://www.friluftsland.dk/mad-drikke/kaffe/cafflano-cafflano-kompact-black

Andre Cafflano produkter: https://www.friluftsland.dk/search/cafflano

Læs også: test af MissBlue og Growers Cup.

Chefredaktør
Jeg er passioneret vandrer og grejnørd. Jeg skriver om vandring og friluftsliv, med mine egne ord og egne øjne. Jeg er til nordisk friluftsliv og elsker at vandre i Danmark, på Skåneleden og i fjeldene i Lapland.

Test af grej til friluftsliv og vandring

Test af grej til friluftsliv og vandring, hvor du kan læse anmeldelser og se videoer af test af outdoorudstyr. Hvis du skal købe et nyt telt, liggeunderlag og sovepose eller andet udstyr, er det rart at vide, hvad der fungerer. Til vandring skal dit grej være let og kompakt, men hvis du sover i hængekøje eller shelters og kører ud, betyder det mindre, og du kan derfor finde billigere outdoorudstyr.

Hvilket outdoorudstyr skal jeg vælge?

Du skal vælge det outdoorudstyr der passer til dine behov. Skal du bruge udstyr der vejer og fylder lidt, eller grej til vinterbrug er det vigtigt, at du går specifikt efter outdoorudstyr, der passer til dit friluftsliv. Hvis du skal ud og have primitive overnatninger i naturen, og f.eks. sove under tarp eller i shelter, skal din sovepose passe til bruget. Den skal være vind- og vandafvisende så du ikke fryser om natten. Hvis du derimod sover i telt, er du beskyttet mod vind og vejr, og kan derfor vælge anderledes. Skal du slæbe alt grej på ryggen eller kører du ud, er også en kraftig overvejelse du skal gøre dig. 

Hvilket grej er godt til vandring?

Grej til vandring skal være kompakt og veje så lidt som muligt, så det er behageligt i din rygsæk. Skal du købe outdoorudstyr til dine vandreture, skal du derfor gå efter det lette og kompakte grej. Det er som regel også dyrere at købe, men din ryg vil takke dig og du vil få en meget bedre oplevelse med letvægtsgrej. Når det er sagt må der også gerne være plads til hygge, og hvis du er i tvivl om, hvor mange kilo du kan bærer i din rygsæk, så tag nogle test-vandreture først. 

Hvilket udstyr er godt til friluftsliv?

Køber du grej til friluftsliv, er det meste ret godt, hvis du vælger de kendte mærker. Det er grej der holder så du ikke står i en situation, hvor dit udstyr er gået i stykker ude i naturen. Derudover er forskellen på kvalitet generelt markant bedre. Både på materialer og produkt. Hvis du kører ud til et shelter eller til en lejrplads, skal du ikke bekymre dig så meget over vægten og fylde af grejet, men kan vælge lidt mere luksus, f.eks. en større sovepose eller liggeunderlag. Du kan også have mere hygge med i form af flagermuslygter, bord og stole til friluftsliv.

Hvilket outdoorudstyr skal jeg vælge til udeliv?

Hvis du er mest til gåture, skovture eller skal holde en børnefødselsdag i et shelter, skal du mest bruge en drikkedunk, en god dagstursrygsæk, måske en god gasbrænder og så selvfølgelig; kunne lave et bål hvis du skal bruge lidt varme. Måske du skal bruge lidt frysetørret mad eller lave mad over bål, og så er en gang service også godt, at have med ud i naturen. 

Hvordan tester vi grej?

Vi tester grejet rigtigt. Vi tager grejet med ud på ture, og det bliver brugt til det det grejet er lavet til. At vælge outdoorudstyr er en jungle, så derfor er det vigtig, at du bruger lidt tid på, at finde det rigtige udstyr. Derfor gør vi også meget ud af vores test af outdoorudstyr. Teltene bliver udsat for vind og vejr på rigtige ture, og soveposer og liggeunderlag får lov, at blive presset helt ned i temperaturer, som de påstår at holde dig varm i. Hvis du er i tvivl om grej er testet rigtigt, kan du som regel se det på billeder, i den anmelde af grejet som du læser. Er det et produktbillede af udstyret, altså et billede med hvid baggrund, og kun disse billeder i artiklen, så er det som regel ikke testet, men blot skrevet hurtigt "fra bagsiden af bogen". Alle test og anmeldelser af grej på Outsite er testet rigtigt ude i naturen.

Får I penge for at teste grej?

Nej! Vi får ikke penge for vores test og anmeldelser af udstyr. Vi må også sige hvad vi vil om grejet. Det er faktisk ikke mange der må det, så det er vi ret stolte over. Derudover får vi også mange gange grejet før det udkommer, for vi har høj troværdighed, både hos producenter og seere samt læsere. Men når det er sagt, skal du være opmærksom på, at vi er sponseret af nogle producenter. Aftalen her er dog ikke på test af grej, men på at lave tips & tricks videoer og artikler. En producent vil ikke stoppe et sponsorat fordi vi giver et produkt, en mindre god anmeldelse, så længe vi gør det ordentligt. Det vil de gøre hvis vi sjusker og vrøvler i anmeldelsen. Det er selvfølgelig utroværdigt, og ikke noget nogen ville være med til. Det er i sidste ende dine penge, og vi vil ikke stå ude, rundt om bålet med dig og have lavet en dårlig anmeldelse.