Test af Petromax Atago

Petromax Atago er et transportabelt bålsted, en pizzaovn og croissant-bager. Atago er ret genial hvis du bruger bålstedet, som ekstra varmekilde, på dine shelterture. Vi har testet Atago i mange år efterhånden, og vil lige dele vores erfaring.

test af petromax atago

Det transportable bålsted Atago

I Danmark må bålsteder ikke ligge tæt på shelteret, og det gør shelterpladserne dårlige om vinteren. Bålets varme kan simpelthen ikke nå hen til shelteren. Her kan Petromax Atago komme ind i billedet! Du kan nemlig flytte det rundt som du vil, og nyde varmen, tæt på shelteren.

Specifikationer

Vægt 6100 gram
Størrelse sammenfoldet 40 x 40 x 14 cm.
Størrelse udfoldet 40 x 40 x 28 cm.
Materiale rustfrit stål
Pris 1649,-

Atago er løftet fra jorden, så du ikke brænder skovbunden af, og så er den yderst effektiv, når det kommer til forbrænding. Bålstedet udnytter nemlig røggasser, og du får derfor “dobbelt” glæde af bålet.

transportabelt baalsted

Røggasser udvikles ved forbrænding af træ. Dette er gasser der kan antænde, men nogen gange ikke gør det, grundet bålets temperatur. Gasserne forsvinder ud i den blå luft, men ikke i Atago. Den har dobbelt væg hvor gasserne “tager en tur mere”, bliver opvarmet, og sendt ud, af de små huller øverst i bålstedet. Her har gasserne opnået en varme der gør, at de antændes.

Kompakt er Atago også. Det folder sammen til halv størrelse under transport, hvilket er rart, da den så ikke fylder så meget, hverken under transport, eller opbevaring.

atago fylder ikke meget

Stranden

Du kan også bruge Atago på stranden, hvor du som sikkerhed, ikke varmer sandet op, under bålet. Som bonus får du også evt. madlavning op og væk fra sandkorn, der ellers smutter ind alle steder.

Udstyr til Atago

Der følger bålriste med til Atago, når man køber det. Der kan du bruge Atago som alm. grill. Men man kan også købe et “cover” hvor du kan bage pizza, croissants, friskbagt morgenbrød osv. Se udstyr her: https://www.petromax.de/en/products/fire/

petromax atago med dutch oven

Dommen

Atago er genial og gør det den skal, og lidt mere. Du kan udfolde din kreative madkunstner, for Atago kan det du vil. Petromaxs enermo katalog for båludstyr gør også, at Atago hurtigt bliver din nye køkken på tur.

Det er dog ikke meget Atago ryger med ud, men når den gør, er den rigtig god at have med. Selvom der er bål på lejrpladsen, kan det jo være, at du skal bruge flere blus, eller blus, der har forskellige temperaturer.

 

Savner du varme i shelteret eller flere blus at lave mad over, eller ønsker du, at kunne lave hyggelige picnics, på stranden, så er Atago værd at kigge på.

Atago koster 1649,- og kan bl.a. købes her: https://spejdergear.dk/shop/petromax-atago---grill-ovn-og-baalsted-i-et-5351p.html

Chefredaktør
Jeg er passioneret vandrer og grejnørd. Jeg skriver om vandring og friluftsliv, med mine egne ord og egne øjne. Jeg er til nordisk friluftsliv og elsker at vandre i Danmark, på Skåneleden og i fjeldene i Lapland.