Snowflake Smithery - dansk håndlavet vikingekniv

En kniv er i de rette hænder et værktøj med utallige muligheder. Det samme gælder for et stykke stål i smedjen hos en kompetent smed. Dette var begyndelsen for den kniv, som Snowflake Smithery har produceret. Alle knive fra dette værksted er unikke. Ægte dansk håndværk!

snowflake smithery vikingekniv

 

En knivs vigtigste del er knivbladet, og her er valget af stål udgangspunktet for, hvordan kniven præsterer. Kniven, som jeg har haft til test, har et blad af fjederstål med et højt kulstofindhold. Det giver knivbladet nogle klare karakteristika. Man vælger stål med meget kulstof for, at knivsæggen skal være let at få skarp. Men når der meget kulstof i stålet, er det også modtageligt overfor rust, så du man give det lidt olie ind imellem. Når det er sagt, rummer fjederstålet brugt som ildstål den klare fordel, at det let giver store gnister. 

dansk haandlavet kniv

Kniven til test har en enkel og klassisk form, der henter sin inspiration fra vikingernes knive og sværd. Den har et slankt men kraftigt knivblad, som er skæftet med sort ibenholt, black locust burl-træ og indlæg i sølv. Det skaber et værktøj. som både er en nydelse for øjnene og for de hænder, som skal bruge kniven. Med kniven følger en håndsyet skede med bælteløkke, som er hængt i skeden med en D-ring. Dette er med til at give en god bevægelsesfrihed selv med knivens længde.

dansk produceret kniv

Ved at købe en håndsmedet kniv får man et unikt stykke værktøj. Der er flere forskellige danske knivmagere hver med sin egen stil og kendetegn. Det er værd at søge lidt og finde en håndværker, som afspejler det, du er på jagt efter. Ofte vil du kunne tage direkte kontakt og være med til at skabe et design som du ønsker, eller finde en kniv i knivmagerens kollektion, som passer dig.
Nogle vil måske indvende, at en kniv fra et byggemarked med plasthåndtag, skede og rustfrit knivblad er helt fint. Funktionsmæssigt er det for så vidt også sandt, men oplevelsen af at sidde og snitte ved bålets skær med en unik kniv, der er formet af smedens hammer, er bare anderledes.

snowflake smithery kniv

Det er måske ikke rationelt, men meget af friluftslivet handler om følelser og oplevelser. Dette er en oplevelse og en følelse. Og en håndsmedet kniv er fyldt med følelse og vil følge ejeren gennem tykt og tyndt.

Drømmer du om en håndsmedet kniv af en dansk smed? Så kontakt Nichlas Henriksen - manden bag Snowflake Smithery via hans facebookside : https://www.facebook.com/nph1234/
Eller Instagram https://www.instagram.com/snowflake_smithery/

Skribent
Jeg er en friluftsmand med bankende hjerte for Norden! Jeg håber at kunne inspirere og hjælpe folk i gang med at komme ud og finde deres eget Eventyr i norden. Følg mig på instagram@eventyrinorden eller facebook.com/Eventyrinorden

Test af grej til friluftsliv og vandring

Test af grej til friluftsliv og vandring, hvor du kan læse anmeldelser og se videoer af test af outdoorudstyr. Hvis du skal købe et nyt telt, liggeunderlag og sovepose eller andet udstyr, er det rart at vide, hvad der fungerer. Til vandring skal dit grej være let og kompakt, men hvis du sover i hængekøje eller shelters og kører ud, betyder det mindre, og du kan derfor finde billigere outdoorudstyr.

Hvilket outdoorudstyr skal jeg vælge?

Du skal vælge det outdoorudstyr der passer til dine behov. Skal du bruge udstyr der vejer og fylder lidt, eller grej til vinterbrug er det vigtigt, at du går specifikt efter outdoorudstyr, der passer til dit friluftsliv. Hvis du skal ud og have primitive overnatninger i naturen, og f.eks. sove under tarp eller i shelter, skal din sovepose passe til bruget. Den skal være vind- og vandafvisende så du ikke fryser om natten. Hvis du derimod sover i telt, er du beskyttet mod vind og vejr, og kan derfor vælge anderledes. Skal du slæbe alt grej på ryggen eller kører du ud, er også en kraftig overvejelse du skal gøre dig. 

