Test af Goal Zero Yeti 150 powerbank

Hvis du skal bruge strøm på tur - altså, rigtig meget strøm, så er Goal Zero Yeti et rigtig godt bud. Oplad både din pandelampe, mobil og computer, flere gange og på samme tid. Jeg har altid været fascineret af Goal Zero Yeti. Selvfølgelig er et så stort batteri ikke til vandring, men til shelterture, base camps, kanoture osv. er det genialt at have så meget strøm med.

test af goal zero yeti 150

Kæmpe powerbank

Yeti 150 er Goal Zeros mindste model. Tag dog ikke fejl af størrelsen! Du løber ikke tør for strøm på en weekend eller uge tur. Det er klart - sidder du klistret til en computerskærm hele ugen, så gør du. Jeg taler om alm. brug af pandelampe, computer og Iphone, når man opholder sig i naturen.

Specifikationer Yeti 150

 

Powerbank Yeti 150
Vægt 5400 gram
Kapacitet 150 Wh, 14A, 12V
Output 2xUSB, 12V, 220V (AC)
Oplader mobil 20-30 gange
Oplader GoPro 25 gange
Oplader iPad 3-6 gange
Oplader bærbar 1-7 gange
Pris Ca. 1250 kr.


Tiderne er afhængige af vind og vejr samt hvor meget kapacitet dit batteri har. Batterierne ændre sig hele tiden, så brug ovenstående som guide.

Testen

Første test
Jeg havde Yeti 150 med på en 4 dages base camp, hvor vi var to i lejren. Vi have pandelampen, mobiler og computer med. Computeren blev brugt til lidt skriveri og skulle kun oplades en gang. Mobilerne skulle have to ture hver og pandelamperne skulle ikke oplades (de holder ok batteri). Yeti 150 performere som forventet og jeg er ganske tilfreds med resultatet. Der var 1 streger tilbage, da vi kom hjem, så den kunne nok have opladt 4 x mobil.

kaempe powerbank

Anden test
På en sheltertur med familien i sommer, havde jeg Goal Zero med. Det er rart at kunne oplade undervejs, så man kan bruge mobiler til kamera osv. Igen var der ingen problemer med Yetien og vi havde masser af strøm til de 3 dage.

Tredje test
Når man husker på at man har et kæmpe batteri stående, begynder man langsomt at udnytte det. Jeg skulle til et møde med en importør af Outdoor udstyr i Århus og på færgen havde jeg planlagt at arbejde. Desværre var mine børn ikke enige, så de havde drænet batteriet om morgenen. Nu er det jo ikke verdens undergang, men 2,5 timers arbejde, er da værd at tage med, når nu man kan.
Yeti kan sagtens trække computeren, mens den oplader, så her er Inge problemer. Jeg har også brugt Yetien, når min mobil har været tæt på at løbe tør for strøm og jeg skal ud at køre.
Yetien oplader mobilen betydeligt hurtigere end bilen cigarstik. Den er også god at have på længere bilture, hvor børnene gerne vil se på iPad.

Fjerde test
Som altid vil vi gerne teste produkterne, så Yetien skulle også udsættes for mere krævende forhold. Goal Zero skriver selv, at batteriet performer dårlig i minusgrader, men hvor dårligt er det så? Svaret er: dårligt. Mobilen kunne ligge flere timer, uden et stort resultat. Jeg fik ladt min mobil op til 35% på 5 timer.
Under normale forhold havde mobil for længst have ramt de 100%. Goal Zero anbefaler at man under disse forhold, opbevarer batteriet i en isolerende boks (f.eks. en køleboks (ja den er jo isoleret, så den virker også på varme)). På denne måde, vil varmen som batteriet selv genererer, være med til at forbedre forholdene - smart.

powerbank med meget stroem

Konklusion

Batteriet er ikke i den billige prisklasse, men med så meget andet i batteri/powerbank klassen, er det en fordel at investerer lidt mere. På denne måde er du sikker på at du rent faktisk har strøm og at produktet holder længere tid end 3 måneder (sammenlignet med billige Kina-modeller).

8 stjerner

Der er ganske få ulemper ved batteriet. Et af dem er at den selv minder dig om at det er tid til en opretholdende opladning (hvis Yeti står uden strøm eller opladning i længere tid, tærer det på batteriet). Dette i sig selv er selvfølgelig smart og man bliver mindet om at oplade, hvilket man er glad for, når man står og skal afsted på tur. Desværre kender Yeti ikke tiden, så det kan ske kl. 3 om natten og den er ikke så diskret (jep, det var nøjagtig hvad der skete). Prisen og den ekstra vækning om natten, gør at vi lander på 8 ud af 10.

Skal du bruge meget strøm på tur, ønsker I (dine venner eller familie) at kunne bruge mobiler osv. på tur eller tager du på længere shelter eller base camp ture, så er Goal Zero anbefalelsesværdig. Du har samtidig også fordelene af forbruget til alm. husholdningsbehov. Et lille tip: Solpaneler til batterier er endnu ikke beskattet. Du kan derfor oplade Yetien, f.eks med Goal Zero Nomad, (som vi også er i gang med at teste) og have gratis strøm (uden afgifter osv.). Det er da ikke helt dumt.

Yeti fås i mange versioner og som skrevet er 150’eren den mindste. Skal du bruge MEGET strøm, så finder der også en 400, 1250 og helt op til 3000 (denne kan holde dit køleskab kørende). Se alle versioner her: http://www.goalzero.com/mobile/power-packs

Chefredaktør
Jeg er passioneret vandrer og grejnørd. Jeg skriver om vandring og friluftsliv, med mine egne ord og egne øjne. Jeg er til nordisk friluftsliv og elsker at vandre i Danmark, på Skåneleden og i fjeldene i Lapland.