Test af Primus OpenFire Pan

Primus OpenFire Pan er et genialt stykke bålgrej, som vi har testet. Du har masser af muligheder med bålmaden og du kan samtidig bruge OpenFire Pan, som meget andet. 

test af primus openfire pan

Primus bålgrej

Da Outsite, så Primus nyheder for to år siden, spåede vi, at de havde ramt lige ned i en ny mega trend: Bålmad. Det var slet ikke forkert og ganske kort tid efter, eksploderede de sociale medier med Outdoor kokkes, professionelles, passioneredes og glade amatørers madfotos. Det er en trend, som gør en sulten og inspirerer til anderledes naturoplevelser, med gourmet på menuen.

Primus har de seneste år, bevæget sig ind på bålområdet. Det har de gjort med lækre produkter såsom Openfire Pan, der får madlavning over bål, til at se let og eksklusivt ud.

Det første, der røg gennem mine tanker, da jeg så OpenFire Pan var: Romantik.
Hvor blæret er det ikke, at serverer morgenmad på sengen i shelteret til kæresten?

Man kan tage OpenFire Pan direkte fra gløderne og spise fra panden (pas på, panden er varm) eller bruge bålfadet som flot servering.

Specifikationer Primus OpenFire Pan

 Bålgrej OpenFire Pan 
 Vægt  4400 gram 
 Materialer  Stål/Alu
 Størrelse  45x45x25 cm.
 Pris  899,-

De fire ben er aftagelige, og det gør den god til transport, da panden fylder meget lidt. Midten af panden er aluminium, for at fordele varmen jævnt over hele overfladen. Vi testede Large versionen, men bemærk at specifikationer er fra Small.

Testen

Det starter rigtig godt, med en flot indpakning, men næsten ikke nænner at smide ud.

Det eneste man skal, er at skrue benene på (hvis man vil det) og det kan godt tage lidt tid. Det er ikke besværgerligt, men gevindet er godt nok lang, så man skal dreje en del omgange. De fire ben, er ikke så godt tænkt.

morgenmad over baal

Fire ben, vil i naturen, altid rokke, da det er umuligt at have en jævn overflade - især i bålstedet. Primus kan derfor godt, sparer det ene ben væk, så panden bliver mere stabil. Det lykkedes dog at få panden til at stå nogen lunde, men det krævede lidt bakserier. Panden bliver hurtig varm på midten, da aluminium er meget varmeledende. Du behøver derfor ikke fyre særligt meget op for bålet.

Man skal lige øve sig lidt, for maden kan hurtigt brænde på, hvis man ikke ser sig for. Højden og formen er rigtig god til madlavning. Et fint produkt, der er sjov at have med.
Husk at du også kan bruge Openfire Pan som bålfad.

OpenFire Pan kan evt. købes her: https://www.friliv.dk/kogegrej/gryder-pander/primus-openfire-pan-lille_25869.aspx

Chefredaktør
Jeg er passioneret vandrer og grejnørd. Jeg skriver om vandring og friluftsliv, med mine egne ord og egne øjne. Jeg er til nordisk friluftsliv og elsker at vandre i Danmark, på Skåneleden og i fjeldene i Lapland.