Test af Kindling Cracker brændekløver

Kindling Cracker er en brændekløver, der er let og sikker at bruge. Hvad sker der, hvis man fjerner øksen og erstatter med et værktøj, der er så let, at selv et barn i kjole kan betjene det og flække brænde?

test af kindling cracker brændekløver

Brændekløver fra Kindling Cracker

Hvordan reagerer det typiske friluftsmenneske på det? Tjo, som forventet: ”Ja, men det er også fordi... ”, ”Den er også tungere end en økse...” , ”Den fylder for meget...”.
Men hvad sker der, når tømreren forslår en konkurrence, økse vs. Kindling, fordi han godt kan se anvendelsen? Ikke som forventet...
Jeg har, for at ”provokerer” lidt, taget Kindling med på en sheltertur, hvor den står på mad og bålhygge.
Det er spændende at se udviklingen på debatten, der underlig nok, drejer sig om funktioner, mere end vægt, fylde og anvendelse.

For det er klart: Kindling Cracker er både lettere at benytte og sikre end en økse.

Men jeg ville selvfølgelig ikke slæbe den med på en vandretur.
Første test foregår hjemme i haven. Vi skal have bålhygge og børnene får lov, på deres egen måde, at gå amok på Kindling. Det går super godt og de morer sig rigtig meget de små. Jeg får dog også prøvet den, for jeg skal se om den også kan lave optænding eller om den kun kan flække - intet problem.

Til institutioner, skoler, børnefamilien og især på shelterpladser, hvor Kindling kan boltres fast, giver kløveren utroligt meget mening.

Herhjemme var der i hvert tilfælde ingen tvivl: Børnene var med og oplevede selv, at bidrage til bålhyggen. Der gik ikke lang tid, før nettet med brænde var kløvet og ungerne spurgte efter mere.

Jeg forstår udmærket godt, hvis man er for ”fin” til at ty til let værktøj, sådan kan jeg også selv have det, men det er jo heller ikke den målgruppe Kindle Cracker er rettet.
Jeg tager stadig øksen med ud på tur, men herhjemme, vil Kindle Cracker være med til bålhyggen.

Andet test er på føromtalte sheltertur og her bliver der kløvet utroligt meget brænde.
Der går lidt sport i at se, hvor hurtigt man kan kløve og så tabte øksen i øvrigt konkurrencen, ganske som spået.

Den virker som den skal og er meget robust og fremstillet i støbejern. Så du kan også få glæde af Kindling med børnebørn og oldebørn. Kommer også i en XL version.

Chefredaktør
Jeg er passioneret vandrer og grejnørd. Jeg skriver om vandring og friluftsliv, med mine egne ord og egne øjne. Jeg er til nordisk friluftsliv og elsker at vandre i Danmark, på Skåneleden og i fjeldene i Lapland.