Nyder man naturen og bruger meget af sin dyrebare tid med et par vandrestøvler på fødderne, kan en familieforøgelse være en stopper for sagen. Men ikke hvis man kigger rygsække giganten Osprey’s katalog igennem. Poco AG Serien giver nemlig muligheden for at have den lille med på eventyr.

osprey poco premium

Poco AG Premium

Osprey Poco AG serien er for børnefamilier, som vil have de helt små med på vandreturen eller bare på en lille tur i dagligdagen. Osprey Poco AG laves i tre forskellige størrelser, som differentieres på størrelsen af den aftagelige dagsrygsæk bagpå. Poco AG serien er en videreudvikling af Atmos/Aura AG taskerne. Det har været hensigten at lave en taske, som kan tilpasses minimum 3 personer. Bæreren skal kunne være både moderen og faderen. De kan have forskellig højde og drøjde. Derudover skal der være justeringsmuligheder for barnet i en hurtigt voksende alder. Alt sammen pakket godt ind i en behagelig ramme, hvor justeringsmuligheder, komfort og ventilation er i højsædet. 

 Rygsæk Osprey Poco AG Premium
 Vægt 3800 gram
 Størrelse (LxBxD) 73 x 38 x 43 cm.
 Farve Sort, Ivy Green og Seaside Blue
 Materiale 210D Nylon Shadow Box
 Pris 3399,- 2699,- Køb her...
   

Når Osprey lancerer en ny taske, er der som regel store forventninger. Osprey laver ikke andet end tasker og er blevet mere og mere kendte for deres sublime kvalitet og høje detaljegrad samt ikke mindst - anvendelighed. Poco AG Premium er ikke uden undtagelser. Det ses hurtigt, at der er tænkt over tingene og anvendeligheden for alle brugere af den.

Justeringsmulighederne er mange med Fit-on-the-Fly hoftebæltet og den justerbare torsolængde. Vægtmæssigt ligger den i den høje ende, hvis man sammenligner med ”almindelige” vandretasker. Men ser man på alle features og specielt den beskyttelse og
afstivning, der er for barnet, må det betragtes som værende ganske acceptabelt.

Tilpasning

Osprey er blandt andet kendt for deres justeringsmuligheder, og Poco AG Premium er ikke nogen undtagelse. Det tager selvfølgelig lige et par forsøg at finde den rette torso længde første gang, hvorefter skulderstropperne kan spændes til. Er man erfaren vandrer, og går ofte med rygsæk, vil følelsen hurtigt kunne genfindes. Har man derimod ikke haft en vandrerygsæk på før, kan man med fordel søge på internettet efter en guide i tilpasning af rygsæk, og det vil tage lidt mere tid og tilvænning til tasken. Men har man først fundet den rigtige indstilling, kan man ved hjælp af størrelsesafmærkninger på rygstykket hurtigt genfinde netop denne indstilling. Fit-on-the-Fly systemet i de kraftige hofteremme kan hurtig og nemt spændes ind eller løsnes til den rette pasning.

babystol og ryg

Ligeledes skal barnets sele, sæde og stigbøjler justeres til. Næsten som torso længden justeres, kan sædehøjden indstilles, uden at det kræver at barnet skal ind og ud flere gange. Når først sædet er justeret til, kan sele og stigbøjler justeres til, og barnet sidder stabilt og sikkert.

Osprey anbefaler ikke at bære barnet i tasken før barnet kan sidde selv, af hensyn til barnets ryg og muskulatur. Desuden opfordrer de til, at barnets minimum vægt skal være 7,25 kg og maximum 18 kg. Sidst nævnte af hensyn til taskens bærerevne. Hele barnesædet er ”pakket ind” mellem beklædte afstivere og et godt rygstøtte. Siderne er lavet i mesh stof for at sikre den bedste ventilation for passageren, og de er lavet i dobbelt lag, så de kan lagre lidt småting, som for eksempel sut eller vanter. Fronten i ”cock-pittet” kan tages af og vaskes, hvis der er rester af mad eller savl.

Poco er navnet på tasken, mens AG er forkortelse for Ospreys AntiGravity dæmpersystem, som løfter tasker væk fra bærerens ryg. Dette sikrer en optimal ventilation og øger derved komforten. Tasken er bygget op omkring en aluminiumsramme, hvor den robuste mesh er tilpasset helt præcist til at kunne yde komfort, men samtidigt give den nødvendige afstivning i hele tasken. Den øgede ventilation i rygstykket giver en god komfort, og man har ikke følelsen af at tasken er klisteret til ryggen. Hele rygpanelet er dækket af mesh med store huller. Dette gavner helt klart på en varm sommerdag, hvor det ellers kan være ganske ubehageligt at bære
rygsæk.

test af baerestol til boern

I rygpanelet finder man også justeringsbeslaget for torsolængden. Den er utrolig nem at flytte op og ned, og har man fundet den rette længde, kan den med fordel markeres. I toppen er der mulighed for at sætte sit vandresoir fast med haspe. Man skulle ellers tro at Ospreys egne resoirs passede som hånd i handske. Men der kan med fordel bruges et lidt smallere resoir, da Osprey’s egne skal arbejdes lidt ned, før de er på rette plads. Skulderstropperne er udført i samme materiale som rygpanelet, igen for at sikre en bedre
ventilation. Desuden er stropperne lavet med en blød skum, som giver optimal komfort, når der er høj vægtbelastning og kilometerne bliver mange.

