Espegard bålstativ

Espegard er ikke så kendt herhjemme, men det bliver det norske brand. Nordmændene kan bestemt deres kram, og Bålpanne 60 er markedets klart fedeste bålstativ.

espegard baalpanne 60

Luksuriøst bålstativ

Indpakningen er ikke det, vi plejer at starte med, men den her er værd at fremhæve. Der er få producenter på markedet, der kan levere en flot og funktionel indpakning, men det kan Espegard. Når det kommer til samling af bålstativet, er det en oplevelse som en IKEA kommode, men det går dog, og stativet holder med garanti længere.

espegard indpakning

Når det hele står samlet, er der dog ingen tvivl: Espegard Bålpanne 60 er klart markedets fedeste bålstativ. Meget robust, stabilt, lækkert, funktionelt. Og så kan der tilkøbes en masse ekstra såsom gnistfanger, sidebord/skærebræt, hjul osv. osv.

Specifikationer Espegard Bålpanne 60

Vægt 21 kg.
Diamater 60 cm.
Højde 180 cm
Materialer Emaljeret Stål
Pris 1375,-

Stativet er tungt og står solidt plantet. Det er let at indstille bålstedet i højden og få det lige på en ujævn overflade. Husk at du skal gøre dette, inden du starter bålet. Nedenunder bålfadet sidder et opsamlingskar til asken. Det er en af de detaljer, der gør Bålpanne 60 lækker. Designsmæssigt er Bålpanne 60 i top. Hos Espegard er de klar over, at den slags betyder noget.

baalpanne 60

Samlingen i toppen er - udover at være flot - også stabil. Stabiliteten på hele stativet er værd at nævne, fordi det gør det sikkert at lave mad over bål. Det er ikke lige pludselig noget, der vælter.

Vi modtog heldigvis bålstativet på en solskinsdag. Det røg selvfølgelig lynhurtigt op. Vi fik også afprøvet Bålgryde 10 liter, som vi fik med til test (på billedet).

baalstativ fra espegard

Gryden kommer som standard i emaljeret stål, men formen er genial til gryderetter og minder lidt om en jydepotte i bunden. Træknoppen på låget gør, at man kan tage låget af uden at bruge bålhandsker. Dermed kan man hurtigt give retten en snurretur. Mens gryden hænger over bålet på stativet, er det let at regulere højden; det er på den måde, man skruer op og ned for temperaturen i gryden. Kæden, som gryden hænger i, er nemlig let at justere. Hanken i gryden gør den også let at fjerne og håndtere. Så kort sagt: Standard gryde med gode bålfeatures og form.

Specifikationer Espegard Bålgryde 10 liter

Vægt ???
Liter 10
Materialer Emaljeret Stål
Pris 545,-

Med til bålstativet hører også en grill. Den kan hæves/sænkes i tre niveauer, hvilket fungerer fint. Man skal dog være lidt mere fiks på fingrene med denne.

Alt i alt er det et sæt, som bestemt kan anbefales. Det er selvfølgelig tungere end andre bålstativer, men du får så også kvalitet og et sikkert bålsted.

Chefredaktør
Jeg er passioneret vandrer og grejnørd. Jeg skriver om vandring og friluftsliv, med mine egne ord og egne øjne. Jeg er til nordisk friluftsliv og elsker at vandre i Danmark, på Skåneleden og i fjeldene i Lapland.