Test af Goal Zero Yeti 150 powerbank

Hvis du skal bruge strøm på tur - altså, rigtig meget strøm, så er Goal Zero Yeti et rigtig godt bud. Oplad både din pandelampe, mobil og computer, flere gange og på samme tid. Jeg har altid været fascineret af Goal Zero Yeti. Selvfølgelig er et så stort batteri ikke til vandring, men til shelterture, base camps, kanoture osv. er det genialt at have så meget strøm med.

test af goal zero yeti 150

Kæmpe powerbank

Yeti 150 er Goal Zeros mindste model. Tag dog ikke fejl af størrelsen! Du løber ikke tør for strøm på en weekend eller uge tur. Det er klart - sidder du klistret til en computerskærm hele ugen, så gør du. Jeg taler om alm. brug af pandelampe, computer og Iphone, når man opholder sig i naturen.

Specifikationer Yeti 150

 

Powerbank Yeti 150
Vægt 5400 gram
Kapacitet 150 Wh, 14A, 12V
Output 2xUSB, 12V, 220V (AC)
Oplader mobil 20-30 gange
Oplader GoPro 25 gange
Oplader iPad 3-6 gange
Oplader bærbar 1-7 gange
Pris Ca. 1250 kr.


Tiderne er afhængige af vind og vejr samt hvor meget kapacitet dit batteri har. Batterierne ændre sig hele tiden, så brug ovenstående som guide.

Testen

Første test
Jeg havde Yeti 150 med på en 4 dages base camp, hvor vi var to i lejren. Vi have pandelampen, mobiler og computer med. Computeren blev brugt til lidt skriveri og skulle kun oplades en gang. Mobilerne skulle have to ture hver og pandelamperne skulle ikke oplades (de holder ok batteri). Yeti 150 performere som forventet og jeg er ganske tilfreds med resultatet. Der var 1 streger tilbage, da vi kom hjem, så den kunne nok have opladt 4 x mobil.

kaempe powerbank

Anden test
På en sheltertur med familien i sommer, havde jeg Goal Zero med. Det er rart at kunne oplade undervejs, så man kan bruge mobiler til kamera osv. Igen var der ingen problemer med Yetien og vi havde masser af strøm til de 3 dage.

Tredje test
Når man husker på at man har et kæmpe batteri stående, begynder man langsomt at udnytte det. Jeg skulle til et møde med en importør af Outdoor udstyr i Århus og på færgen havde jeg planlagt at arbejde. Desværre var mine børn ikke enige, så de havde drænet batteriet om morgenen. Nu er det jo ikke verdens undergang, men 2,5 timers arbejde, er da værd at tage med, når nu man kan.
Yeti kan sagtens trække computeren, mens den oplader, så her er Inge problemer. Jeg har også brugt Yetien, når min mobil har været tæt på at løbe tør for strøm og jeg skal ud at køre.
Yetien oplader mobilen betydeligt hurtigere end bilen cigarstik. Den er også god at have på længere bilture, hvor børnene gerne vil se på iPad.

Fjerde test
Som altid vil vi gerne teste produkterne, så Yetien skulle også udsættes for mere krævende forhold. Goal Zero skriver selv, at batteriet performer dårlig i minusgrader, men hvor dårligt er det så? Svaret er: dårligt. Mobilen kunne ligge flere timer, uden et stort resultat. Jeg fik ladt min mobil op til 35% på 5 timer.
Under normale forhold havde mobil for længst have ramt de 100%. Goal Zero anbefaler at man under disse forhold, opbevarer batteriet i en isolerende boks (f.eks. en køleboks (ja den er jo isoleret, så den virker også på varme)). På denne måde, vil varmen som batteriet selv genererer, være med til at forbedre forholdene - smart.

powerbank med meget stroem

Konklusion

Batteriet er ikke i den billige prisklasse, men med så meget andet i batteri/powerbank klassen, er det en fordel at investerer lidt mere. På denne måde er du sikker på at du rent faktisk har strøm og at produktet holder længere tid end 3 måneder (sammenlignet med billige Kina-modeller).

8 stjerner

Der er ganske få ulemper ved batteriet. Et af dem er at den selv minder dig om at det er tid til en opretholdende opladning (hvis Yeti står uden strøm eller opladning i længere tid, tærer det på batteriet). Dette i sig selv er selvfølgelig smart og man bliver mindet om at oplade, hvilket man er glad for, når man står og skal afsted på tur. Desværre kender Yeti ikke tiden, så det kan ske kl. 3 om natten og den er ikke så diskret (jep, det var nøjagtig hvad der skete). Prisen og den ekstra vækning om natten, gør at vi lander på 8 ud af 10.

Skal du bruge meget strøm på tur, ønsker I (dine venner eller familie) at kunne bruge mobiler osv. på tur eller tager du på længere shelter eller base camp ture, så er Goal Zero anbefalelsesværdig. Du har samtidig også fordelene af forbruget til alm. husholdningsbehov. Et lille tip: Solpaneler til batterier er endnu ikke beskattet. Du kan derfor oplade Yetien, f.eks med Goal Zero Nomad, (som vi også er i gang med at teste) og have gratis strøm (uden afgifter osv.). Det er da ikke helt dumt.

