Test af Cafflano Kompakt - Stempelkaffe på vandretur

Der er mange måder at få kaffe på sin vandretur. Cafflano Kompakt er en måde at få stempelkaffe på en let og smagfuld måde. Cafflano giver kaffen en bedre smag og så kan du også kold-brygge i rygsækken mens du går.

test af cafflano

Kaffe på tur

Vi har efterhånden testet mange kaffemetoder. De spænder fra det simple, lette og kompakte instant kaffe til Growers Cup og nu Cafflano.

Hvis man bare vil hælde en varm drik i svælget, der smager nogenlunde af kaffe, så er den bedste metode helt klart Instant kaffe. Vil man have smag og fylde, så må man ofre lidt plads og vægt. Cafflano Kompakt vejer 220 gram.

Cafflano Kompakt

Det er en mellemting mellem MissBlue og Growers Cup. Du doserer den samme mængde kaffe til en kop, som derhjemme og fylder kogende vand på. Jeg gør så det (jeg ved ikke om det er "korrekt) at jeg "pumper" 6-7 gange gennem filtret og så lader jeg kaffen trække i nogle minutter.

Herefter er det bare at vende bunden i vejret på Kompakt og presse kaffen ud som en stempelkande.

Testen

Fordelen er at Cafflano ikke efterlader en masse skrald som MissBlue og fylder 1/8 af Growers Cup. Smagen er lidt bedre end filter kaffe fordi man med Kompakt også brygger under tryk, men den kommer ikke helt op på Growers Cup (personlig mening).

cafflano

Bryggetiden er helt fin og hvis du som mig gerne skal have kaffen hurtigt om morgenen, så er der ingen bøvl ved Cafflano Kompakt. Det tager lidt længere tid end filterkaffe og instant, men slår Growers. Du har også varm kaffe. Selvom kaffen skal trække lidt tid, så holder den sig varm.

Har du adgang til vand på din tur, så er det intet problem. På en fjeldtur kan du derfor roligt bruge stempelkanden. Skal du selv slæbe vandet ud, så skal du regne med 2-300 milliliter pr. kop til rengøring.

Ulempen er rengøringen. Selvom Cafflano i videoer viser at det er meget let, er det ikke helt så let i praksis. Meeeen vi taler ikke 10 minutters bøvl. Det tager højest 1 minut.
På rengøringen vinder filterkaffe og Instantkaffe, da der ikke er noget men i forhold til metoder der efterlader skrald, vinder Cafflano fordi der ikke er noget. Eneste spildprodukt er kaffegrums og det må du gerne smide i naturen, da det gøder og meget let forgår.

rengoer cafflano

På vægt vinder filterkaffemetoderne, men på fylde vil det være nogenlunde det samme. I forhold til Growers Cup vinder Cafflano på både vægt og fylde (på længere vandreture).

Prismæssig er Cafflano en engangsinvestering og vil i den lange ende kunne betale sig i forhold til sammenlignede metoder.

Dommen

Cafflano er en klar vinder på ture hvor du ved at du har tid, plads og skuldre til at nyde en rigtig god kop kaffe. På kanoture og base camps vil Kompakt vinde for mit vedkommende. På vandreture vil det afhænge af turen, men vil ca. komme med på 50% af turene.

Stoevle 4 

Vi lander på 3,5 - 4 stjerner.

cafflano kompakt stempelkaffe

Prisen er i den høje ende og den trækker ned men Cafflano er et gennemtænkt produkt som jeg vil skyde på holder i rigtig mange år. Jeg har brugt den i ca. 6 måneder og der er ingen tegn på slid endnu.

Du kan se og købe Cafflano hos Friluftsland: https://www.friluftsland.dk/mad-drikke/kaffe/cafflano-cafflano-kompact-black

Andre Cafflano produkter: https://www.friluftsland.dk/search/cafflano

Læs også: test af MissBlue og Growers Cup.

Chefredaktør
Jeg er passioneret vandrer og grejnørd. Jeg skriver om vandring og friluftsliv, med mine egne ord og egne øjne. Jeg er til nordisk friluftsliv og elsker at vandre i Danmark, på Skåneleden og i fjeldene i Lapland.