Tast af Polex kaffekværn

En lille stilren kværn fra Polex. Den er så kompakt, at den altid kan finde plads i tasken. Hen over det sidste halve år har jeg brugt den både hjemme og på tur. Men også på studiet, for når muligheden er der for at få velsmagende friskkværnet kaffe, hvorfor ikke?

porlex kaffekvaern

Kaffekværn

Kværnen kan kværne kaffe til flere forskellige bryggemetoder fra Espresso (meget fint) til filterkaffe (mellem) og kogekaffe (grov).
Kværnen er designet godt, og det er tydeligt, at ”Form follows function.” Dette opleves tydeligt, når man skal indstille kværnen.
Selve kværnen består af to porcelænsdele, som sidder i den øverste halvdel af kaffekværnen.

Den øverste af de to porcelænsdele sidder fast i kaffekværnen. Den nederste sidder på akslen, som drives af håndtaget i toppen af kværnen. Under den nederste del af kværnen findes justeringsmøtrikken. Ved at dreje mod uret løsnes den nederste del af kværnen, og kaffen kværnes grovere. For at indstille kværnen på det ønskede niveau skrues justeringsmøtrikken helt ind og så efterfølgende ´løs mod uret. Der er lagt taktile klik ind. Eksempelvis skruer jeg fem ”klik”, når jeg skal brygge kaffe med Aeropress.

I helhed er der en rigtig lækker kværn, som de fleste kaffeelskere vil sætte stor pris på og hurtigt få som tro følgesvend.
Kværnen er i rustfrit stål, porcelæn, plast og gummi. Denne sammensætning giver en flot og enkel kværn, som passer godt ind, både i et moderne køkken og ved siden af en Trangia i apsis på teltet.

Total vurdering: 9 støvler
Udleveret til test af kafferiet.dk

https://kaffeteriet.dk/products/porlex-mini-handkvaern 

Skribent
Jeg er en friluftsmand med bankende hjerte for Norden! Jeg håber at kunne inspirere og hjælpe folk i gang med at komme ud og finde deres eget Eventyr i norden. Følg mig på instagram@eventyrinorden eller facebook.com/Eventyrinorden