Hvilket grej er godt til vandring?

Grej til vandring skal være kompakt og veje så lidt som muligt, så det er behageligt i din rygsæk. Skal du købe outdoorudstyr til dine vandreture, skal du derfor gå efter det lette og kompakte grej. Det er som regel også dyrere at købe, men din ryg vil takke dig og du vil få en meget bedre oplevelse med letvægtsgrej. Når det er sagt må der også gerne være plads til hygge, og hvis du er i tvivl om, hvor mange kilo du kan bærer i din rygsæk, så tag nogle test-vandreture først. 

Hvilket udstyr er godt til friluftsliv?

Køber du grej til friluftsliv, er det meste ret godt, hvis du vælger de kendte mærker. Det er grej der holder så du ikke står i en situation, hvor dit udstyr er gået i stykker ude i naturen. Derudover er forskellen på kvalitet generelt markant bedre. Både på materialer og produkt. Hvis du kører ud til et shelter eller til en lejrplads, skal du ikke bekymre dig så meget over vægten og fylde af grejet, men kan vælge lidt mere luksus, f.eks. en større sovepose eller liggeunderlag. Du kan også have mere hygge med i form af flagermuslygter, bord og stole til friluftsliv.

Hvilket outdoorudstyr skal jeg vælge til udeliv?

Hvis du er mest til gåture, skovture eller skal holde en børnefødselsdag i et shelter, skal du mest bruge en drikkedunk, en god dagstursrygsæk, måske en god gasbrænder og så selvfølgelig; kunne lave et bål hvis du skal bruge lidt varme. Måske du skal bruge lidt frysetørret mad eller lave mad over bål, og så er en gang service også godt, at have med ud i naturen. 

Hvordan tester vi grej?

Vi tester grejet rigtigt. Vi tager grejet med ud på ture, og det bliver brugt til det det grejet er lavet til. At vælge outdoorudstyr er en jungle, så derfor er det vigtig, at du bruger lidt tid på, at finde det rigtige udstyr. Derfor gør vi også meget ud af vores test af outdoorudstyr. Teltene bliver udsat for vind og vejr på rigtige ture, og soveposer og liggeunderlag får lov, at blive presset helt ned i temperaturer, som de påstår at holde dig varm i. Hvis du er i tvivl om grej er testet rigtigt, kan du som regel se det på billeder, i den anmelde af grejet som du læser. Er det et produktbillede af udstyret, altså et billede med hvid baggrund, og kun disse billeder i artiklen, så er det som regel ikke testet, men blot skrevet hurtigt "fra bagsiden af bogen". Alle test og anmeldelser af grej på Outsite er testet rigtigt ude i naturen.

Får I penge for at teste grej?

Nej! Vi får ikke penge for vores test og anmeldelser af udstyr. Vi må også sige hvad vi vil om grejet. Det er faktisk ikke mange der må det, så det er vi ret stolte over. Derudover får vi også mange gange grejet før det udkommer, for vi har høj troværdighed, både hos producenter og seere samt læsere. Men når det er sagt, skal du være opmærksom på, at vi er sponseret af nogle producenter. Aftalen her er dog ikke på test af grej, men på at lave tips & tricks videoer og artikler. En producent vil ikke stoppe et sponsorat fordi vi giver et produkt, en mindre god anmeldelse, så længe vi gør det ordentligt. Det vil de gøre hvis vi sjusker og vrøvler i anmeldelsen. Det er selvfølgelig utroværdigt, og ikke noget nogen ville være med til. Det er i sidste ende dine penge, og vi vil ikke stå ude, rundt om bålet med dig og have lavet en dårlig anmeldelse.