Snowflake Smithery - dansk håndlavet vikingekniv

En kniv er i de rette hænder et værktøj med utallige muligheder. Det samme gælder for et stykke stål i smedjen hos en kompetent smed. Dette var begyndelsen for den kniv, som Snowflake Smithery har produceret. Alle knive fra dette værksted er unikke. Ægte dansk håndværk!

snowflake smithery vikingekniv

 

En knivs vigtigste del er knivbladet, og her er valget af stål udgangspunktet for, hvordan kniven præsterer. Kniven, som jeg har haft til test, har et blad af fjederstål med et højt kulstofindhold. Det giver knivbladet nogle klare karakteristika. Man vælger stål med meget kulstof for, at knivsæggen skal være let at få skarp. Men når der meget kulstof i stålet, er det også modtageligt overfor rust, så du man give det lidt olie ind imellem. Når det er sagt, rummer fjederstålet brugt som ildstål den klare fordel, at det let giver store gnister. 

dansk haandlavet kniv

Kniven til test har en enkel og klassisk form, der henter sin inspiration fra vikingernes knive og sværd. Den har et slankt men kraftigt knivblad, som er skæftet med sort ibenholt, black locust burl-træ og indlæg i sølv. Det skaber et værktøj. som både er en nydelse for øjnene og for de hænder, som skal bruge kniven. Med kniven følger en håndsyet skede med bælteløkke, som er hængt i skeden med en D-ring. Dette er med til at give en god bevægelsesfrihed selv med knivens længde.

dansk produceret kniv

Ved at købe en håndsmedet kniv får man et unikt stykke værktøj. Der er flere forskellige danske knivmagere hver med sin egen stil og kendetegn. Det er værd at søge lidt og finde en håndværker, som afspejler det, du er på jagt efter. Ofte vil du kunne tage direkte kontakt og være med til at skabe et design som du ønsker, eller finde en kniv i knivmagerens kollektion, som passer dig.
Nogle vil måske indvende, at en kniv fra et byggemarked med plasthåndtag, skede og rustfrit knivblad er helt fint. Funktionsmæssigt er det for så vidt også sandt, men oplevelsen af at sidde og snitte ved bålets skær med en unik kniv, der er formet af smedens hammer, er bare anderledes.

snowflake smithery kniv

Det er måske ikke rationelt, men meget af friluftslivet handler om følelser og oplevelser. Dette er en oplevelse og en følelse. Og en håndsmedet kniv er fyldt med følelse og vil følge ejeren gennem tykt og tyndt.

Drømmer du om en håndsmedet kniv af en dansk smed? Så kontakt Nichlas Henriksen - manden bag Snowflake Smithery via hans facebookside : https://www.facebook.com/nph1234/
Eller Instagram https://www.instagram.com/snowflake_smithery/

Skribent
Jeg er en friluftsmand med bankende hjerte for Norden! Jeg håber at kunne inspirere og hjælpe folk i gang med at komme ud og finde deres eget Eventyr i norden. Følg mig på instagram@eventyrinorden eller facebook.com/Eventyrinorden