Petromax LoafPan K4 og K8

Petromax LoafPan findes i en lille, K4 og en stor, K8 version. Det er en dutch oven, der egentligt ikke er så meget andet end en anderledes form. Men er LoafPan så værd at kigge efter?

petromax loafpan k4 og k8

Petromax K4 og K8 Dutch Oven

Hvis du ikke er til den runde form, findes k-serien i en k4 og k8 version. Petromax Loaf Pan er dog ikke bare en firkantet kopi. Formen har noget at sige i forhold til retter  som f.eks. lasagne, men også i forhold til varmefordelingen. K-serien har nemlig ben (du kan dog få ft-serien uden ben). Vi prøvede bl.a. at bage brød i k8, og det blev super lækkert.

petromax k8 dutch oven

Udover formen får du også et låg, der er en grillpande. Det er super godt tænkt af Petromax, og man kan virkelig lave gode bøffer på støbejernslåget! Som de almindelige Dutch Ovens er k-serien også med glat overflade.

firkantet dutch oven

Specifikationer

Specifikationer k4

Vægt 5200 gram
Liter i alt 2,4 liter
Pris 399,-

Specifikationer k8

Vægt 9100 gram
Liter i alt 5,5 liter
Pris 999,-

baalmad paa duth oven

Tips: Du kan bruge stegetermometer i alle Dutch Ovens, da der er et hul i siden øverst. Sæt hullet ud fra pilen på låget.

Vi har haft K8 i nogle år nu og må sige, at den kommer lige så meget med ud på tur som de runde dutch ovens. Den har altså klart sin berettigelse blandt dutch ovens - og måske mere end de runde, grundet det smarte låg.

Chefredaktør
Jeg er passioneret vandrer og grejnørd. Jeg skriver om vandring og friluftsliv, med mine egne ord og egne øjne. Jeg er til nordisk friluftsliv og elsker at vandre i Danmark, på Skåneleden og i fjeldene i Lapland.