På eventyr

Efter den sidste strop er spændt, støvlerne snøret, og der er pakket lidt mad og vand til junior eller junior-inde, kan turen starte. Alt er nyt og spændende fra en ny vinkel, og kan man komme flere gange sin egen højde op, kan man pludselig se en hel del mere. De små mesh lommer kan nemt nås af bæreren, i tilfælde af der skulle mangle en snack eller lignende. De to lynlås lommer i hoftebæltet kan tilmed indeholde de mest nødvendige ting. De har en acceptabel størrelse, og der er i venstre lomme en ekstra lille lomme til for eksempel nøgler eller kontanter. Er man alene af sted med den lille, kan man holde øje med den lille passager gennem det lille spejl, som også ligger i hoftebælte lommen.

Under barnesædet er det store opbevaringsrum, hvor de stor ting kan være. Det kan indeholde forholdsvist meget, men pakker man det tæt, kan solskærmen være svær, at skubbe helt på plads, da den ender i det store rum. Bag på barnets rygpanel er en 11 liters aftagelig dagsrygsæk. Den kan ligeledes pakkes med hvad der måtte være af bagage, hvad enten den er på tasken eller hos en anden turfælde.

anmeldelse af osprey poco premium

Vi elsker alle solen, men som forældre er man nødt til at tage hensyn til den dyrebare last i tasken. Bryder solen frem, kan solbeskyttelsesskærm skydes op af tasken, så der vil være et lille hus over den kære. Skærmen er i siderne lavet i mesh, så den lille kan holde øje. Dog er taget og bagsiden udført i UV beskyttende materiale. Skærmen er fastgøres med to kroge i
tasken, lige bag skulderstropperne. Hvis vejret slår over til regn eller bare en hård vind, kan der sættes et cover over solskærmen
og tasken. Det gør dog udsigten for den lille, mere begrænset, men til gengæld er der også lukket til, så den lille er i ly. Fastgørelsen er også utrolig funktionel, idet der er lavet øjer og velcrolukninger på henholdsvis taske og cover. Det store rum er dog stadig mulig at tilgå, når coveret er fastgjort. Coveret pakkes let sammen i sin egen lille pose og kan pakkes ned i tasken. Når skærmen og coveret er på, bliver tasken betydeligt højere, hvilket betyder at man bliver lidt mere vindfølsom på de blæsende dage.

baererygsaek til boern

Dommen

Det er svært at se, hvad der skal kunne gøre bedre. Tasken er fyldt med detaljer og er yderst funktionel. Der skal ikke herske tvivl om, at der er tænkt over tingene i udviklingsprocessen. Justeringsmulighederne for bæreren er mange, og tilpasningen til mange forskellige kropsbygninger klarer den til UG, uanset højde og drøjde. Det kan gøres hurtig og nemt, også når man er på farten. For barnet er der knap så mange muligheder, og der kan være stor forskel på tilpasningsbehovet for det samme barn, afhængigt af om det er i let sommer påklædning eller den store vinterflyverdragt. For sidstnævnte kan selen være svær at få på barnet, og man kunne godt ønske sig en mulighed for at udvide selen. Men det lader ikke til at komforten er uændret, når først passageren er på plads. Skal man på længere ture med overnatninger, begynder det at blive lidt trangt med bagagepladsen, og dette stiller større
krav til ”travel-light”. Der er ikke meget plads til soveposer, mad, tøj, når først barnets standard udstyr er pakket ned. Men dette giver selvfølgelig anledning til at tænke kreativt og ud af boksen, så kun det aller mest nødvendige kommer med. Der er ingen tvivl om, at den virkelig giver nogle bedre muligheder for at få den lille med på tur. Uanset om det er på de små smalle vandrestier, hvor en klapvogn må give fortabt, eller om det er en tur i storbyen, hvor menneskemængden er stor og pladsen trang. Vi har aldrig set andet end store smil og hørt andet en begejstrede lyde, når tasken er fundet frem. Det tager vi som et ”Godkendt” fra junior.

poco sammenfoldet

Rating

9 Stjerner
9 stjerner 700