Test af bålhandsker

Bålhandsker til friluftsliv og vandring skal have kvaliteter, der passer til bruget. Vi ser her på 3 meget forskellige bålhandsker, som du kan bruge i naturen.

test af bålhandsker

Bålhandsker

Der findes mange forskellige bålhandsker, og de kan alt sammen noget forskelligt. Egentligt er to af handskerne i denne test, ikke decideret bålhandsker, men de kan i den grad bruges til bål. De kan alle tre også bruges til arbejdshandsker, meeeen den ikke er dog lidt klodset.

Sagt på en anden måde, har jeg testet 3 vidt forskellige bålhandsker, der alle er gode til bålet, på hver deres måde, og til hver deres årstid og brug.

Specifikationer

Lad os se lidt på specifikationerne på de forskellige bålhandsker. Her vil du få et godt overblik over, de forskellige kvaliteter handskerne har.

 Bålhandsker Petromax Aramid Pro 300  Hestra Fält Guide Glove 5 finger  Black Diamond Dirt Bag Gloves 
 Vægt  490 gram  240 gram  154 gram
 Materialer  Læder og aramid  Læder  Gedeskind
 Isolering  op til 300 C.  Uld  tynd Fleece
 Pris  259,-  1099,- 250-300,-  

 

Test af Petromax Aramid Pro 300

Klart de bedste til bål! Du kan bare stikke bålhandsken ind i bålet, uden problemer. Der går lang tid før de bliver varme, men sker det, bliver de også meget varme (og skal af hurtigt).

Petromax Aramid Pro 300 er også “klodsede” og tunge, så de er (måske) ikke til vandreturen, med mindre du vil have det bedste af det bedste med ud.

baalhandsker til friluftsliv out

Når det er sagt er Petromax Aramid handsken vild! Jeg har gået med bål i hånden, uden problemer (se billedet), og den er bare lækker at have med, når du skal lave bål. Du tager bare fat i en kævle, og placerer den (med ild eller gløder) der hvor du vil have den. Til madlavning over bål vil jeg mene, at handsken er direkte uundværlig.

Der er isolering op til 300 C. Der er ikke rigtig isolering mod kulde (så det er ikke en vinterhandske).

Så kort sagt: Er vægt ikke et problem på dine ture, så vælg Petromax Aramid.

Er set til 259 kr. her: https://spejdergear.dk/shop/petromax-aramid-pro-300---grill--og-baalhandsker-1-par-6715p.html

Test af Hestra Fält Guide Glove 5 finger

Hestra laver bare fede handsker, og der er evighedsgaranti på. Lækkert design, lækre detaljer, lækre materialer. Det er også klart den dyreste, men alt det gode, hænger som regel sammen. Jeg faldt over denne handske da jeg skulle på en vintertur, og manglede en god bål- og arbejdshandske.

Hestra Fält Guide Glove 5 finger er isoleret med uld, hvilket gør den god mod kulde og varme. Den er ikke lige så god som Petromax-handsken, men man kan alligevel godt, justerer lidt på bålet.

båålhandske og arbejdshandske

Derudover er den både varm og god som arbejdshandske, når du skal hugge/save eller snitte. Foret (ulden) kan tages ud, så du kan også bruge handsken om sommeren. Her vil vægten komme betydeligt ned, til lidt over 100 gram.

Så kort sagt: Skal du på vintertur og lave bål, så vælg Hestra Fält.

Er set til 1099 kr. her: https://www.friluftsland.dk/herre/handsker-og-luffer/hestra-falt-guide-glove-5-finger-7-brownblack

Test af Black Diamond Dirt Bag Gloves

Black Diamond er måske mest kendt for klatreudstyr og pandelamper herhjemme, men du laver også mange andre gode produkter. Det er et kvalitetsmærke, og derfor er det også sjovt, at finde så gode handsker, til en så billig pris.

Black Diamond Dirt Bag Gloves er dog ikke så gode som de ovenstående handsker, til at håndterer varme, eller kulde. Du skal hurtigt ind og ud af bålet, men kan godt skubbe lidt, til brændet.

lette baalhandsker

Den tynde fleeceisolering giver ikke meget, så forvent ikke varme handsker.

De er lette, billige og perfekt til vandreturen, hvor du vil have handsker med, der er gode at arbejde med, sove med i lidt koldere temperaturer, og til at rode i bålet med.

Så kort sagt: Skal du vandre i de varme måneder og lave bål, så er Dirt Bag et fornuftigt valg.

Set til 250-300 kr.

Chefredaktør
Jeg er passioneret vandrer og grejnørd. Jeg skriver om vandring og friluftsliv, med mine egne ord og egne øjne. Jeg er til nordisk friluftsliv og elsker at vandre i Danmark, på Skåneleden og i fjeldene i Lapland.