Yeti fås i mange versioner og som skrevet er 150’eren den mindste. Skal du bruge MEGET strøm, så finder der også en 400, 1250 og helt op til 3000 (denne kan holde dit køleskab kørende). Se alle versioner her: http://www.goalzero.com/mobile/power-packs

Chefredaktør
Jeg er passioneret vandrer og grejnørd. Jeg skriver om vandring og friluftsliv, med mine egne ord og egne øjne. Jeg er til nordisk friluftsliv og elsker at vandre i Danmark, på Skåneleden og i fjeldene i Lapland.

Test af grej til friluftsliv og vandring

Test af grej til friluftsliv og vandring, hvor du kan læse anmeldelser og se videoer af test af outdoorudstyr. Hvis du skal købe et nyt telt, liggeunderlag og sovepose eller andet udstyr, er det rart at vide, hvad der fungerer. Til vandring skal dit grej være let og kompakt, men hvis du sover i hængekøje eller shelters og kører ud, betyder det mindre, og du kan derfor finde billigere outdoorudstyr.

Hvilket outdoorudstyr skal jeg vælge?

Du skal vælge det outdoorudstyr der passer til dine behov. Skal du bruge udstyr der vejer og fylder lidt, eller grej til vinterbrug er det vigtigt, at du går specifikt efter outdoorudstyr, der passer til dit friluftsliv. Hvis du skal ud og have primitive overnatninger i naturen, og f.eks. sove under tarp eller i shelter, skal din sovepose passe til bruget. Den skal være vind- og vandafvisende så du ikke fryser om natten. Hvis du derimod sover i telt, er du beskyttet mod vind og vejr, og kan derfor vælge anderledes. Skal du slæbe alt grej på ryggen eller kører du ud, er også en kraftig overvejelse du skal gøre dig. 

Hvilket grej er godt til vandring?

Grej til vandring skal være kompakt og veje så lidt som muligt, så det er behageligt i din rygsæk. Skal du købe outdoorudstyr til dine vandreture, skal du derfor gå efter det lette og kompakte grej. Det er som regel også dyrere at købe, men din ryg vil takke dig og du vil få en meget bedre oplevelse med letvægtsgrej. Når det er sagt må der også gerne være plads til hygge, og hvis du er i tvivl om, hvor mange kilo du kan bærer i din rygsæk, så tag nogle test-vandreture først. 

Hvilket udstyr er godt til friluftsliv?

Køber du grej til friluftsliv, er det meste ret godt, hvis du vælger de kendte mærker. Det er grej der holder så du ikke står i en situation, hvor dit udstyr er gået i stykker ude i naturen. Derudover er forskellen på kvalitet generelt markant bedre. Både på materialer og produkt. Hvis du kører ud til et shelter eller til en lejrplads, skal du ikke bekymre dig så meget over vægten og fylde af grejet, men kan vælge lidt mere luksus, f.eks. en større sovepose eller liggeunderlag. Du kan også have mere hygge med i form af flagermuslygter, bord og stole til friluftsliv.

Hvilket outdoorudstyr skal jeg vælge til udeliv?

Hvis du er mest til gåture, skovture eller skal holde en børnefødselsdag i et shelter, skal du mest bruge en drikkedunk, en god dagstursrygsæk, måske en god gasbrænder og så selvfølgelig; kunne lave et bål hvis du skal bruge lidt varme. Måske du skal bruge lidt frysetørret mad eller lave mad over bål, og så er en gang service også godt, at have med ud i naturen. 

Hvordan tester vi grej?

Vi tester grejet rigtigt. Vi tager grejet med ud på ture, og det bliver brugt til det det grejet er lavet til. At vælge outdoorudstyr er en jungle, så derfor er det vigtig, at du bruger lidt tid på, at finde det rigtige udstyr. Derfor gør vi også meget ud af vores test af outdoorudstyr. Teltene bliver udsat for vind og vejr på rigtige ture, og soveposer og liggeunderlag får lov, at blive presset helt ned i temperaturer, som de påstår at holde dig varm i. Hvis du er i tvivl om grej er testet rigtigt, kan du som regel se det på billeder, i den anmelde af grejet som du læser. Er det et produktbillede af udstyret, altså et billede med hvid baggrund, og kun disse billeder i artiklen, så er det som regel ikke testet, men blot skrevet hurtigt "fra bagsiden af bogen". Alle test og anmeldelser af grej på Outsite er testet rigtigt ude i naturen.

Får I penge for at teste grej?

Nej! Vi får ikke penge for vores test og anmeldelser af udstyr. Vi må også sige hvad vi vil om grejet. Det er faktisk ikke mange der må det, så det er vi ret stolte over. Derudover får vi også mange gange grejet før det udkommer, for vi har høj troværdighed, både hos producenter og seere samt læsere. Men når det er sagt, skal du være opmærksom på, at vi er sponseret af nogle producenter. Aftalen her er dog ikke på test af grej, men på at lave tips & tricks videoer og artikler. En producent vil ikke stoppe et sponsorat fordi vi giver et produkt, en mindre god anmeldelse, så længe vi gør det ordentligt. Det vil de gøre hvis vi sjusker og vrøvler i anmeldelsen. Det er selvfølgelig utroværdigt, og ikke noget nogen ville være med til. Det er i sidste ende dine penge, og vi vil ikke stå ude, rundt om bålet med dig og have lavet en dårlig anmeldelse.